Lezzetli bir mangalın sırrı iyi marine edilmiş et ile çıkar. Marine edilmiş etin saklanması, etin türü, marine ederken kullanılan yöntem, saklama sıcaklığı ve paketleme şekli gibi birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu faktörleri takip ederek, marine edilmiş eti hem daha taze hem de mangal için en güvenilir halde tutabilirsiniz.
Haber7.com ekibi olarak size marine edilmiş etin saklanmasına ilişkin her zaman işinize yarayacak ayrıntılı bir rehber hazırladık.
Sıkılmış limon kabukları nasıl değerlendirilir? Sıkılmış limon kabuklarının kullanım alanlarını öğrendikten sonra bir daha asla çöpe atmayacaksınız
Mutfak dolaplarının yağını ne çıkarır? Portakal kabuğu ile yağlı mutfak dolaplarını temizleme hilesi gerçek mi?
MARİNE EDİLMİŞ ETİN BUZDOLABINDA RAF ÖMRÜ
Marine edilmiş etin buzdolabında saklanması, özellikle etin türüne göre değişiklik gösterir. İşte mangal ya da evde kızartma yapmak için marine edilmiş etin buzdolabında raf ömrü;
Tavuk eti 2 gün,Kuzu eti 3 gün,Dana eti 3-4 gün,Balık ve deniz ürünleri en fazla 1 gün marine edilmiş şekilde buzdolabında muhafaza edilir.MARİNE EDİLMİŞ ET DERİN DONDURUCUDA SAKLANIR MI?
Eti marine ettiniz ve pişirme planlarınız iptal mi oldu? O halde daha sonrra kullanmak için marine edilmiş etin saklanması derin dondurucuda yapılabilir. Marine edilmiş bir et derin dondurucuda yaklaşık 3 aya kadar saklanabilir. Ancak lezzetinde kayıplar olmaması için dondurduktan sonra 1-2 ay içerisinde tüketmeniz en iyi seçenektir.
MARİNE EDİLMİŞ ET NASIL SAKLANIR?
Marine edilmiş etin saklanması için öncelikle eti saklayacağınız kabın sıkıca kapandığından ve asla hava geçirmediğinden emin olmalısınız. Eğer kabınızın hava geçirip geçirmediğinden emin değilseniz etrafını streç film ile sararak korumaya akabilirsiniz.
Marine edilmiş eti derin dondurucuda saklamak içinse vakumlu dondurucu poşetleri kullanmak en iyi seçenektir.
MARİNE EDİLMİŞ ETİN SAKLANMASINDA MARİNASYON YÖNTEMİ
Marine edilmiş etin saklanması eti marine ettiğiniz yönteme göre de değişiklik gösterir. Çünkü marine ederken kullanılan asidik malzemeler (sirke, limon suyu vb.) her ne kadar marine etme sürecini hızlandırsa da, aynı zamanda etin liflerini hızlıca yok edeceği için saklama süresi daha da kısalır.
Yağ ve baharatlar ile yapılan marinasyon işlemleri daha uzun süreler dayanacağı ve ete zarar vermeyeceği için uzun süreli saklama koşullarına daha uygundur.
MARİNE EDİLMİŞ ETİN SAKLANMASINDA SAKLAMA SICAKLIĞI
Marine edilmiş etin saklanmasında ortam sıcaklığı da büyük bir etkiye sahip. Buzdolabının ayarının 0 ila +4 derece, derin dondurucunun ise -18 dereceyi geçememesi gerekir.