Teklif komisyondan geçti! Sınav şartı da kalkıyor...Önemli değişiklikler

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi.

Gündem - 3 gün önce

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Spor Komisyonu'nda, Öğretmenlik Kanunu Teklifi üzerine görüşmeler devam etti. Görüşmelerde, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ile Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş hazır bulundu. Komisyon'da CHP milletvekillerinin ilkesi, 'Gerekli kaynak sağlanarak, her okula bir güvenlik görevlisi istihdam edilmesi', 'Özel süreli çalışanların tesislerinde taban gözetim talebinin teklife eklenmesi' ve 'Her okulda bir temizlik personeli istihdam edilmesi' önerileri, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Ayrıca kanunun tüketimi oylandı. 39 maddeden oluşan kanun teklif, üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından oylanarak Komisyon'dan geçti.

'SINAV VE MESLEKİ ÇALIŞMA ŞARTI KALDIRILIYOR'

Kanun teklifinde ilk imza sahibi AK Parti Ordu Milletvekili Nazım Maviş, kanun ihalesi ile okulların kariyer yıllarında ilerlemelerinin düzenlendiğini belirterek, "Kanunla okulların seçimleri, yetiştirilmeleri, atamaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer yıllarında ilerlemeleri düzenlenmektedir. Öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer sıkılaştırmalarla Milli Eğitim Akademisi'nin kurulması, görevleri ve teşkilat yapısına ilişkin sıkılaştırmaların düzenlenmesi amaçlanmıştır. Bu düzenlemeyle kariyer yıllarında ilerlemede sınav ve mesleki çalışmalar ödeme kaldırılıyor, uzman öğretmenlik için en az 10, başöğretmenlik için ise uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmetin sunulması, kademe ilerleme cezasının kaldırılması, akademi tarafından verilen eğitim programlarının tamamlanması ödeme cezasının ödenmesi gerekiyor. Ayrıca kanunun sınavıyla ücret ödeneceği adalet bakanlığı tarafından görevlendirilen öğretmen ve uzman öğretmenlere öğretmenlikte veya uzman öğretmenlikte 20 yıllık çalışma gecikmeleri karşılığında doğrudan başöğretmen için unvan için başvuruda bulunarak öğrenmelerine yardımcı olunacaktır" ifadelerini kullandı.

'ŞİDDET CEZASI YARI YARIYA ARTIRILIYOR'

Türkçe: "Cezaların yarı oranında, cezasının ertelenmesi hükmünün uygulanması, öğretim görevlisine karşı işlenen kasten yaralamanın getirilmesi haline getirildi. Ayrıca, öğretim görevlilerinin mesleğini hazırlama, göreve yeni öğretmen okulları mesleğe uyum, öğretim görevlisi, yönetici ve çalışan mesleki gelişimi, kariyer ilerlemeleri ve görevde yükselmeleri için öğretim programı programı, uygulamak ve değiştirme ulusal milli eğitim müfredatı hazırlanmıştır. Öğretim görevlilerinin disiplinler arası ve disiplinler arası eğitim müfredatı, öğretim görevlilerinin disiplinler arası eğitimi ...

'AKADEMİ EĞİTİMİNDEN SONRA ÖĞRETMENLİĞE GEÇİŞ ŞARTI UYGULANMAYACAKTIR'

Öğretmen adaylarının Akademi'ye KPSS puan üstünlüğüne göre vurgulayan Maviş, "Öğretmen adaylarına eğitim süresince 18 bin 650 ek göstergeli memurun aylık adil çarpımı sonucu bulunacak ödeme yapılabilecek. Başarılı herkes başka hiçbir ara olmadan puan üstünlüğüne ve tercihlerine göre ödüllendirilecek" dedi. . Akademi afişi adaylık ifadesi ödül olarak öğretim görevlisi. Akademik afiş ... , Okullar hizmet sınıfının değiştirilmesine yönelik hükümler Okullar eşitliği konulu tezkere. Okullarda uygulanan disiplin hükümlerinin tamamı 657 sayılı Kanun'a göre, YÖK'ün Disiplin ve Türk Ceza Kanunu'nun hükümlerine uyularak düzenlenmiştir.

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail uçağı Antalya'ya acil iniş yaptı! Yakıt verilmedi yalanının altından bakın ne çıktı

2024-07-01 06:43 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'ndan CHP açıklaması: Partiyi yoran yüklerden kurtulmalıyız

2024-06-29 14:33 - Politika

EURO 2024'te gündem Ferdi Kadıoğlu

2024-07-03 09:47 - Spor

Ekrem İmamoğlu’ndan 'çarpık yapılaşma' açıklaması

2024-06-28 22:22 - Gündem

İtalyan basını Zaniolo'yu duyurdu! Galatasaray'a dev gelir

2024-07-04 00:17 - Spor

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un 1/100.000'lik planlarını ilan edeceğiz

2024-07-02 15:22 - Gündem

İletişim Başkanı Altun: Provokasyonlar yakından takip edilmektedir

2024-07-01 21:32 - Gündem

Ferdi Kadıoğlu paylaşılamıyor! Dünya devi peşine düştü

2024-06-30 10:13 - Spor

302 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi

2024-07-02 07:13 - Gündem

Yusuf Erdoğan Konyaspor'da

2024-06-30 01:13 - Spor

İlgili Haberler

Haddi aşan Türkiye çıkışı!

07:47 - Gündem

AFAD'dan Karadeniz Bölgesi için sel uyarısı!

07:42 - Gündem

Evine giderken sokakta silahlı saldırıda öldürüldü

07:27 - Gündem

Balkondan düşmüştü, organları bağışlandı

07:23 - Gündem

Kaza yapmıştı, Enes Batur'un sağlık durumu nasıl?

06:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Haddi aşan Türkiye çıkışı!

07:47 - Gündem

AFAD'dan Karadeniz Bölgesi için sel uyarısı!

07:42 - Gündem

Evine giderken sokakta silahlı saldırıda öldürüldü

07:27 - Gündem

Balkondan düşmüştü, organları bağışlandı

07:23 - Gündem

5 ülke peşinde, KAAN içinde müjdeyi verdi! İşte F-22'den üstün olan özelliklerinden biri..

07:18 - Teknoloji