?>

Numan Kurtulmuş'tan İsrail'e 'ateş çukuru' göndermesi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 'İsrail bütün bölge halklarını kendi kontrolüne almak istiyor. Bir ateş çukuru açmış, o ateş çukurunun içerisine bütün ülkeleri, bütün halkları atmak istiyor ama görmüyor ki o ateş çukuruna düşecek kendisidir' dedi.

Politika - 2 saat önce

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Düzce Belediyesi Erol Güngör Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sivil Toplum Buluşması" programında yaptığı konuşmada, siyasi hayatları boyunca sivil toplumun fikrini, şehre ve ülkeye ilişkin kanaatleri yerinde dinlemeyi önemsediklerini söyledi.

Türkiye'de sivil toplumun güçlü olmasının, fikirlerini açık şekilde ortaya koymasının hatta sivil toplum kuruluşları arasındaki rekabetin ülkenin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını anlatan Kurtulmuş, Düzce’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Kurtulmuş, dünyada ve bölgede yaşanan gelişmelere değinerek, "İmkanlarımızı, fırsatlarımızı, elimizde ne var ne yok hepsini ortaya koymak, ülke olarak da bu imkanlardan, fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmak mecburiyetindeyiz. Bunu yaparken eş zamanlı olarak üzerimize düşen başka sorumluluk, ülkemizi her türlü tehlikeden, her türlü riskten mümkün olduğunca arındırmaya, uzaklaştırmaya gayret etmektir. Tabii ki bütün bunları yapabilmenin birinci şartı, birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır." diye konuştu.

Meclis İsrail tehdidi için toplanacak: Kurtulmuş tarih verdi!

"Fikirlerimizin farklı olması, bizim zayıfladığımız anlamına gelmez." diyen Kurtulmuş, farklı fikirlerden, Türkiye'ye ve bölgeye ilişkin kanaatlerin dile getirilmesinden memnun olacaklarını vurguladı.

Kurtulmuş, arzu etmedikleri şeyin yıkıcılık olduğunu belirterek, "Yani 'Fikir söylüyorum, doğruları dile getiriyorum.' derken yıkıcı olmamaktır. Karşı taraftakini yok saymamak, ötekileştirmemek ve karşımızdakini sadece fikirlerimizin rekabet içerisinde olduğu insanlar olarak görmektir. Bu anlamda farklı toplumsal alanlarda çalışan grupların işbirliği içerisinde hareket etmesi, valimizle, belediye başkanımızla, milletvekillerimizle, üniversitemizle, toplumun farklı kesimleriyle işbirliği halinde hareket etmesi, bizleri sadece sevindirir." şeklinde konuştu.

"BU COĞRAFYADA MAALESEF SÖZÜNÜZ GÜÇLÜ DEĞİLSE AYAKTA DURAMAZSINIZ"

"Türkiye Yüzyılı"nda her alanda sözü güçlü, gücü tesirli Türkiye'yi inşa etmek gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Bölgemizde yaşananları görüyorsunuz. Bu coğrafyada maalesef sözünüz güçlü değilse ayakta duramazsınız. Söylediğiniz sözün arkasında güç yoksa onun da kıymeti yoktur. Hele hele Netanyahu ve çetesinin dünyayı artık kural bazlı olmaktan çıkardığı, dünyanın tamamıyla kuralsız hale getirildiği, kim güçlüyse onun dediğinin olduğu, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün uluslararası kurum ve kuruluşların çöktüğü, kısa ifadeyle orman kanunlarının geçerli olduğu böyle bir dünyada güçlü olmaktan başka çaremiz yok." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye'nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterebilen dünyadaki ender ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devletin bütün kurum ve kuruluşlarının bu canilere, katliamcılara, soykırımcılara karşı mücadele için elinden gelen bütün çabayı ortaya koyduğunu anlatan Kurtulmuş, "Türkiye, Uluslararası Adalet Divanına başvurmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi parlamentosunda bir yıl içerisinde 4 kere İsrail'in yayılmacılığının aleyhine karar çıkarılmıştır. Yarın da inşallah bölgedeki gelişmelerle ilgili 2 bakanımız, TBMM vasıtasıyla bütün Türkiye'yi, milletvekillerini bilgilendirecek. Konunun hassasiyeti dolayısıyla bu oturum büyük ihtimalle gizli yapılacak. Böylece bu konuda ne kadar hassas olduğumuzu bir kere daha dünyaya göstermiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş'tan katil Netanyahu'nun BM Genel Kurulunda konuşmasına tepki

Geçen hafta Türkiye'nin birçok vilayetinde Netanyahu ve çetesine tepki gösterilmesinin, Türk milleti adına iftihar edecekleri bir tablo olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, bu konuda hassasiyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerini iletti.

Kurtulmuş, bu zor günlerin geride kalacağına olan inancını dile getirerek, "İnsanlık o kadar aciz hale getirilmiştir ki, ne yazık ki, kaç kişinin şehit olduğunun rakamları bile sağlıklı şekilde tutulamamıştır. Hala yıkıntıların arasında insanların olduğu söz konusudur. Milyonlarca insan yerinden edilmiştir, birçok şehir vurulmuştur. Böylesine kanunsuz, kural tanımaz şekilde devam edenlere dünyada bazı güçler destek veriyor. Başta Amerika... Bir şey yapılamıyor gibi görünüyor ama sizi temin ederim ki bu salonda bulunanlar, Allah'ın izniyle bunu yakın zamanda görecektir; bu caniler, soykırımcılar, yaptıklarının hesabını bütün uluslararası mahkemelerde verecekler ve suç cezasız kalmayacak, yaptıklarının cezasını ödeyecekler." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE HALKIN YÜZDE 100'E YAKINI FİLİSTİN HALKININ YANINDA"

Kurtulmuş, Netanyahu'nun bugün "Biz, artık kıyamet savaşını başlattık." dediğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Biz söyleyince birileri, 'Siz, milleti niye korkutuyorsunuz?' diyor. Kardeşim, bu karşımızdaki canavar, bir ölüm mekanizmasıdır. Buna karşı uyanık olmak zorundayız. Çok net söylüyorum. Adamların Filistin'le derdi filan yok, adamın Arap'tır, Acem'dir, Sünni'dir, Şii'dir, Türk'tür, Kürt'tür vesaire bir derdi yok. Bütün bölge halklarını kendi kontrolüne almak istiyor. Bir ateş çukuru açmış, o ateş çukurunun içerisine bütün ülkeleri, bütün halkları atmak istiyor ama görmüyor ki o ateş çukuruna düşecek kendisidir, o ateş çukurunun içerisinde kalacak olanlar kendileridir. Bu, Türkiye'nin tarihi sorumluluğudur."

Türkiye'de sayıları parmakla gösterilecek kadar az olsa da siyonist lobinin etkisindeki bazı çevrelerin bulunduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Ama halkın yüzde 100'e yakını bu konuda Filistin halkının, bölge halkının yanındadır ve Türkiye, hükümetiyle, devletiyle hep beraber bu konuda ortak çizgide yer almaktadır." dedi.

Programda Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, AK Parti İstanbul Milletvekili Yahya Çelik, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Tetik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve belediye başkanları da yer aldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması

Haftanın Öne Çıkanları

OpenAI Yeni "Canvas" Arayüzünü Kodlama Projeleri İçin Tanıttı

2024-10-04 00:38 - Teknoloji

Facebook Büyük Bir Tasarım Değişikliğine Gidiyor

2024-10-05 15:23 - Teknoloji

OpenAI'ın Güncel Değeri Belli Oldu

2024-10-03 09:12 - Teknoloji

Facebook Takip Etmediklerinizin Paylaşımlarını da Gösterecek

2024-10-04 22:17 - Teknoloji

Trabzonspor taraftarlarından Enis Bardhi'ye tepki

2024-10-07 12:25 - Spor

ChatGPT'nin kullanıcı sayısındaki gizem: 2 haftada rekor kırdı!

2024-10-04 17:12 - Teknoloji

Duty Free'ler Nasıl Çalışıyor?

2024-10-05 18:28 - Teknoloji

ChatGPT'ye Sorduk: Yakın Bir Gelecekte Kaybolacak Meslekler

2024-10-04 20:12 - Teknoloji

Meta Yeni Yapay Zekâ Video Aracını Tanıttı

2024-10-04 19:27 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi: Eksiklerimizi siz telafi edeceksiniz

2024-10-04 22:03 - Politika

İlgili Haberler

AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu

19:17 - Politika

AK Parti'den sur katiliyle ilgili açıklama: Cumhurbaşkanımız MYK'da net mesajı verdi

17:27 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü

17:23 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

17:17 - Politika

HÜDA PAR'dan İncirlik ve Kürecik çıkışı!

17:08 - Politika

Günün Manşetleri

Acun Ilıcalı'dan hakemlere zehir zemberek sözler

00:23 - Spor

Kerem ve Orkun'dan sonra Benfica'ya bir Türk daha!

00:02 - Spor

Vatandaşa domuz eti yediren firmadan pes dedirten savunma!

23:42 - Gündem

Transfer resmen açıklandı! Beşiktaş'a 15'lik orta saha!

23:38 - Spor

Galatasaray'da sakatlık kabusu! 4 isim birden...

23:23 - Spor