?>

Priz arama derdine son! Bu yöntemleri mutlaka deneyin, tek tıkla muhteşem sonuç

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Hatta her işimizi kendisi küçük ama işlevi büyük olan bu cihazlardan görmeye bile başladık. Elimizden düşüremediğimiz telefonlar için gittiğimiz her yerde şarj etmek için

Teknoloji - 2 yıl önce

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Hatta her işimizi kendisi küçük ama işlevi büyük olan bu cihazlardan görmeye bile başladık. Elimizden düşüremediğimiz telefonlar için gittiğimiz her yerde şarj etmek için prizler arayıp durduk. Peki, Telefon şarjı nasıl daha uzun gider? Gün içinde priz aramaktan nasıl kurtuluruz? İşte pil ömrünüzü uzatmak tek tıkla kolayca yapmanız gereken işlemler...Abone ol

Kimi zaman saatlerce sosyal medyada gezdiğiniz, kimi zaman da internette merak ettiğiniz konuları araştırdığınmız, arkadaşlarınızla saatlerce sohbet edip, deli gibi oyun oynadığınız, gideceğiniz yolu bile sorduğumuz hatta gece yatarken bile yanımıza aldığınız telefonunuzun şarjı çok çabuk mu bitiyor? En lazım olduğu anda priz mi aramak zorunda kalıyorsunuz?  Bir kaç yöntem sayesinde pil ömrünüzü uzatabilir, şarjınızın daha uzun süre gitmesini sağlayabilirsiniz. İşte pil ömrünüzü uzatacak tek tıkla yapacağınız, faydaları büyük olan yöntemler...

İlk adım ekran parlaklığı 

Çoğu insan bu kritik ayarın ne kadar önemli olduğunu bilmiyor. Ekran parlaklığını kısmak, size hatırı sayılır bir güç tasarrufu sağlar. Özellikle telefonunuz kullanmadığınız süre zarfında bu ekran parlaklığınızı kısarsanız şarjınızın daha uzun gitmesini sağlayacaktır.

Şarj düşmanı titreşim ve GPS

Telefonunuzun titremesini sağlayan mekanizma daha çok enerji götürür. Telefonu sürekli titreşimde tutmak yerine bu modu gerekmedikçe kullanmayın ve pil ömrünüzü uzatın. Bir diğer faktör ise GPS yani navigasyon. GPS ile sağlanan lokasyon saptama teknolojisi uygulama kapalı değil ise bütün şarjınızı adeta emer. Bu yüzden; yer bildirimi ve lokasyon saptama gerektiren uygulamalardan uzak durmanız ya da arabada kullanıyorsanız telefonunuzu şarja takarak kullanmanız şiddetle tavsiye edilir.

Mobil veri, Wi-fi ve Bluetooth: Bu 3'lüye dikkat!

 Mobil veri, Wi-fi ve Bluetooth lazım değil ise muhakkak kapatın. Bu bağlantıların açık kalması demek telefonunuzun daha fazla enerji harcaması demektir. Bağlantıların kapalı olması pil ömrünü artırmak için önemlidir. 

Sürekli şarj edip durmayın

Her gece yatmadan telefonunuz şarja takıp sabah çıkarıyorsanız veya gün içerisinde şarjı bitmeden 3-4 kere şarj ediyorsanız büyük bir hata yapıyorusunuz. Çünkü telefonların belirli bir batarya kapasitesi vardır. Pillerin ömrü ve kapasitesi, şarj yüzdesinin çok az ve fazla olması sebebiyle zarar görür. Aslında en uygun şarj değeri %80 olarak bilinir ve 'ye düştüğünde şarj etmeye başlamalısınız.

Aşırı sıcaklık ve pil düşmanı arka plan

Aşırı sıcaklar şarjın bitmesini hızlandırır o yüzden telefonunuzu sıcaktan uzak tutmak yararlı olacaktır. Ayrıca bazı uygulamalar arka planda siz fark etmeden çalışarak pilinizi tüketebilir. Kullanmadığınız uygulamaların kapandığından emin olun ya da hiç kullanmıyorsanız tamamen kaldırın. Cihazınızda kullandığınız ekran koruyucular ve duvar kâğıtları şarj tüketimini hızlandırabilir. Bu sebeple özellikle hareketli ekran koruyuculardan uzak durun. Bazı widget’lar fazla miktarda veri trafiği kullandığı için yüksek miktarda pil tüketir. Gereksiz pil tüketimini önlemek için widget’ı veya uygulamayı kaldırabilir ya da durdurabilirsiniz. Bazı widget’lar fazla miktarda veri trafiği kullandığı için yüksek miktarda pil tüketir. Gereksiz pil tüketimini önlemek için widget’ı veya uygulamayı kaldırabilir ya da durdurabilirsiniz.

Orijinal Şarj Aletlerini Kullanın

Telefonunuzu orijinal şarj aletleri dışında başka bir güç adaptörü veya şarj kablosu ile şarj etmek hızlı ya da yavaş şarj olmasına neden olur. Bu durum da telefon pilinin zarar görmesine yol açabilir. Pil ömrünü uzatmak için orijinal şarj cihazlarını kullanmanız sağlıklı olacaktır.

www.idrak34.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hande Yener'den olay yaratacak "meme ucu" yorumu! Gülşen görmesin

2022-08-14 13:58 - Magazin

Yasmin Erbil'in pozuna hayranından yorum gecikmedi: Elbise bir karış kadar

2022-08-13 17:21 - Magazin

Bakan Nebati'den Öztrak'ın Kur Korumalı Mevduat sistemiyle ilgili eleştirilerine yanıt

2022-08-12 01:20 - Ekonomi

Sanatçı Bergen, Mersin'deki mezarı başında anıldı

2022-08-14 18:16 - Yaşam

Duy Beni Leyla kimdir gerçek adı ne, aslında kaç yaşında? Helin Kandemir dizileri

2022-08-11 22:34 - Gündem

Bakan Kurum'dan CHP'li Tunç Soyer'e: Örtme çabanız boşadır

2022-08-17 17:34 - Ekonomi

Duy Beni dizisi Melisa gerçekte kim oynuyor? Sümeyye Aydoğan boyu kaç, dizileri

2022-08-11 21:10 - Gündem

Bugüne Kadar Kullandığınız En Efsane Telefon Hangisiydi?

2022-08-17 15:53 - Teknoloji

Bakan Murat Kurum'dan sosyal konut açıklaması geldi

2022-08-12 19:34 - Gündem

Mehmet Yalçınkaya'nın neden sol eli hep cebinde merak ettiniz mi gerçek hikayesi çok başka

2022-08-17 21:21 - Gündem

İlgili Haberler

Kediler Neden Bizimle Uyur? Kalbiniz Yumuş Yumuş Olacak...

12:12 - Teknoloji

Yeni Tekerlekler Öne mi Yoksa Arkaya mı Takılmalı?

12:08 - Teknoloji

5G'nin teknik altyapısı bu yıl tamamlanacak

11:27 - Teknoloji

WhatsApp'tan İsrail yazılımı uyarısı: Sızdılar!

10:32 - Teknoloji

Yeni keşfedilen bir asteroidin Dünya'ya çarpma ihtimali yüzde 1.33

10:18 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine yeniden açıldı

12:53 - Gündem

Sağlık Bakanlığı'ndan Yalova açıklaması: İçme suyu tehlikeli mi?

12:48 - Gündem

Talisca'nın forma giyeceği ilk maç belli oldu

12:43 - Spor

MEB duyurdu: Öğrencilere ve velilere psikososyal destek verilecek!

12:38 - Gündem

Barış Alper Yılmaz'ın dalya heyecanı

12:33 - Spor