Türkiye'nin 60 yıllık hayalinin gerçek olacağı büyük gün geldi. Togg'un üretim tesisinin açılışı ve ilk seri üretim aracın banttan inme töreni başladı. Togg CEO'su Gürcan Karakaş Togg açılış töreninde önemli açıklamalarda bulunuyor. Karakaş'ın açıklamaları şöyle: Herşeyden önce biz yola çıktığımızda otomobilden fazlası için yola çıktık. Hedefimiz kendi değerlerimizle özümüzle bir ürün yapmaktı. Hedeflerimizin 3 farklı boyutu var. Akıllı cihazda beyaz sayfanın üzerinde kara kalem bir çizimle başladık. 3 boyutlu bir modelleme yaparak 2019 yılında sizlere sunduk. Yolculuğumuz aynı anda artarak katlanarak gittik. 2021'de geliştirdiğimiz ürünleri denemeye başladık. Oyunun kuralları neyi gerektiriyorsa bunları yaptık. Kış testlerini yaptık, çarpışma testlerimizi yaptık. Temmuz'da deneme üretimine başladık.
"DÜNYADA BİR İLK OLACAK"
Dünyanın en iyileriyle çalıştık. Çünkü zamana karşı yaşıyoruz. Ekosistemi geliştirmeye başlarken şunlara dikkat ettik. Meteoroloji ve Türk Hava Yolları ile de çalıştık. Dünyada ilk kez bir araç Mobilite ekosistemi ile verileri okuyabiliyor. Gelişimin yapı taşlarına baktığımızda burası dümdüz bir alandı. Ve çalışmalara başladık.
Teknolojinin izlerini şekillendirmeye devam edeceğiz. Togg tek bir şirketle sınırlı kalmayacak. Geçen sene Mayıs ayında Togg Europe'u kurduk.
Bakan Nebati: TOGG'un fiyatını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak
İTO Başkanı'ndan Togg için çok çarpıcı sözler: Ekonomi vitesini de yükseltecek
8 yılda 1 milyon aracın üretilmesi hedeflenirken, üretim üssü Bursa Gemlik'te kurulan ve Türkiye'nin mobilite dönüşümüne liderlik edecek olan TOGG fabrikasında 250 adet otomasyon robotun yanı sıra yaklaşık 5 bin kişi istihdam edilecek. Bu rakam taşeron firmalarla birlikte 30 bin kişiyi bulacak.
TOGG CEO'SU GÜRCAN KARAKAŞ'IN AÇIKLAMALARI
Togg CEO'su Gürcan Karakaş üretim tesisinin açılışı ve ilk seri üretim aracın banttan inme töreninde açıklamalarda bulunuyor.İşte Togg CEO'su Karakaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar...
YeniLige yolculukta bizim için önemli bir kilometre taşı olan kampüsümüzün açılışına hoş geldiniz.
Yola çıktığımız zaman otomobilden fazlasını yapmak için yola çıktı. İlk hedefimiz ülkemizin yüzde 100 fikri mülkiyetine sahip olduğu mobilite markasını oluşturmaktı. Bunu yaparken özümüzden değerleri katmaktı. İkincisi her şey artık otomobil dünyasında cep telefonun başına geldiğinin otomobilin de başına geleceğini işaret ediyordu. Sadece otomobil yapmak bizim için seçim değildi. Akıllı cihaz yapıp, ekosisteme bağlamak ve dünyaya açmaktı. İki hedefin aynı anda yapılmasını gerektiren boyutları vardı. Akıllı cihaz diyorduk, eko sistem kısmı, şirketleri barındırma.
Beyaz sayfaya kara kalemle modelledik, 2019 yılında sizlere sunduk. Asıl yolculuğumuz ve sorumluluğumuz katlanarak gitti. Mayıs 2021’de ürünlerimizi denemeye başladık. Çarpışma testi, kış testi, dayanıklılık testini yaptık. THY ile Güney Amerika’ya uçtuk. Temmuz’da deneme üretimine başladık.
Eko sistem dediğimiz zaman akıllı cihazı tasarlarken tüketici elektroniği mantığıyla tasarlıyoruz. Dünyanın en iyileriyle çalışarak zamana karşı çalışıyoruz. Ekosistemi aynı zamanda geliştirirken artık inovasyonlar kurumsal şirketlerden değil, start-up'lardan çıkıyor. Fintek, oyunlaştırma, blokzincir, siber güvenlik olsun. Bunlar otomobil dünyasında olan teknolojiler değil. Start-up ve kurumsal şirketlerle ekosistemin çekirdeğini oluşturduk.