Okan Buruk'tan transfer açıklaması!

Tüm Spor - Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılıların Avusturya kampında gerçekleştireceği antrenaman öncesinde açıklamalarda bulundu.

Spor - 2 ay önce

Sezon öncesi hazırlıkları kapsamında Avusturya'da kampa giren Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk'un açıklamaları şöyle:

"Avusturya'yı seçme nedenlerimizden biri iklim değişikliğinden dolayı buralarda sıcak oluyor. Bu dönem hazırlık maçları önemli. Bir yandan da hazırlık maçları bu yüklemenin bir parçası olacak. İlk maçımızı daha hazır bir takıma karşı oynayacağız. Kalabalık bir kadro geldik. Bu kadro içerisinde genç ve kiralıktan dönen oyuncularımız var, kadromuzda tutmak istediğimiz oyuncular var. Bu tür kamplarda çok sıkılacak zaman olmuyor her gün çift antrenman oluyor. Bu maçlarda sonuç odaklı olmayacağız ama Galatasaray takımı çıktığı her maçı kazanmak ister. Sadece milli oyuncularımız dönmedi. Türk Milli Takımı'ndaki oyuncularımıza 22'sine kadar izin verdik onlar 2. kampa gelecekler."

ICARDI VE ZIYECH'İN KAMPA KATILMASI

"Mauro Icardi fiziksel olarak iyi geldi. Bütün oyuncularımız için bu önemli. Burada onları yavaş yavaş özellikle son zamanda gelen Icardi ve Ziyech, onları biraz daha yavaş tempoyla birlikte takım seviyesine getireceğiz. Mauro için en önemli şey hazırlık kampını bizimle geçirecek. Son 2 senede bunları yaşayamamıştık."

TRANSFER AÇIKLAMASI

"Transfer konusunda en az endişeli olması gerekn Galatasaray taraftarı olmalı. En sabırlı olması gereken Galatasaray taraftarı. Çok çalışıyoruz transfer için. Transfer yapmak için hiçbir zaman transfer yapmadık. Galatasaray taraftarını erken değil, doğru transferle mutlu edeceğiz. İstediğimiz ve görüştüğümüz oyuncular var. 1-2 gün sonra da daha sonra da olabilir. Burada en doğru transfer sabırla birlikte olacak. Düşündüğümüz mevkiler var ama hiçbir eksiğimizde yok baktığımızda. Sağ bek ve orta saha transferi... Bunu hep söyledik, hep düşünüyoruz."

BATSHUAYİ SÖZLERİ

"Biz oyun formatı olarak tam 4-2-3-1 oynamıyoruz. Mertens zaten forvet özellikli bir 10 numara. Rakibi karşılarken her zaman ikili karşılıyoruz. Michy Batshuayi'yi bu sistem içerisinde önde 2'li kullanacağız. Michy'nin avantajı tabi çok hızlı bir şekilde geldi ve takıma katıldı. Geçen sene de burada oynuyormuş gibi çok hızlı adapte oldu. Takımı tanıyor, ligi tanıyor bu anlamda bizim için çok önemli bir transfer oldu."

YABANCI SINIRI

"Her mevkiyle ilgili çalışmamız var. Ben hep mevkileri söylüyorum ama elimizde çok iyi oyuncularımız var. Uzun vadede takımı başarıya götürecek oyuncular bakıyoruz. Ülkemizde çok hızlı her şey değişiyor. Yabancı sınırı 14+3'ten 14'e, bu sene 12'ye düştü. Çok hızlı bir düşüş bu. Yusuf Demir'i, Mathias Ross'u 21 yaş altı olarak aldık ama şu an yabancı olarak elimizde. Adapte olma sorunu oluyor. İstediğiniz gibi transfer yapamayacaksınız. Elinizdeki oyunculardan bazılarını göndermek zorundasınız. 12 yabancı sizi kısıtlıyor. 2 tane yabancı oyuncu olmak istiyoruz, onun yanında Türk opsiyonlar da olursa bakacağız."

BARIŞ ALPER'İN PERFORMANSI

"Turnuvaya baktığımızda milli takım olarak 2 tane oyuncu ön plana çıktı. Barış Alper Yılmaz ve Ferdi Kadıoğlu ön plana çıktı. Barış Alper'i bu turnuvaya hazırlayan teknik adam olarak bu beni çok sevindirdi. 70 maç oynadı. Hem fiziksel hem mental olarak yürütmek bu durumu Barış'ın başarısı. Abdülkerim de Kerem de Kaan da çok fazla maç oynadılar. Milli takıma bu hizmetleri Galatasaray açısından gurur verici, diğer takımlar için de aynı şekilde. Barış Alper'in önü çok açık, tabi bizle beraber önü açık olsun."

Haftanın Öne Çıkanları

İtalyan basını Zaniolo'yu duyurdu! Galatasaray'a dev gelir

2024-07-04 00:17 - Spor

Acun Ilıcalı'dan heyecanlandıran sözler: 1 numaralı golcü geliyor

2024-07-05 16:28 - Spor

Arda Güler ve ailesi bir arada! Fotoğrafa sosyal medyada yorum yağdı: "Şahane bir aile"

2024-07-04 15:53 - Magazin

Sinan Ateş davasının soruşturma ekibindeki savcılarla ilgili MHP’ye iletilen gizli bilgiler

2024-07-04 08:37 - Gündem

Ünlü oyuncu Ümit Erdim, komşusu Meral Akşener'in fotoğrafını paylaştı

2024-07-07 10:22 - Magazin

Özel’in açıklama yaptığı sırada İmamoğlu’ndan dikkat çeken hareket

2024-07-08 00:37 - Gündem

Sosyal medya Barış Alper'i konuşuyor: Ye Barış'ım ye...

2024-07-09 23:13 - Spor

Galatasaray - Beşiktaş Süper Kupa maçı hangi tarihte, ne zaman oynanacak 2024?

2024-07-09 16:33 - Spor

Winner ceket yine gündem oldu! Özgür Özel'in ardından Ekrem İmamoğlu da giydi

2024-07-08 13:07 - Politika

BMW'nin fütüristik elektrikli otomobili sosyal medyayı karıştırdı!

2024-07-07 00:02 - Teknoloji

İlgili Haberler

Uluslar Ligi'nde ilk hafta maçları sona erdi

01:08 - Spor

Uluslar Ligi'nde ilk hafta tamamlandı! İşte 26 maçın sonuçları

00:57 - Spor

7 gollü çılgın maç! Dzeko'nun golü farka engel olamadı

00:52 - Spor

Milli sporcularımız Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na damga vurdu: 28 madalya

23:23 - Spor

Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya

23:08 - Spor

Günün Manşetleri

Bursa'da yangın: 2 otel boşaltıldı

08:17 - Gündem

Önce takla attı sonra karşı şeritteki otomobilin üstüne düştü

07:47 - Gündem

iPhone 16 Pro ve Pro Max'te kamera revizyonu! İlk olacak

07:42 - Teknoloji

Meteoroloji'den yeni hava durumu uyarısı! Pazar günü dikkat...

07:23 - Gündem

Tokat'ta 'tren' arızası: Ulaşım kapandı

07:17 - Gündem