Selamet Akıncıları Grubundan Kayseri'deki olaylara ilişkin açıklama

Selamet Akıncıları Grubu, Kayseri ve Suriye'de meydana gelen olaylara ilişkin 'Selamet Akıncıları Bildirisi' adı altında bir açıklama yaptı.

Gündem - 3 gün önce

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir kişinin aynı uyruklu bir çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine toplanan kalabalık, gerginlik çıkardı. Çıkan gerginlik birkaç şehre daha sıçrarken; provokatif eylemler Suriye'de de kendini gösterdi.

Selamet Akıncıları Grubu Kayseri ve Suriye'deki olaylara ilişkin Selamet Akıncıları Bildirisi yayınladı. 

Selamet Akıncıları Grubu adına Genel Koordinatör Ahmet Tanrıverdi'nin yaptığı açıklama şu şekilde;

"Kayseri’de geçtiğimiz günlerde Suriye uyruklu bir kişinin yine Suriye uyruklu olan küçük yaştaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla tutuklanmasından sonra meydana gelen olaylar, ülkemiz aleyhine yapılan bir planın parçasıdır.  

Haberin duyulması ile bunu fırsat bilen provokatörler hemen devreye girerek halkın sinir uçları ile oynamıştır. Kamyonlarla bölgeye insanlar taşınmış, bu ferdi olay mülteci düşmanlığına dönüştürülmüş, oluşturulan kalabalık gruplar saldırıya geçirilmiş, her yeri ateşe vererek yakıp yıkmışlardır. 

"TEHLİKELİ BİR PROVOKASYONDUR"

Kayseri'de bu olaylar devam ederken aynı anda Suriye'nin kuzeyinde gerginlikler baş göstermiş ve Türk bayrağına, Türk TIR'larına yönelik saldırılar gerçekleştirilmiştir. Kayseri’de ve bazı illerimizde Suriyelilere karşı düzenlenen eylemlere karşılık olarak, aynı anda Suriye’nin kuzeyinde Türk güçlerinin kontrolü altındaki bölgelerde Türklere ve Türkiye’ye karşı yapılan eylemler, provokasyonun boyutunu ortaya koymaktadır. Gelişen olaylar ve yetkililer tarafından yapılan açıklamalar gösteriyor ki hadise tam manasıyla Türkiye düşmanı gruplar tarafından ortaya konulan tehlikeli bir provokasyondur.

Bu provokasyonun iki önemli sebebi vardır. Birincisi Türkiye Cumhuriyetinin, Suriye Devleti ile yakınlaşmasını önlemek, ikincisi Türk ve Kürt halklarını birbirine düşman ederek ülkemizi bölünmenin ve parçalanmanın eşiğine getirmektir. 

Türkiye ile Suriye’nin tekrar geçmiş yıllarda olduğu gibi yakınlaşması üç önemli sonuç doğuracaktır. Bunlar; Suriye içindeki PKK güçlerinin temizlenmesi, Türkiye’nin Suriye sınır bölgelerinde tamamen tampon bölge oluşturulması ve genel af ilanı ile Türkiye’deki Suriyelilerin ülkelerine dönüşüdür. 

PKK’nın Suriye’den temizlenmesi hem Suriye için hem de Türkiye için çok olumlu sonuçlar meydana getirecektir. PKK şu anda ABD’nin de desteğiyle Suriye topraklarının bir bölümünü işgal etmiş bulunmaktadır. O kadar ki Suriye Devleti kendi topraklarında çıkarılan petrolü PKK’dan yüksek bir para ile satın almaktadır. 

PKK aynı zamanda Suriye topraklarından ABD’nin verdiği güçlü silahlarla Türkiye’yi de tehdit etmektedir. PKK’nın buradan temizlenmesi her iki ülkenin de yararına olacaktır. Diğer yandan Türkiye’nin Suriye sınırının bazı bölgelerinde oluşturduğu tampon bölgenin Suriye Devleti eliyle bütün sınır boyunca yayılmasını temin etmek, Türkiye’nin güvenliği ve Suriye’nin toprak bütünlüğü açısından son derece önemlidir. 

Suriye’nin ve Türkiye’nin bölünmesi planını yapan güçler bunların gerçekleşmesini elbette istemezler.

Üçüncü olarak Suriyelilerin ülkelerine dönüşüdür ki aslında Türkiye düşmanları bunu da istemezler. Zira ikide bir bu konuyu kaşıyarak ülkemizi karıştırıyorlar. Suriyelilerin ülkelerine dönüşünün gerçekleşmesi ile ellerinde istismar edecek konu kalmayacaktır. Çeşitli suçlardan kaydı olanların Kayseri’den başlatarak bazı illerimize yaydıkları olaylar ile Suriye’deki Türkiye’ye karşı yapılan olayların bölücü ve ırkçı örgüt üyeleri tarafından tırmandırılması, meydana gelecek olumlu gelişmeleri önlemeye yöneliktir. 

İsrail’in Gazze katliamlarından sonra Lübnan’a da saldırı başlattığı, üçüncü dünya savaşının konuşulduğu ve dünyanın her taraftan kaynamaya başladığı bir anda bu olayların vuku bulması tesadüf değildir. 

Türkiye’de her gün onlarca taciz ve tecavüz olaylarının yaşanmasına hiç tepki vermeyenlerin, Suriyeli insan dışı bir varlığın yine Suriyeli bir kız çocuğuna yaptığı tacizi bahane ederek tüm mültecilere karşı saldırıya geçmeleri, aynı anda Suriye’de de Türklere ve bayrağımıza yapılan karşı saldırı bu işin önceden planlandığının göstergesidir. 

"DAHA FAZLA BÜYÜMEDEN SONA ERMESİ SEVİNDİRİCİDİR"

Gerek milletimizin sağduyulu davranarak provokasyonlara alet olmaması gerekse Suriye Geçici Hükümet Başkanı Abdurrahman Mustafa’nın yaptığı sağduyulu açıklaması ile her iki tarafta da olayların daha fazla büyümeden sona ermesi sevindiricidir.  

Aziz milletimize seslenmek istiyorum. Türkiye düşmanları ve içerideki hainler zaman zaman bu tür ihanet denemeleri yapacaklardır. Bu provokasyonlara alet olmayalım. Provokatörlerin oyununa gelmeyelim.

"YAKIP YIKMAK ÇARE DEĞİLDİR"

Yakıp yıkmak çare değildir. Kardeşliğimizi muhafaza edelim. Devletimize ve devletimizin gücüne güvenelim. Devlet, hiç kimsenin yaptığını yanına bırakmaz. Suç işleyen kim olursa olsun mutlaka cezasını bulur. Halkı sokaklara taşıyanlar ülkemizi karıştırmak ve bölmek isteyen hainlerdir. Bu hainlere karşı uyanık olalım.

Türkiye düşmanları ne yaparsa yapsın amaçlarına ulaşamayacak ve Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde adım adım büyük Türkiye idealine kavuşacaktır.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum. "

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail uçağı Antalya'ya acil iniş yaptı! Yakıt verilmedi yalanının altından bakın ne çıktı

2024-07-01 06:43 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'ndan CHP açıklaması: Partiyi yoran yüklerden kurtulmalıyız

2024-06-29 14:33 - Politika

EURO 2024'te gündem Ferdi Kadıoğlu

2024-07-03 09:47 - Spor

Ekrem İmamoğlu’ndan 'çarpık yapılaşma' açıklaması

2024-06-28 22:22 - Gündem

İtalyan basını Zaniolo'yu duyurdu! Galatasaray'a dev gelir

2024-07-04 00:17 - Spor

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un 1/100.000'lik planlarını ilan edeceğiz

2024-07-02 15:22 - Gündem

İletişim Başkanı Altun: Provokasyonlar yakından takip edilmektedir

2024-07-01 21:32 - Gündem

302 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi

2024-07-02 07:13 - Gündem

Ferdi Kadıoğlu paylaşılamıyor! Dünya devi peşine düştü

2024-06-30 10:13 - Spor

Yusuf Erdoğan Konyaspor'da

2024-06-30 01:13 - Spor

İlgili Haberler

Yakup Kürşad Yılmaz’ın oğlu oldu!

20:23 - Gündem

Yüksekova'da korkutan anlar! Cilo Dağları kayboldu

19:58 - Gündem

Türk halkı Suriye ile ilişkilerin yeniden başlamasını istiyor!

19:52 - Gündem

Bakan Yerlikaya: Ordu ve Muş’ta 2 vatandaşımız hayatını kaybetti

19:13 - Gündem

Balıkesir'de kaçakçılık ve organize suç örgütlerine operasyon: 46 gözaltı

18:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Görüntüler gündem olmuştu! Neden tokalaşmadı? Cenk Tosun'dan Büyükekşi açıklaması

21:02 - Spor

Başıboş sokak köpeklerine ilişkin rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu

20:33 - Politika

Almanlar Ferdi Kadıoğlu transferinden vazgeçti! İşte nedeni...

20:18 - Spor

Yusuf Halaçoğlu, Kutlu Parti’sinin genel başkanı oldu

20:13 - Politika

Kadıköy’de istek şarkı cinayetinde sanığın cezası belli oldu! Son sözleri şaşırttı

20:08 - Yaşam