?>

Son dakika! Bakan Tekin, Milli Eğitim Akademisi için tarih verdi

Son dakika haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Akademisi'nin 1 Eylül 2025 tarihine kadar kurumsallaşmayı tamamlamış ve faaliyete geçmiş olacağını açıkladı.

Eğitim - 3 saat önce

Son dakika haberİ... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin merak edilenler sorulara cevap verdi. 

Bakan Tekin Milli Eğitim Akademisinin 1 Eylül 2025 tarihine kadar kurumsallaşmayı tamamlamış ve faaliyete geçmiş olacağını söyledi.

Tekin, "Fiziki anlamda baktığımızda da biz şu anda bakanlığımıza bağlı hizmet içi eğitim merkezlerimizi akademiye dönüştürme sürecini başlattık. Kamu kurum ve kurumlarımıza ait aradığımız fiziki özellikleri taşıyan yapıları Milli Eğitim Akademisine dönüştürmeyi planlıyoruz. Başlangıçta 30 ilde kurmayı planlamıştık." dedi. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarından şöyle:

"Dünyada ortalama 550 saat bir öğretmen mesleğe başlamadan eğitim alıyor. Bizde üniversitelerde 90 saat. Bizim çok farklı kategoride okullarımız var. Bunların tamamını kapsayabilecek bir uygulama eğitimi alsınlar istiyor. Yaklaşık 14 ay olarak planlandı. Bu 14 ayın tamamını öğretmen arkadaşlarımız uygulamalı geçirecek. 

Öğretmen adaylarımızı KPSS değil akademiye giriş sınavı ÖSYM ile organize ettik. İlk 13 Temmuz'da olacak. Bizim ihtiyaç duyduğumuz öğretmen sayısı bas alınarak akademiye öğretmen adayı alacağız. Asgari ücretin biraz üzerinde bir ücretle aday olarak alacağız. Bu eğitimlerinin lisans mezuniyetlerine göre bir kısmını teorik olarak alacaklar.

Sonucunda bir sınava girecekler ve uygulama eğitimine geçecekler. Burada okullarımıza göndereceğiz. Deneyimli öğretmenlerin yanında 4 hafta derse giriyor. Deneyimli öğretmen bu sürecin ardından bir değerlendirme yapıyor. Bu şekilde en az üç arkadaşımızın yanında daha uygulamaya giriyor ve değerlendirmelere göre öğretmen olarak kendisini istihdam etmiş olacağız.

"ÖĞRETMEN ADAYINI MÜLAKATA ALACAK KİŞİLER KİM OLDUĞUNU BİLMEYECEK"

Mülakata girecek öğretmen adayı arkadaşımızın, sınavını yapacak komisyon üyesi arkadaşlarımızın gerçek ismi hiç bir yerde açıklanmadı. Mülakata girecek üç kişinin her birinin bir kodlaması 11 haneli. Mülakata girdiğinde kendisini mülakata alacak kişilerin kim olduğunu bilmediği için bir torpil ya da benzeri sürece dahil olmayacak. Adaya da bir kod numarası verdik. Mülakat komisyonu da adayın ismini, memleketini ya da hiçbir bilgisini bilmiyor. Aday salona girdiği an kendisinden bir soru seçmesini istiyoruz. Aday kendisini mülakata davet eden resmi yazısında hangi sınıf düzeyinde bir soruyla karşılaşacağını söylüyoruz. Aday cevaplarını veriyor, tutanakla bana şu soru soruldu şu cevabı verdim diye yazıyor. Son olarak bir güvenlik kamerası kaydı var. 

ÖZEL OKUL ÜCRETLERİNDEKİ ARTIŞ

Bir hizmet satın alıyorsunuz ve kalitesine göre fiyat ödüyorsunuz. 12 bin tane okulumuz var. 'Üniversite fiyatına lise veya anaokulu' denebilecek okul sayısı 22 tane. O okulların ilave sundukları farklı hizmetler var. Ben hem bu hizmetleri satın alacağım hem daha düşük ücret ödeyeceğim. Biz zaten bunu denetleme yetkimiz yok yasal olarak. Siz bir kere hizmeti satın aldınız. Hizmeti veren kişinin her yıl hizmetin devam ettiği sürece ne kadar artış yapabileceğine dair biz düzenliyoruz. Onu da enflasyon artı yüzde 5 diye tanımladık. İlave olarak farklı isimlerle ücretler alındı gibi şikayetler geldi. Bu yıl bunlar eğitimin doğal parçası olarak kabul edilen şeyler ve bunlar ilave ücret alınamaz dedik. 12 bin okulun içinde yanlış uygulama yapanlar vardır. Varsa onu bize bildirin cezai yaptırımlarımız ağır. 750'nin üzerinde okul denetim altında ve bunlara para cezaları uygulanmış durumda."

Haftanın Öne Çıkanları

ChatGPT'yi Kadınlar mı Yoksa Erkekler mi Daha Çok Kullanıyor?

2025-01-29 19:07 - Teknoloji

ChatGPT'nin Deep Search Özelliği Duyuruldu

2025-02-03 08:43 - Teknoloji

Meta, 2024'te Kaç Para Kazandığını Açıkladı

2025-01-30 14:08 - Teknoloji

DeepSeek ve ChatGPT, siyasi hassasiyet içeren sorulara üstü kapalı yanıt veriyor

2025-01-31 17:22 - Teknoloji

ChatGPT, DeepSeek ve Gemini'yi Üniversite Sınavına Soktuk

2025-02-01 21:13 - Teknoloji

Gemini, ChatGPT ve DeepSeek'in Görsel İşleme Karşılaştırması

2025-01-29 21:48 - Teknoloji

Amazon'dan Facebook'a: Tarihin En Büyük İnternet Kesintileri

2025-02-03 19:48 - Teknoloji

Mark Zuckerberg Açıkladı: "O Özlediğiniz Eski Facebook Geri Dönüyor"

2025-01-30 23:47 - Teknoloji

Genç kızın şüpheli ölümü! Erkek arkadaşı ihbarda bulundu

2025-01-30 14:37 - Gündem

Meta'nın 3. Nesil Ray-Ban Akıllı Gözlükleri Geliyor: İşte Beklenenler

2025-01-30 19:38 - Teknoloji

İlgili Haberler

Türkiye'nin en büyüğü! Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

14:02 - Eğitim

Eğitimde köklü değişim: Harvard modeli Türkiye'de... Türkçe dersleri yenileniyor

16:57 - Eğitim

MEB'den okullarda yeni uygulama! İkinci dönem resmen başlıyor

12:28 - Eğitim

Bakan Yusuf Tekin duyurdu: Öğretmenlere müjdeli haber!

19:07 - Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den net uyarı: Kapatmaya kadar gider, çekinmeyiz

14:47 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ege Denizi'ndeki deprem fırtınasıyla ilgili Naci Görür'den uyarı: Eğer yırtılma olursa...

22:57 - Gündem

Emine Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'nın hanımı Latife El Durubi'yi ağırladı

22:53 - Gündem

Son dakika: İstanbul'da kar alarmı! THY seferleri peş peşe iptal edildi

22:47 - Gündem

Yolun ortasında yürüyen kişiye motosiklet çarptı! Üzen gerçek ortaya çıktı

22:43 - Gündem

Beşiktaş kupada tam gaz! Kilidi Muci açtı, tabelayı Joao Mario belirledi

22:37 - Spor