DALL-E ve Midjourney gibi yapay zekâlar ortalığı kasıp kavurunca, türlü türlü farklı araçlar da onların peşinden gelmeye başladı. Bu süreçte siz de herhangi bir otomasyonu direkt yapay zekâya bağlayan şirketlere ve bunlara benzer diğer kuruluşlara denk gelmişsinizdir.
Reklam amacıyla sürekli karşımıza çıkan ve çoğu zaman ya para tuzağı olan ya da işlevini doğru düzgün yerine getiremeyen yapay zekâlar birbirinden farklı listelerde sıralanırken, bahsettiğimiz durumlardan olabildiğince uzak, ayıklayarak çıkardığımız ve gerçekten işinize yarayacağını düşündüğümüz araçları sizlere derledik.
Listemizdeki araçlar:Ses alanına yönelik araçlarAIVAFake YouBig SpeakKrispGörsel üretme alanında işinize yarayabilecek araçlarAuto DrawProfile Pic MakerThis Person Does not ExistRemove.bgBIG JPGMetin konusunda işinize yarayabilecek yapay zekâ destekli uygulamalar:CopyAIHyperWriteOcoyaVideo şeklinde içerik üretenlerin işine yarayabilecek yapay zekâ destekli uygulamalar:SynthesiaLumen5Vidyo.AISes alanına yönelik araçlarla başlayalım.İlk aracın ismi AIVA:AIVA: Klasik Müzik Besteleyen Yapay Zekâ .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }
Yapay zekâ desteğiyle farklı müzik aletleri kullanarak kullanıcılara şarkılar oluşturan AIVA, aynı zamanda oluşturulan müziği düzenleme imkânı da sunuyor. Fakat belirtmemiz gereken bir nokta var.
Bu araç, farklı listelerde “telifsiz müzik oluşturabileceğiniz yapay zekâ” şeklinde gösteriliyor. Fakat ücretsiz planda ürettiğiniz müzikler telifsiz değil. Onların telifini almak için ücretli plana geçiş yapmak gerekiyor. Yine de para vermeden, kişisel amaçlarla kullanabileceğiniz keyifli bir araç.
Fake You ise işin eğlence boyutuna biraz daha ağırlık veriyor.
Bu araç sayesinde ister Joker, ister 2pac, ister GTA: San Andreas’tan Carl Johnson olsun; çok sayıda efsanevi isme -İngilizce olacak şekilde- istediğinizi söyletebiliyorsunuz. Premium sürümlerinde daha hızlı işleme süresi ve daha uzun konuşma imkânı sunan sistemin oldukça iyi çalıştığını söyleyebiliriz.
Big Speak de temelde aynı işi yapıyor ama arada keskin bir fark var.
Big Speak’in amacı, eğlenceden ziyade içeriklere bir ses katmak diyebiliriz. Tonlama konusunda oldukça başarılı olduğunu söyleyebileceğimiz aracın birden fazla sayıda ses seçeneği de bulunuyor.
NOT: Fake You ve Big Speak’e Türkçe cümleler de okutabilirsiniz fakat bunu alıştığımız şekilde değil, yine İngilizceden yorma bir şekilde okuyacaklardır.
Daha kaliteli görüşmeler yapmanızı sağlayan ve hâlihazırda Discord’a entegre olan Krisp:Krisp, görüşmelerinizdeki yankıları ve arka plan seslerini ortadan kaldırmanıza imkân sağlıyor. Bunu yaparken sizin ses kalitenizi de artırarak daha kaliteli bir deneyim yaşamanızı mümkün kılıyor.
En güzel kısım ise, Krisp’in ücretsiz paketle birlikte günde 60 dakika sınırıyla bu saydıklarımızı sunuyor olması. Daha üst seviyedeki planlara geçince daha farklı özelliklere de erişebilirsiniz.
Görsel üretme alanında işinize yarayabilecek araçlarGoogle’ın ücretsiz olarak sunduğu Auto Draw:
Bu araç, siz bir şey çizmeye başladığınızda ne çizmek istediğinizi anlamaya çalışıyor ve ona göre çizmeye çalıştığınız şeyi kusursuz hâlde alabilmenizi sağlıyor. Örneğin bisiklet çizmek istediğinizde fırça hareketlerinizle birlikte bu tahmin edilebiliyor ve üstten bisikleti seçerek direkt görseli elde edebiliyorsunuz. Onun ardından PNG şeklinde indirme imkânınız da mevcut.
Profile Pic Maker ise profil fotoğrafı oluşturmayı oldukça basitleştiriyor.Siteye bir görseli yüklediğinizde hem görselin arka planı otomatik siliniyor hem de gölge ve renk gibi ayarlarla oynayarak size uygun profil fotoğrafını indirebiliyorsunuz. Arka plan konusunda da oldukça zengin bir kütüphane var.
This Person Does not Exist sitesinin de kendi çapında işlevleri olacağını düşündük.Yapay zekânın oluşturduğu profiller .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }
Sitede bir arayüz bulunmuyor. Onun yerine siteyi her yenilediğinizde sizlere yapay zekâ ile oluşturulmuş, gerçek olmayan insan yüzleri oluşturuyor. Özellikle stok fotoğraf arayan kişilerin bir noktada işine yarayacaktır.
Remove.bg size oldukça vakit kazandırabilecek bir yapay zekâya sahip.
Zira bu siteye kolayca fotoğraf yükleyerek yapay zekâ yardımıyla çok kısa sürede arka plan kaldırma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Fakat aklınızda olsun, ücretsiz sürümde düşük çözünürlüklü fotoğraf çıktısı alabilirken ücretli sürümde fotoğrafın boyutu artırılabiliyor.
Ama burada ücretsiz sürümden kalan açık sizi üzmesin. BIG JPG ile bu açığı kapatabilirsiniz.
Ücretli sürümünde 5 MB dosya boyutu sınırı sunan bu sitede, söz konusu boyutu aşmak gündelik kullanıcılar için pek de kolay sayılmaz. Bu sebeple çözünürlüğünü kalite kaybı yaşamadan yükseltmek istediğiniz görüntüler için BIG JPG’yi kullanabilirsiniz.
Metin konusunda işinize yarayabilecek yapay zekâ destekli uygulamalar:CopyAI, birbirinden farklı mecralarda metin yazmanıza yardımcı oluyor.Amazon, YouTube, Instagram ve Facebook, bu mecraların sadece küçük bir kısmı. İş başvurusu için yapay zekâ asistanlığında mail hazırlayabilir veya ürününüzün tanıtımı için İngilizce metin hazırlayabilirsiniz. Bunun yaşında belli bir konuyu 5 yaşında birine anlatır gibi anlatma ve karışık cümleleri basitleştirme gibi çok sayıda özelliği de bulunuyor.
Ücretsiz sürümde ayda 2.000 kelime sınırı veren platform, bunun yanında saydıklarımıza benzer 90’dan fazla aracın kullanımını mümkün kılıyor. Daha akıcı bir deneyim için bir üstteki plan ise 49 dolar.
HyperWrite ise metin yazma konusunda üzerinizden yük alabilecek bir başka hizmet.
Burada da CopyAI’ınkine benzer özellikler bulunuyor. Ek olarak yazı yazıldığı sırada sonraki cümleyi tahmin etme, otomatik kompozisyonlar oluşturma veya kompozisyonun sadece belli bir kısmını, örnek olarak giriş kısmını oluşturma seçenekleri bulunuyor. HyperWrite; e-posta, eğitim, üretkenlik vb. farklı dallarda işe yarar araçlar sunuyor.
Ücretsiz sürümde cümlenin devamını 100 kere tahmin eden sistem, bunun yanında ayda 15 tane metin üretme imkânı sunuyor. Bunun bir üstündeki abonelik planının ücreti ise aylık 19,99 dolar.
Sosyal medyadaki hesaplarınızın yönetimini kolaylaştıran Ocoya:İster YouTube ister Instagram isterseniz de Twitter gibi hesaplarınızı bağlayabileceğiniz Ocoya, profilinizi geliştirebilmenize yönelik araçlar sunuyor. Fakat Instagram’da sadece işletme hesabınızın işleyişini farklı analizlerle görebiliyorsunuz. Bu da kişisel hesabınızda kullanamıyorsunuz demek. Zaten uygulamanın amacı da bu değil.
Ücretsiz sürümde sadece 1 adet sosyal medya hesabınızı bağlayabiliyorken bir üst seviyedeki 39 dolarlık gümüş üyelikte bu sayı 20’ye çıkıyor, elbette daha gelişmiş özellikleri de beraberinde getirerek.
Video şeklinde içerik üretenlerin işine yarayabilecek yapay zekâ destekli uygulamalar:Karşımıza ilk olarak ücretli olmasına karşın şans verebileceğiniz Synthesia geliyor:
Bu adrese giderek demosunu deneyebileceğiniz Synthesia, Türkçe dil desteğiyle geliyor ve özellikle de eğitici videolar üreten kişiler için oldukça vakit kazandırıcı. Demo’dan da görebileceğiniz üzere tek yapmanız gereken metni yazmak. Gerisi, yapay zekâ ile seslendiriliyor ve modelleniyor.
Kişisel kullanım için pek uygun olmasa da dediğimiz gibi içerik üreticilerinin fazlaca işine yarayabilir. Kişisel kullanım planı 30 dolardan başlayan uygulama, farklı şirket planları için de teklife açık.
Lumen5 ile yazılı içeriklerinizi veya metinlerinizi alıp hızlıca video içerikleri üretebiliyorsunuz.
Eğer içeriğinizin dili İngilizce ise, özetleme imkânıyla birlikte kısaltabiliyorsunuz. Türkçe metinler için bu geçerli değil fakat her cümleye videoda yer verilmesini isteyerek bu sorunun önüne geçebilirsiniz.
Yazı tipini, ikonları ve sondaki credits ekranı gibi diğer nesneleri değiştirmek için ücretli plana geçiş yapmanız gerekiyor. Onun dışında bunlara karışmadan gündelik olarak ücretsiz şekilde kullanabilirsiniz. Gözünüze batacak tek şey muhtemelen Türkçe karakterlerin standart yazı tipinde bir nebze sırıtacak olması.
Uzun videolardan kısa ve farklı formatlarda hızlıca klipler alabilmenizi sağlayan Vidyo.AI:
YouTube videolarını, Instagram ve TikTok gibi, içeriklerin çoğunlukla dikey şekilde tüketildiği mecralara yüklerken farklı uğraşlardan sizi kurtarabilecek bir uygulama vidyo.ai. Ücretsiz sürümde ayda maksimum 75 dakika video yükleme imkânı sunarken 720p çıktı alma, 5 GB da yedekleme imkânı sunuyor.
29,99 dolarlık planda ise hem 1080p çıktı alabiliyorsunuz hem de 100 GB büyüklüğünde bir depolama alanı sunuluyor.