?>

SARSILMAZ 3 yeni ürünü ile SAHA EXPO’da

Ekonomi - Savunma sanayisinde 150 yıla yakın mühendislik ve üretim tecrübesine sahip SARSILMAZ, fuarda yerli ve milli teknolojinin geldiği son noktayı temsil eden üç yeni ürünü sergiliyor.

Ekonomi - 3 saat önce

Savunma sanayisinde 150 yıla yakın mühendislik ve üretim tecrübesine sahip, dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan SARSILMAZ, 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’na katılıyor. SARSILMAZ, fuarda yerli ve milli teknolojinin geldiği son noktayı temsil eden üç yeni ürünüyle sahne alıyor.

Türkiye'nin en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul'un düzenlediği SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı. Savunma sanayisinde 150 yıla yakın mühendislik ve üretim deneyimiyle savunma sanayisinin lider markası SARSILMAZ, bir orduyu donatacak nitelikteki geniş ürün yelpazesiyle 26 Ekim’e kadar devam edecek fuardaki yerini aldı.

SARSILMAZ, SAHA EXPO’da tabancalar, piyade tüfekleri, makineli tüfekler, uzaktan komutalı silah sistemleri (UKSS), silahlı robot ve 25 mm kara topu gibi silah ve silah sistemlerinden oluşan mühendislik harikası ürünlerini sergiliyor.

SARSILMAZ Genel Müdür Yardımcısı Öner Özyılmaz, fuar açılışında yaptığı açıklamada, “Robotik sistemler ve yapay zekanın savunma alanına entegrasyonu adeta yeni bir çağ başlatıyor. Kurulduğu günden bu yana her zaman alanında lider olan SARSILMAZ, bugün de çağ değiştiren teknolojilerle savunma sanayinin geleceğini biçimlendiriyor. Son 20 yıldır tek bir amacımız var; Savunma sanayine odaklanan bir teknoloji şirketi olmak… Bugüne kadar çoğunlukla ithal edilen savunma sanayi ürünlerini kendi ülkemizde üretmeyi başardık ve ihraç ürünlerimizle dünyada kendimize saygın bir yer edindik. Savunma sanayi çok yakın bir zamanda Türkiye’nin en büyük ihracat sektörlerinden biri olacak. Sarsılmaz olarak, bu alanda öncü konumda bulunmaktan ve ülkemizin ihracat gelirlerine yaptığımız büyük katkıdan gurur duyuyoruz” dedi.

Geleceğin güvenlik ve savunma robotu: SARBOT

SARSILMAZ, bu yıl SAHA EXPO’da üç yeni ürünüyle dikkat çekiyor. Türkiye'nin ilk silahlı robotu SARBOT, teknolojideki değişime paralel olarak yüzde 100 Türk mühendisler tarafından geliştirilen yeni özellikleriyle ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Sarsılmaz bünyesinde yer alan LA2 Dynamics Mühendislik A.Ş. tarafından geliştirilen SARBOT’un ilk versiyonu SAHA EXPO 2022'de sergilenmiş ve büyük ilgi uyandırmıştı. SARBOT, şimdi silah ve Laser Imaging Detection and Ranging-Işın Algılama ve Mesafe Ölçme (LİDAR) entegre edilmiş, gelişmiş versiyonuyla savunma sektörünün ilgisine sunuluyor.

SARBOT'un üstün çevikliği, engebeli arazilerde bile dengeli ve stabil bir şekilde hareket etmesini sağlıyor. LİDAR ve ileri teknolojiye sahip 2 farklı kamera sistemiyle donatılan SARBOT, bulunduğu ortamı üç boyutlu olarak tarayarak gerçek zamanlı veri aktarımı yapabiliyor. Belirlenen görevi otonom olarak da yerine getirebilirken, özellikle tehlikeli bölgelerde operasyonel riskleri minimize ederek güvenlik kuvveti güvenliğini maksimum düzeyde tutuyor.

Savunmanın yeni nesil gücü: BEST Defence 25 mm UKSS

SARSILMAZ’ın kısa süre önce bünyesine kattığı Uzaktan Komutalı Silah Sistemlerini (UKSS) çok kısa bir zamanda yeni bir versiyona evirdi. SARSILMAZ’ın robotik silah sistemler alanındaki vizyonunun bir parçası olarak kurduğu BEST Defence, 5,56 mm'den 20/23 mm'ye kadar uzanan UKSS ailesini, 25 mm ile genişletiyor. Sarsılmaz-TUSAŞ işbirliğiyle kurulan TR Mekatronik tarafından geliştirilen 25 mm’lik toplun entegre edildiği uzaktan komutalı silah kuleleri, savunma alanında yeni bir dönem başlatıyor. Operasyonel kuvvetlere üstün bir atış desteği sağlayan 25 mm kara topu entegre edilen UKSS’ler, yapap zeka desteğiyle hedef belirleyip takip edebildiği gibi, seyir halinde de üstün atış gücü sunuyor.

Yüksek ergonomi ve atış performansı: SAR7/24

SARSILMAZ, 150 yıla yaklaşan mühendislik deneyiminin eseri olan modern tasarımlı yeni tabanca serisi SAR7/24’ü de meraklılarının ilgisine sunuyor. SAR7/24, net, kararlı ve profesyonel tasarım yaklaşımıyla kendini her an, her koşulda güvende hissetmek isteyenleri hedefliyor. Tek ve çift hareketli tetik seçeneklerine sahip düz (flat) tetik tasarımı SAR7/24’e daha hızlı, daha hassas atış olanağı, maksimum tetik kontrolü ve daha net bir tetik hissi sağlıyor. SARSILMAZ, gizli taşıma için özel olarak geliştirilen kompakt gövdeyi SAR7/24 C’de bir araya getiriyor. SAR7/24 C için özel olarak geliştirilen gövde tasarımı gerek kavrama gerekse atış sırasında ergonomik tutuşu üst seviyeye taşıyan gövde çizgileriyle tamamlanıyor. SAR7/24 SPORT ise sportif ve rekabetçi platformların ihtiyaçlarını karşılayacak bir performansa sahip. Atış sırasında hızlı şarjör değişimini kolaylaştıran ve silahın tutuş hakimiyetini artıran Magwell tasarımıyla geliştirilen SAR 7/24 SPORT, ayrıca ayarlanabilir gez takımı sayesinde kullanıcısına kişiselleştirme, esneklik, hedefte doğruluk gibi önemli avantajlar sağlıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Meta'da Yeni Toplu İşten Çıkarma

2024-10-17 09:53 - Teknoloji

Meta, o çalışanlarını işten çıkardı

2024-10-18 07:57 - Ekonomi

Meta, Yeni Bağımsız Yapay Zekâ Aracını Duyurdu

2024-10-19 12:28 - Teknoloji

Meta Ünlülerin Sahte Reklamlarını Yüz Tanımayla Engelleyecek

2024-10-22 11:28 - Teknoloji

META'dan yeni skandal: Mustafa Şentop'a sansür!

2024-10-18 22:13 - Gündem

Emtia piyasasında geçen hafta değerli metaller pozitif ayrıştı

2024-10-21 12:07 - Ekonomi

Ünlü CEO açıkladı: Metaverse projesi çöp mü oldu?

2024-10-23 07:58 - Teknoloji

WhatsApp, Meta AI ile Daha Kişisel Deneyim Sunacak

2024-10-19 23:52 - Teknoloji

Çeltik üretiminde damla sulama, metan gazı salımını ve su sarfiyatını azaltıyor

2024-10-21 16:52 - Teknoloji

Meta, Ünlülerin Jetlerini İzleyen Hesapları Kapattı

2024-10-22 21:23 - Teknoloji

İlgili Haberler

Güler Yatırım Holding’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Asiye Güler oldu

15:18 - Ekonomi

Borsa İstanbul için 29 Ekim uyarısı

15:13 - Ekonomi

İnfo Yatırım, Karşıyaka Kadın Voleybol Takımı’nın isim ve forma sponsoru oldu

15:08 - Ekonomi

Coca-Cola'nın geliri beklentileri aştı

15:03 - Ekonomi

Çiftçiye mazot gübre desteği ne zaman yatacak? 2024 Nakit mazot desteği ne zaman verilecek

15:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Narin cinayetinde flaş gelişme! İlk duruşma tarihi ne zaman?

15:28 - Gündem

Narin Güran cinayetinde ilk duruşma tarihi belli oldu

15:22 - Gündem

Chery, geleceğe yönelik akıllı mobilite yaklaşımını sergiledi!

15:18 - Yaşam

Borsa İstanbul için 29 Ekim uyarısı

15:13 - Ekonomi

Tarsus'ta bir kişi mezar başında hayatını kaybetti

15:08 - Gündem