Uzmanlar, bazı kişilerin günlük yaşantıda aniden beyninin durduğunu veya yavaş çalıştığı hissine kapıldığı anların olabileceğini söylüyor. Bu durum bazen psikolojik olarak stresli bünyenizden kaynaklanacağı gibi herhangi bir sağlık sorununa da bağlanabiliyor. Bunun döneminde de sıklığı ve şiddeti arttığını ifade den Nöroloji Uzmanı Dr. Şule Kefeli Eraslan, bunun sebeplerinden olan beyin sisi hakkında önemli bilgiler vererek mutlaka mücadele edilmesi konusunda uyardı.
Beyin sisi hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Şule Kefeli Eraslan, “Beyin sisi daha öncelerden de gördüğümüz ama koronavirüs enfeksiyonu ile daha da sık karşılaştığımız bir sağlık sorunudur. Korona virüsü enfeksiyonu ağır geçiren kişilerde daha sık görmekteyiz. Bu beyinde prefrontal korteks dediğimiz alanın etkilenmesi sonucu ortaya çıkan bir zihinsel işlev bozukluğudur” dedi.
Hatalığın belirtileri ve tedavisine değinen Dr. Erarslan, “Beyin sisinin en önemli belirtisi unutkanlıktır. Hasta kelimeleri konuşurken bulamama, dikkat dağınıklığı, konsantrasyon kaybı, okuduğunu anlayamama, başladığı işi bitirememe, iki işi aynı anda yapamama, daha evvel yaptığı işleri yetiştirememe, mental performans gerektiren herhangi bir işte zorluk çekme tepkisellik, kolay öfkelenme, uyku bozuklukları gibi şikayetlerle kliniklere başvuruluyor.
Beyin sisi tedavisinde unutkanlık yapabilecek diğer zihinsel nedenleri aradan çıkarabilmek için tanı amaçlı kan tetkiklerini ve nöro psikolojik testleri ve görüntülemeleri sağlıyoruz. Bu durumun tedavisinde eğer korona virüsü enfeksiyonun dışında bir neden tespit etmişsek öncelikle onun tedavisini veriyoruz. Bunun dışında eğer bir neden yoksa rutin tedavimizdeki gibi bol sıvı, omega 3 ve 6'dan zengin gıdalar, sigara ve alkolden kaçınılması tepkisellik, kolay öfkelenme uyku bozukluğu varsa psikolojik destek alınmasını öneriyoruz” diye konuştu.
www.idrak34.com