?>

Papaya meyvesi nasıl kesilir? Papaya meyvesi dilimlemenin 4 farklı yolu

Papaya meyvesi kesmek için bir kesme tahtası, şef bıçağı, kaşık ve sebze soyucuya yeterli olur. Meyve salatalarınızı şenlendirecek bu tatlı tropikal meyveyi kolayca kesmeyi ve dilimleme yöntemlerini gelin birlikte öğrenelim!

Yaşam - 11 ay önce

Papaya meyvesi, dünya çapında tanınan ve birçok tarif içerisinde kullanılan, Güney Meksika ve Orta Amerika bölgesine özgü subtropikal bir meyvedir.  Diğer subtropikal meyveler gibi papaya da yeşilken hasat edilir ve durdukça olgunlaşmaya devam eder.

Demir, potasyum, kalsiyum fosfat mineralleri bakımında zengin olan papaya meyvesi, karaciğer kanserine karşı koruyucu bir etkisi bulunmaktadır. Bazı ülkelerde yaprakları, tomurcukları ve tohumları yüzyıllardır tıbbi amaçla kullanılır.

Papaya meyvesi, göründüğünden daha ağır bir meyvedir. Bazen ufak bir tenis topu bazen de futbol topu kadar büyük olabilir. Kabuğu soluk yeşilden turuncuya kadar her renkte olabilir. Olgunlaşmış bir papaya meyvesi doku olarak mangoya benzerken tat olarak kavunu andırır. Çok aşırı tatlı olmayan bu meyve oldukça yumuşak olup, damakta hafif tatlı bir his bırakır.

Papaya meyvesi ülkemizde çok tanınan bir meyve olmadığı için onu manav reyonunda görüp ilk kez denemek isteyen çoğu kişi kesme işlemini gözünde büyütmesi sebebiyle satın almaktan vazgeçmekte. Papaya meyvesi kesmeyi bilmediği için onu denemekten çekinen ve tadını hiç aşina olmayan kişiler, bu meyveye karşı mesafeli olabiliyor.

Tadı ve görüntüsü ile oldukça cezbedici olan papaya meyvesi son zamanlarda ülkemizde de popüler olmaya ve birçok mekanda tatlı tariflerinin içinde lezzet vermek amacıyla da sıklıkla kullanılmaya başlandı. Peki, papaya meyvesi nasıl kesilir?

İşte papaya meyvesini kesmenin incelikleri ve farklı dilimleme çeşitleri…

PAPAYA MEYVESİ NASIL KESİLİR?

Papaya meyvesi kesmek için ihtiyacınız olacak malzemeler; kesme tahtası, sebze soyucu, şef bıçağı ve kaşıktır. Kesme tahtasını altına bez sererek kaymayacak şekilde tezgâhın üzerine sabitleyin. Papaya meyvesi sulu bir meyve olduğu için kayma eğilimindedir. Herhangi bir problem ile karşılaşmamak için dikkat edin.

Kaymaması için kesme tahtasını iyi ayarladıktan sonra papaya meyvesini kesme tahtası üzerine yerleştirin ve uzunlamasına iki eşit parçaya bölün. Kestiğiniz papaya meyvesinin çekirdeklerini kaşık kullanarak çıkarın.

Papaya meyvesini kestikten ve çekirdeklerini ayıkladıktan sonra bir sebze soyucu ile dış kabuğunu soyun. Tüm kabukları soyduktan sonra meyvenin kendisini ortaya çıkarın.

PAPAYA MEYVESİ DİLİMLEMENİN 4 YOLU

Papaya meyvesini kestikten sonra sıra dilimlemeye geldi. Papaya meyvesini 4 farklı şekilde kolayca dilimleyebilirsiniz.

Yarım ay: Papaya meyvesini kestikten ve kabuklarını soyduktan sonra onu kesme tahtası üzerine yerleştirin. Yarım ay şeklinde dilimleyin. Bu şekilde dilimlediğiniz papaya meyvesini meyve tabaklarında kullanabilirsiniz. Arzuya göre üzerine az bir miktar limon ve bal ile servis edebilirsiniz.

Küpler: Papaya meyvesini kestikten sonra uzunlamasına şeritler halinde dilimleyin. Bu uzun şerit dilimlerini lokmalık olacak şekilde yatay olarak tekrar dilimleyin. Küçük küpler halinde dilimlediğiniz papaya meyvesini yoğurt veya granola ile birlikte kahvaltılık olarak tüketebilirsiniz.

Elma Dilimi: Papaya meyvesini yarım ay şeklinde kesin ve daha sonra elma dilimi gibi eşit parçalara bölün. Bu şekilde dilimlediğiniz papaya meyvesini esmer şeker ve az miktar pul biber ilave ederek kızartabilir ya da süzme peynirin yanında atıştırmalık tabağına koyabilirsiniz.

Rendeleme: Eğer elinizde daha olgunlaşmamış bir papaya meyvesi varsa on kestikten sonra onu ince ince rendeleyerek kullanabilirsiniz. Yabancı şefler papaya meyvesinin rendelenmiş halini salata olarak sıklıkla kullanmaktadır.

Papaya meyvesini kestikten ve dilimledikten sonra tamamını tüketemezseniz merak etmeyin. Papaya meyvesi de çoğu meyve gibi buzlukta muhafaza edilebilir. Papaya meyvenizi küçük porsiyonlar halinde dilimleyin ve dondurucu poşetine koyup buzlukta muhafaza edin.

İlginizi çekebilir;

Taze çilek dondurucuda nasıl saklanır?

Sert ve taze kalmaları için: Üzüm nasıl saklanır?

Soğuk baklava tarifi, nasıl yapılır?

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail dostu firmalardan pişkinlik: ‘Boykot listesindeki markalar hala suçlunun safında!’

2024-02-27 19:08 - Ekonomi

Ünlü oyuncu Tolga Savacı hayatını kaybetti!

2024-02-26 18:43 - Gündem

Beyin kanaması geçiren Settar Tanrıöğen'den üzen haber!

2024-02-28 22:17 - Gündem

Trabzonspor - Başakşehir kupa maçı: (CANLI YAYIN)

2024-02-28 18:12 - Spor

TÜİK açıkladı! İşte il olması beklenen 25 ilçe: '8 kriter' ayrıntısı...

2024-02-27 18:37 - Gündem

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçı (CANLI YAYIN)

2024-02-24 19:03 - Spor

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasında fark açıldı: İşte son anket sonuçları

2024-02-29 11:12 - Gündem

Kağıthane’de şüpheli motosikletliler bekçiyi vurdu

2024-02-24 04:18 - Gündem

TCDD Genel Müdürlüğüne Veysi Kurt atandı

2024-02-23 10:53 - Ekonomi

Sivasspor - Pendikspor! CANLI

2024-02-25 14:07 - Spor

İlgili Haberler

Erzurum'un tescilli lezzeti: Kadayıf dolması tarifi

16:38 - Yaşam

Yangında ilk müdahale: Hayat kurtaran ipuçları ve yangın sırasında yapılması gerekenler

11:27 - Yaşam

Hayati İnanç ve Dursun Ali Erzincanlı, Konyalılarla buluştu

17:47 - Yaşam

İyi uykunun sırrı: 90 dakika kuralı ile uyku düzeninizi iyileştirin

17:43 - Yaşam

Edirne mutfağından tarihi Osmanlı lezzeti: Mutancana tarifi! Kuzu etinin en şık hali

15:42 - Yaşam

Günün Manşetleri

Yılın ilk MGK toplantısı sona erdi: Kırmızı kitap yenilendi!

21:02 - Politika

Kartalkaya’daki tepki çeken görüntünün ardından piliç şirketinden açıklama

20:58 - Gündem

Üsküdar'da korkutan yangın! İşçilerin kaldığı konteynerler alev alev yandı

20:43 - Gündem

Solskjaer dokunuşu! Beşiktaş, Athletic'i fena dağıttı

20:33 - Spor

İsrail’i geçerken irtibat kesilen 3 Türk için bakanlıktan açıklama

20:22 - Gündem