?>

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Teröristler asla başaramayacaklar"!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İstanbul’da düzenlenen Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO’da konuştu.

Gündem - 3 saat önce

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısına ilişkin, “Bu saldırının iki tane teröristin yaptığı bir saldırıdan ibaret olmadığını da biliyoruz. Bu saldırının arkasında kimlerin olduğunu, gerçek amaçlarının ne olduğunu, Türkiye'yi nasıl on yıllar boyunca yaptıkları gibi paralelize etmek için düğmeye bastıklarını gayet iyi görüyor ve tedbirlerimizi almaya gayret ediyoruz.” dedi.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı açılış programında yaptığı konuşmada, fuarın hayırlı olmasını dileyerek, hazırlanmasında emeği geçen SAHA İstanbul Başkanı ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar başta olmak üzere fuara katılan bütün firmaların yöneticilerine teşekkür etti.

Türkiye'nin milli savunma sanayiinde geldiği noktayı göstermesi açısından böylesine önemli bir fuarın organize edilmesinin dostlara kuvvet, Türkiye'nin düşmanlarına ise korku saldığını dile getiren Kurtulmuş, “Bizler de bu fuarlara katıldıkça milletimizin kabiliyetlerine ve ülkemizin geleceğine olan güvenimizin daha fazla artarak devam ettiğini görüyor, bu inançla yolumuza devam ediyoruz.” dedi.  

Türkiye'deki yüksek teknolojinin, milli savunma sanayiinin geldiği noktanın gösterilmesi açısından bu fuarın önem taşıdığını belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geldiğimiz bu muhteşem seviyede, her şeyden evvel vizyoner liderliğiyle, kararlı duruşuyla, Türkiye'nin dünya milletleri arasında en önde olan bir ülke olması hedefine yılmadan usanmadan mücadelesiyle bugünlere getiren Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere herkese yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca bu tür milli savunma teknolojilerinde geldiğimiz noktayı gördüğümüzde rahmetli Özdemir Bayraktar ağabeyi de anmadan geçemeyeceğimizi ifade etmek isterim. BAYKAR’ın başladığı ilk günlerden itibaren gerçekten büyük bir kararlılıkla ve azimle her türlü zorluğu aşarak yoluna devan etti ve Türkiye’nin milli savunma sanayisinin bugünlere gelmesinde çok büyük katkıları oldu. Özdemir Bayraktar başta olmak üzere Türkiye'nin milli savunma sanayiine destek olan bütün geçmişlerimize rahmet diliyoruz; rahmetle, şükranla, minnetle yad ediyoruz.”

Ankara’da TUSAŞ’a yapılan saldırının sadece bir kuruluşa yapılan saldırı olmadığının farkında olduklarını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Bu saldırının iki tane teröristin yaptığı bir saldırıdan ibaret olmadığını da biliyoruz. Bu saldırının arkasında kimlerin olduğunu, gerçek amaçlarının ne olduğunu, Türkiye'yi nasıl on yıllar boyunca yaptıkları gibi paralelize etmek için düğmeye bastıklarını gayet iyi görüyor ve tedbirlerimizi almaya gayret ediyoruz. Her şeyden evvel bu saldırının iki tane amacının olduğu şüphesizdir. Bunlardan birisi gelişen, büyüyen Türkiye’nin milli savunma sanayiine darbe vurmaktır. İkincisi ise yıllardır yaptıkları gibi terör üzerinden Türkiye’yi meşgul etmek, Türkiye’yi milli hedeflerinden uzaklaştırmaktır. Ancak bir kere daha açıkça ifade etmek isterim ki bu hedefe asla ulaşamayacaklar, asla başaramayacaklardır. Bunu söylerken sadece bir temenni olarak söylemiyorum. O akşam hastanelerdeki yaralı kardeşlerimizi ziyaret ettiğimiz zaman yüzleri gözleri sarılı, elleri kolları alçılı olan kardeşlerimizin hasta yataklarında bile ‘yılmadık, yılmayacağız, daha çok çalışacağız ve bunlara gereken cevabı vereceğiz’ şeklindeki milli şuurlarını görünce bu ülkenin geleceğine olan inancımız çok daha fazla artıyor. Allah hepsinden razı olsun. Muhterem Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere milli savunma sanayiimize destek veren bütün kuruluşlarımıza, Türkiye’nin bütün kamu ve özel sektör kuruluşlarına gerçekten minnettarlığımızı ifade etmek istiyoruz.”

Türkiye’nin milli savunma sanayiindeki her ileri atılımında birtakım siyasi manevralarla karşısına çıkanların aslında sadece birtakım engeller çıkarmak için karşı karşıya gelmediğini söyleyen Kurtulmuş, “F35’te karşımızda zorluk çıkaranların, S400 meselesini bir siyasi argüman olarak kullananların esas bildiği gördüğü, anladığı ve belki de çekindiği şey, ‘Eğer Türkiye böyle giderse F35’e ihtiyaç kalmadan kendi uçaklarını en ileri seviyede üretecektir.’ ‘Eğer böyle giderse Türkiye, S400’lere ihtiyaç duymadan en ileri hava savunma sistemlerini kuracaktır.’ Türkiye’nin milli savunma sanayiine yürekten güveniyoruz, millet olarak itimat ediyoruz, Türkiye’nin genç mühendislerine itibar ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin milli savunma sanayiindeki mühendislerinin yaş ortalamasının 33 olduğuna işaret eden Kurtulmuş, “Bu, şu demektir. Savunma sanayiinde gelecek Türk mühendislerinin, Türk firmalarının ve Türkiye’nindir Allah’ın izniyle.” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Meta, Yeni Bağımsız Yapay Zekâ Aracını Duyurdu

2024-10-19 12:28 - Teknoloji

Ünlü CEO açıkladı: Metaverse projesi çöp mü oldu?

2024-10-23 07:58 - Teknoloji

Meta Ünlülerin Sahte Reklamlarını Yüz Tanımayla Engelleyecek

2024-10-22 11:28 - Teknoloji

META'dan yeni skandal: Mustafa Şentop'a sansür!

2024-10-18 22:13 - Gündem

Emtia piyasasında geçen hafta değerli metaller pozitif ayrıştı

2024-10-21 12:07 - Ekonomi

OpenAI, Yeni Yapay Zekâ Modeli Orion’u Tanıtmaya Hazırlanıyor

2024-10-25 09:53 - Teknoloji

WhatsApp, Meta AI ile Daha Kişisel Deneyim Sunacak

2024-10-19 23:52 - Teknoloji

OpenAI ile Microsoft'tan, Medya Şirketlerine Hibe Programı

2024-10-23 14:38 - Teknoloji

OpenAI, Kâr Amacı Güden Bir Kuruluş Oluyor

2024-10-23 21:33 - Teknoloji

iOS 18.2 güncellemesi tüm yenilikler! – Siri'ye ChatGPT geldi!

2024-10-24 18:42 - Teknoloji

İlgili Haberler

İki ilde FETÖ operasyonu! 12 kişi tutuklandı

21:33 - Gündem

PKK'ya bir çizik daha! Operasyon anı anbean paylaşıldı

21:02 - Gündem

Sakarya'da asansör kazası: 2 işçi hayatını kaybetti

20:58 - Gündem

Halk TV'nin yalan haberi yine elinde patladı

20:48 - Gündem

Şehit olan taksiciye ilişkin kahreden detay! Cevaplanmayan telefon kaderi değiştirmiş

20:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Son dakika: Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları saat 22.00'de açıklanacak

21:13 - Eğitim

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan son dakika enflasyon açıklaması

20:52 - Ekonomi

A Milli Kadın Futbol Takımı, Ukrayna ile yenişemedi

20:38 - Spor

Derbi öncesi Galatasaray'da Okan Buruk şoku: Acil ameliyata alındı

20:17 - Spor

Şehit olan taksiciye ilişkin kahreden detay! Cevaplanmayan telefon kaderi değiştirmiş

20:13 - Gündem