?>

Sözde Uygur Türklerinin destekçisi Altay'dan PKK'ya destek! Türkiye'yi böyle suçladı.

Kendini insan hakları aktivisti olarak tanıtan ve Uygur Türklerinin haklarını savunduğunu iddia eden Kuzzat Altay, Türkiye'nin Kürt sivilleri bombaladığını ileri sürerek PKK/PYD yalanlarına destek verdi.

Gündem - 2 saat önce

ABD'de yaşayan Uygur Türklerinin haklarını savunduğunu sözde iddia eden Uygur Amerikan Derneği Başkanı Kuzzat Altay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “Türkiye'nin Kürt sivilleri bombaladığını” ileri sürdü. Altay, “Kürt arkadaşlara başsağlığı diliyorum.” diye yazdı.

TSK VE MİT PKK/PYD HEDEFLERİNİ İMHA ETTİTSK ve MİT, TUSAŞ'a yönelik Ankara'da düzenlenen hain saldırının ardından Suriye ve Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK/PYD hedeflerini imha etti. Söz konusu operasyonlarda Suriye'de ve Irak'ta örgüte ait sözde askeri, istihbarat, enerji/altyapı tesisi, lojistik ve mühimmat deposu gibi 47 stratejik nokta vuruldu.

İmha edilen yerlerin görüntüleri de paylaşıldı. Buna rağmen PKK/PYD’ye bağlı hesaplardan “Kürt sivillerin bombaladığı” yalanları yayılmaya başladı. O yalanlar, Türkiye, Suriye ve Çin’i bölmek isteyenleri birleştirdi.

'TÜRKİYE KÜRT SİVİLLERİ BOMBALIYOR' YALANISosyal medya platformu X hesabından paylaşımda bulunan Kuzzat Altay, “Bir taraftan Filistin için timsah gözyaşı döküyorlar, öbür taraftan Kürt sivilleri bombalıyorlar. Starbucks mücahitlerinin gıkı çıkmayacak biliyorum. Fakat, en azından zulüm görüyor olan bir milletin ferdi olarak Kürt arkadaşlara başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

PKK'NIN PROPAGANDA VİDEOSUNU KULLANDIAltay, paylaşımında PKK'nın Suriye kolu SDG (Suriye Demokratik Güçleri)'nin yayınladığı videoyu kullandı. PKK'nın her fırsatta sarıldığı “Türkiye Kürt sivilleri bombalıyor.” yalanını kullanan Altay'ın paylaşımına çok sayıda tepki geldi.

Birçok hesap, “TSK sivil katliam yapmaz.” diye Altay'a cevap verirken, Suriye'yi yakından takip eden bazı hesaplar da “Sivillerin bombalandığına dair görüntülere erişemedik. O bölgelerde internet erişimi var. Eğer siviller vurulsaydı, görüntüler mutlaka internete düşerdi.” diye yanıt verdi.

FETÖ BAĞLARI ORTAYA ÇIKMIŞTIDaha önce ABD'de rahat bir hayat süren Kuzzat Altay'ın FETÖ bağları ortaya çıkmıştı. Kuzzat Altay da sohbetlere katıldığını belirterek FETÖ'cülere sahip çıkmıştı. Altay, “ABD’de birçok mensuplarını tanıyorum. Onlardan iyilik gördüm. Bıçakla kesseniz onlara terörist demem. Birkaç sene sohbetlere gittiğim doğrudur.” dedi.

FETÖ KURULUŞUNA YILLARCA GİTMİŞAltay, Çin'den nasıl kaçtığını ve FETÖ ile irtibatlarını şöyle anlatmıştı:

“2005’te Doğu Türkistan’dan ayrılmak zorunda kaldım. 2005’te Türkiye İstanbul’a gelebildim. Doğu Türkistan Vakfı sayesinde TÖMER’e yerleştim. Türkçe öğrendim. 2005-2008 arasında Çince-Uygurca tercümanlık yaptım. Sonra 2008’de ABD’ye mülteci olarak geldim. Burada bir tane Emiti diye bakkal vardı. Orada bir abimiz vardı, beni Türkçe biliyorum diye işe aldı. Sonra sohbete çağırdı. Birkaç sene sohbetlere gittiğim doğrudur. Bunu da inkâr edecek değilim. Orada kötü bir şey konuşulmadı. Orada konuşulanlar ‘Allah, peygamber' oldu, 'iyi insan ol, namaz kıl’ oldu.”

Kuzzat Altay açıklamalarında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ’den ayrıldığını belirtse de, bu gerçek değil.

Altay, ABD’de Unitarian Universalist Congregation of Fairfax (Fairfax Evrenselci Uniteryan Topluluğu) isimli kuruluşun 4 Ocak 2017’de düzenlediği ‘Muslim Life in USA’ isimli programın duyuru metninde kendisini şu sözlerle tanıttı:

“Sekiz yıl önce Çin’den mülteci olarak Amerika’ya geldim. Ben Müslümanım. Ben Fetullah Gülen ve Hizmet Hareketi’nin takipçisiyim. Şu anda McLean Virjinya’da bulunan bir IT eğitim ve danışmanlık firması Cybertek şirketinin kurucusu ve CEO’suyum.”

ALTAY’IN FETÖ'CÜ YÖNETİCİSİBaşında Altay'ın olduğu Virginya Fairfax merkezli Uygur Girişimciler Ağı’nın ve Altay’ın CEO’su olduğu Cybertek isimli şirketin yöneticileri arasında FETÖ’cü bir isim dikkat çekiyor: Tezcan İnanlar. Ağın sivil katılım ve dış ilişkiler direktörlüğü görevini yürüten İnanlar, Cybertek’te de kurumsal sosyal sorumluluk müdürlüğü yapıyor. Washington’da yaşayan Tezcan İnanlar, FETÖ’nün ABD’deki çatı örgütlerinden Pacifica Instute (Pasifik Enstitüsü)’nde şube müdürlüğü, kuzeybatı bölge müdürlüğü ve yönetim kurulu başkanlığı görevleri üstlendi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ünlü CEO açıkladı: Metaverse projesi çöp mü oldu?

2024-10-23 07:58 - Teknoloji

Meta Ünlülerin Sahte Reklamlarını Yüz Tanımayla Engelleyecek

2024-10-22 11:28 - Teknoloji

Emtia piyasasında geçen hafta değerli metaller pozitif ayrıştı

2024-10-21 12:07 - Ekonomi

OpenAI, Yeni Yapay Zekâ Modeli Orion’u Tanıtmaya Hazırlanıyor

2024-10-25 09:53 - Teknoloji

Google’ın Facebook’a Karşı Örgütlenme Girişimi: OpenSocial

2024-10-25 21:03 - Teknoloji

OpenAI ile Microsoft'tan, Medya Şirketlerine Hibe Programı

2024-10-23 14:38 - Teknoloji

Meta, Yapay Zekâ Haberciliği İçin Büyük Bir Anlaşma Yaptı

2024-10-25 23:33 - Teknoloji

OpenAI, Kâr Amacı Güden Bir Kuruluş Oluyor

2024-10-23 21:33 - Teknoloji

iOS 18.2 güncellemesi tüm yenilikler! – Siri'ye ChatGPT geldi!

2024-10-24 18:42 - Teknoloji

Çeltik üretiminde damla sulama, metan gazı salımını ve su sarfiyatını azaltıyor

2024-10-21 16:52 - Teknoloji

İlgili Haberler

Böyle dolandırıcılık görülmedi: Köpeği boyayıp, sattılar!

15:18 - Gündem

Bursa'da diş doktoru boşanma aşamasındaki kocası tarafından öldürdü

15:08 - Gündem

Kazada hayatını kaybeden öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

15:07 - Gündem

2 yaşındaki Hazar'ın feci sonu: Yangında can verdi

15:03 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Bartın'da maden ocağındaki göçükte ölen işçinin cenazesine katıldı

14:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği bir yılı aşkın süredir Gazze'de yaraları sarıyor

15:28 - Yaşam

Huzurevinin futbol aşığı 'Maradona Kamil'

15:22 - Yaşam

Böyle dolandırıcılık görülmedi: Köpeği boyayıp, sattılar!

15:18 - Gündem

Hasan Arat, Ahmet Nur Çebi'ye patladı! 'Altında kalırsınız'

15:12 - Spor

Kazada hayatını kaybeden öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

15:07 - Gündem