?>

Tesla, direksiyonsuz robotaksi: Cybercab ve Robovan tanıtıldı!

Tesla, bugün düzenlediği Robotaksi etkinliğinde yeni tamamen otonom elektrikli Cybercab ve Robovan modellerini tanıttı.

Teknoloji - 2 saat önce

Tesla, bugün düzenlediği “We, Robot” etkinliğinde Robotaksi olarak adlandırılan tamamen otonom elektrikli otomobil ve van modelini tanıttı. Burada ayrıca Optimus isimli insansı robotlarının geldiği gelişmeyi de gözler önüne serdi. İşte tüm detaylar…

Tesla Cybercab ve Robovan hakkında her şey!Shiftdelete.net

Uzun süredir merakla beklenen bu etkinlikte tamamen otonom sürüş desteğine sahip yeni elektrikli araçlar ve insansı robotlar tanıtıldı. Tesla'nın sürücüsüz Robotaksi konsepti olan Cybercab ve sürpriz bir şekilde tanıtılan elektrikli minibüs Robovan, etkinliğin öne çıkan yenilikleri oldu. Ayrıca Tesla'nın insansı robotları olan Optimus modellerinin gelişim süreci de sergilendi.

Tesla'nın yeni otonom aracı Cybercab, tamamen sürücüsüz bir ulaşım sunmayı hedefleyen bir robotaksi olarak tanıtıldı. Bu otomobil tasarımsal olarak Cybertruck modeline beziyor ancak daha kompakt bir tasarıma sahip. Ayrıca direksiyon ve pedal gibi geleneksel sürüş kontrollerine ihtiyaç duymuyor.

Cybercab'in tamamen otonom olarak hizmet vermesi planlanırken etkinlikte sergilenen 20 prototip araç test sürüşleri için hazırlandı. Şirket bu otomobili kullanarak otonom bir yolcu taşıma ağı oluşturmayı ve toplu taşımaya kıyasla daha uygun maliyetli bir ulaşım seçeneği sunmayı hedefliyor.

Tesla CEO'su Elon Musk, Cybercab'in bu hedefe ulaşmada önemli bir adım olduğunu ifade etti. Ancak aracın hala prototip aşamasında olduğu ve ticari olarak kullanılmasının birkaç yıl alabileceği belirtildi. Burada nihai hedef ise 2027.

Etkinliğin en sürprizli duyurularından biri ise belirttiğimiz gibi Tesla Robovan oldu. Tamamen elektrikli ve otonom sürüş destekli olan bu minibüs hem yolcu hem de yük taşımacılığı için tasarlanmış bir model olarak tanıtıldı.

Elon Musk Robovan'in özellikle yüksek nüfus yoğunluğuna sahip şehirlerde taşımacılık çözümlerine katkı sunacağını belirtti. Taşıma maliyetlerinin düşük olacağı vurgulanan Robovan'in mil (1,6 km) başına 5-10 cent (İçten yanmalı rakiplerinin 6-7'de 1'i kadar) maliyetle çalışabileceği öngörülüyor. 20 kişiye kadar yolcu taşıyabilen bu elektrikli minibüs, hem geniş iç mekanıyla hem de çok yönlü kullanım imkanlarıyla dikkat çekiyor. Üretim tarihi ve fiyatı hakkında henüz kesin bir bilgi verilmedi.

Tesla'nın etkinlikte sergilediği bir diğer yenilik ise insansı robotları olan Optimus modellerinin gelişimi oldu. İlk kez 2021'de duyurulan ve 2022'de yürüyebilme yetenekleri sergilenen Optimus robotları, bu kez çok daha gelişmiş işlevlerle tanıtıldı.

Robotlar, günlük yaşamda karşılaşılabilecek çeşitli görevleri yerine getirebilme yeteneğine sahip. Bu görevler arasında barmenlik yapma, bebek bakımı, evcil hayvan bakımı gibi işler bulunuyor. Elon Musk, Optimus'un “insanlığın üretebildiği en iyi ürün” olduğunu belirtti.

Robotların etkinlik sırasında el sallama, bardak tutma ve taş-kağıt-makas oynama gibi görevleri başarıyla sergilediği görüldü. Ancak daha karmaşık görevlerin sergilenmediği ve genellikle temel eylemlerle sınırlandığı dikkat çekti. Tesla, Optimus robotlarının ticari olarak piyasaya sürülmesi için 2024'ün sonunu hedefliyor ve bu robotların uzun vadeli fiyatının 20-30 bin dolar arasında olacağını öngörüyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Facebook Büyük Bir Tasarım Değişikliğine Gidiyor

2024-10-05 15:23 - Teknoloji

Trabzonspor taraftarlarından Enis Bardhi'ye tepki

2024-10-07 12:25 - Spor

Facebook Takip Etmediklerinizin Paylaşımlarını da Gösterecek

2024-10-04 22:17 - Teknoloji

ChatGPT'nin kullanıcı sayısındaki gizem: 2 haftada rekor kırdı!

2024-10-04 17:12 - Teknoloji

Japonya'daki Metabo Yasası Nedir?

2024-10-10 15:13 - Teknoloji

Meta itiraf etti: Görüntülerinizle yapay zekayı besleyecek!

2024-10-07 23:43 - Teknoloji

Meta Yapay Zekâ İle Düzenlenmiş Reklamlar Getiriyor

2024-10-09 23:08 - Teknoloji

Duty Free'ler Nasıl Çalışıyor?

2024-10-05 18:28 - Teknoloji

OpenAI, 2029'a Kadar Kâr Elde Edemeyecek

2024-10-10 23:22 - Teknoloji

ChatGPT'ye Sorduk: Yakın Bir Gelecekte Kaybolacak Meslekler

2024-10-04 20:12 - Teknoloji

İlgili Haberler

Tesla Optimus'un Yepyeni Yetenekleri Gösterildi

11:28 - Teknoloji

realme'den Kablosuz Kulaküstü Kulaklık: TechLife Studio H1

10:32 - Teknoloji

FBI, Kendi Kripto Para Birimini Çıkardı

10:28 - Teknoloji

Apple'ın Polislerle İş Birliği Yaptığı Ortaya Çıktı

10:23 - Teknoloji

Yediğimiz Her Yiyeceğin Kalorisini Kim, Nasıl Hesaplıyor?

10:08 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Eda Nur'un ölümüne ilişkin İBB memurları için soruşturma izni

11:27 - Gündem

Abisinin boğazını kestiği için yargılanıyordu! Kan donduran iddiaları mahkemede anlattı

11:22 - Yaşam

Ticaret Bakanlığı'ndan dört ülke için yeni karar: Damping önlemi uygulanacak!

11:17 - Ekonomi

İTO Başkanı Avdagiç: Enflasyon - faiz ilişkisinde yeni döneme girildi!

11:13 - Ekonomi

Gayrisafi milli hasılaya geçen yıl en fazla katkı, mali olmayan şirketlerden geldi

11:07 - Ekonomi