?>

TTB Merkez Konseyi'nin görevden alınması talebiyle açılan dava ertelendi

TTB Merkez Konseyi'nin görevden alınması talebiyle açılan dava, 6 Nisan 2023'e ertelendi. TTB Merkez Konseyi'nden dava öncesi yapılan açıklamada, Toplumsal sağlık ve meslektaşlarımızın emeği için görevimizin başındayız denildi.

Gündem - 2 yıl önce

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin hukuksuz bir biçimde görevden alınması talebiyle açılan davanın üçüncü duruşması bugün Ankara Dışkapı Adliyesi’nde görüldü.

Duruşma öncesi adliye önünde yapılan basın açıklamasına, TTB Merkez Konseyi ve seçili kurulların üyeleri, tabip odalarının yönetici ve üyeleri; ulusal ve uluslararası hekim ve hak örgütleri, emek-meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ile siyasi partilerin yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

"HODRİ MEYDAN"

Basın açıklamasında ilk sözü alan TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, Hatay Sevgi Parkı’nda yürütülen sağlık çalışmalarının hedef alınmasına ve parkın boşaltılmaya çalışılmasına tepki göstererek, şöyle konuştu: 

“Türkiye’de insanlar kimin onların yanında olduğunu çok iyi biliyor. Biz insanların yanında olmaya, insanı özne kılmaya, yaşam hakkını savunmaya TTB Merkez Konseyi üyesi olmasak da devam edeceğiz. Bizim yapabileceklerimizi yapabilecekseniz, toplumun yaralarını sarabilecekseniz, hodri meydan!”

"BASKILARA DERHAL SON VERİN"

Avrupa Hekimleri Daimi Komitesi (CPME) Başkan Yardımcısı Dr. Ole Johan Bakke ise, dünya üzerindeki milyonlarca hekimi temsilen iyi hekimlik ve sağlıklı bir gelecek mücadelesi veren, Türkiye’de de binlerce hekim tarafından seçilen TTB Merkez Konseyi üyelerinin yanında olduğunu söyledi. Bakke, mesleki bağımsızlığın ve meslek örgütü özerkliğinin önemine dikkat çekti ve özellikle böyle bir dönemde TTB ve yöneticileri üzerindeki baskılara derhal son verilmesi çağrısı ile konuşmasını sonlandırdı.

"MÜCADELEYE VE DAYANIŞMAYA DEVAM" MESAJI

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Yürütme Kurulu üyesi Gönül Kural Şimşek, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Başkanı Hüsnü Yıldırım, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Başkanı Av. Öztürk Türkdoğan ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Dr. Metin Bakkalcı da yaptıkları konuşmalarda ülkenin içinden geçtiği bu karanlık günlerde mücadele ve dayanışmayı sürdürme mesajı verdi.

6 NİSAN'A ERTELENDİ

Basın açıklamasının ardından Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne geçildi. Mahkeme heyeti, reddi hakimin reddi kararına yapılan itiraz henüz sonuçlanmadığı gerekçesiyle davayı 6 Nisan 2023 saat 14.30’a erteledi.

"GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ!"

Duruşma sonrası adliye önünde yapılmak istenen basın bilgilendirmesi polis müdahalesi ile engellenirken, duruşma öncesi TTB Merkez Konseyi II. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten tarafından okunan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Görevden alınması gerekenler, depremzedelere ve gece gündüz çalışan meslektaşlarımıza depremin 23’üncü gününde halen temiz su sağlayamayanlardır. Görevden alınması gerekenler, depreme dayanıklı kamu binası yapmayanlardır. Görevden alınması gerekenler, Bir depremde önce hastanelerin yıkıldığı bir sağlık ortamına, sağlıksızlık üreten sağlık sistemine bizi mahkûm edenlerdir.

Biz görevimizin başındayız. Bıkmadan, yorulmadan, tekrar tekrar ifade ediyoruz: TTB Merkez Konseyi, tüm baskılara rağmen bilimsel bilginin kılavuzluğundan, mesleğin etik ilkelerinden taviz vermeden; toplumsal sağlık ve meslektaşlarının emeği için mücadele etmeye devam edecektir. Bizim faaliyetlerimiz ne suçtur ne de amaç dışıdır. Verilecek karar ne olursa olsun hekimlik mesleğinin toplumsal sorumluluğunu omuzlarında hisseden Türk Tabipleri Birliği, dün susmadı bugün de susmayacaktır!"

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçeli Melissa Vargas'ın yeni saç stili sosyal medyayı salladı

2023-02-21 22:32 - Spor

Survivor Asena eşi kimdir? Survivor Asena kaç yaşında, nereli? Asena Demirbağ kimdir?

2023-02-28 00:33 - Spor

İzmir’de veliler isyanda: Şimdiye kadar neden beklediniz?

2023-02-24 07:56 - Gündem

Kuzey Anadolu fay hattı ne durumda? Bu fay hattının geçtiği şehirler nereler?

2023-02-23 13:39 - Yaşam

Murat Ağırel AHBAP'ın ardından açıkladı: Kızılay başka kuruma da çadır sattı

2023-02-26 14:11 - Gündem

Makrodaktili hastalığı nedir, belirtileri neler? Makrodaktili hastalığının tedavisi var mı?

2023-02-23 17:46 - Gündem

Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy Cumhuriyet TV'de konuştu: Beklenen Marmara depremi 6.5'i

2023-02-25 17:48 - Politika

Genç oyuncu Helin Kandemir'in babası hayatını kaybetti

2023-02-28 08:13 - Magazin

2024 Model Mercedes-Benz E-Serisi'nin İç Tasarımı Gösterildi

2023-02-23 18:53 - Teknoloji

Bina sismik izolatör nedir? Neyden yapılır?

2023-02-22 15:39 - Yaşam

İlgili Haberler

İstanbul'da öğretmenden 7 yaşındaki çocuğa demir çubuklu dayak

17:17 - Gündem

Ak Partili Adana Milletvekili partisinden istifa etti: 'Üzüntüyle öğrendim'

17:07 - Gündem

Hastane çalışanlarına saldırmışlardı: 4 kişi gözaltına alındı!

16:58 - Gündem

Babacan'ın koltuğu sallanıyor! 'Oyumuz yüzde 0,35'e düştü' diyerek adaylığını il

16:22 - Gündem

Sinan Ateş davasında yeni gelişme: Ateş’in avukatı değişti

15:57 - Gündem

Günün Manşetleri

MEB duyurdu: 30 bin temizlik personeli göreve başladı

17:27 - Eğitim

Trabzonspor açıkladı! Türk futbolunda devrim niteliğinde ödeme

17:22 - Spor

İstanbul'da öğretmenden 7 yaşındaki çocuğa demir çubuklu dayak

17:17 - Gündem

Döviz ve altın dönüşümlü KKM'de 6 milyar dolar düşüş

17:12 - Ekonomi

ECB Başkanı Lagarde'dan faiz mesajı

17:08 - Ekonomi