?>

Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali'nin jüri başkanı belli oldu

Altın Ayı Ödüllü Yönetmen Semih Kaplanoğlu kısa film üretimini ve genç yönetmenleri desteklemek amacıyla düzenlenen Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali’nde jüri başkanı oldu.

Yaşam - 5 saat önce

Festivallerin sinema için önemine dikkat çeken Semih Kaplanoğlu "Bu dönemde festivaller gençlerin söyleyecek çok şeyi olduğunu dünyaya duyurmaya imkan veriyor" dedi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenecek "Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali" için geri sayım başladı. 2-9 Kasım tarihlerinde Türk Telekom Tivibu sponsorluğunda gerçekleşecek festivalin jüri başkanlığını Altın Ayı Ödüllü Yönetmen Semih Kaplanoğlu üstlendi.

Festvallerin sinema için önemine dikkat çeken Semih Kaplanoğlu "Kısa'dan Hisse Film Festivali genç yönetmenlerin sesini duyurmasına imkan veriyor. Sinemamızın geleceği, genç yeteneklerin Kısa Film Festivali’nde umut dolu eserler sunmasıyla şekilleniyor. Bu zorlu dönemde festivaller, gençlerin söyleyecek çok şeyi olduğunu dünyaya duyurmaya imkan veriyor" dedi.

"Başka Bi' Festival" mottosuyla yolculuğuna devam eden festival jürisinde Ödüllü Oyuncu Güliz Gençoğlu, Ödüllü Yönetmen-Senarist-Yapımcı Nuri Cihan Özdoğan, Animasyon Film Yapımcısı ve Yönetmeni Nurullah Yenihan, TRT Sinema Müdürü Faruk Güven yer alacak.175 BİN TL NAKDİ VE YAPIM DESTEK ÖDÜLKısa film yoluyla sinema kültürünü yaygınlaştırmak, sinemaya gönül verenlerin mesleki ve sanatsal gelişimlerine destek olmak ve nitelikli eserlerin seyirciyle buluşmasına zemin hazırlamak amacıyla düzenlenen Kısa’dan Hisse Film Festivali her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir ilgi gördü.

Sinema sanatının çekirdeğini teşkil eden kısa film üretimine teşvik için düzenlenen festivale 400’e yakın başvuru yapıldı. Festivalin 9 Kasım’da gerçekleşecek ödül töreninde toplam 175 bin TL değerinde nakdi ve yapım destek ödülü dağıtılacak. Tüm bunların yanı sıra gösterim hakkı kazanan filmlere gösterim ücreti de ayrıca ödenecek.

USTALIK SINIFLARI VE SÖYLEŞİLER Birbirinden farklı temalarla geniş kısa film seçkisini yoğun bir programla sinemaseverlerin ilgisine sunacak festivalde sürprizlerle dolu birçok etkinlik, söyleşi, ustalık sınıfı, tek masa buluşmaları, atölye ve film gösterimleri gerçekleştirilecek. İşitme ve görme engelli bireylerin de unutulmadığı festivalde, özel olarak hazırlanan bazı gösterimlere ayrıntılı altyazı ve sesli betimlemeyle erişim mümkün olacak.ALANINDA BAŞARILI İSİMLER FESTİVAL YÖNETİMİNDEFestival Danışma Kurulu: Yönetmen ve Senarist Muhammed Furkan Daşbilek, Yapımcı Betül Demir, Akademisyen Doç. Dr. Mesut Aytekin, Yayıncı ve Yazar Cevat Özkaya, Editör ve Yazar Asım ÖzYapım destek ana jürisi: Yönetmen-Senarist Büşra Bülbül, Akademisyen-Yönetmen Deniz Telek, Yapımcı Emrah KılıçÖn jüri: Yönetmen- Senarist Mehmet Nuri Kaya, Yönetmen- Senarist Nesibe Sena Ayın, Yapımcı Elif Daşkaya, Yönetmen-Senarist Ahmet Duvar, Oyuncu- Eğitmen İlter Kapıcı Yapım destek ön jürisi: Yönetmen-Senarist kardeşler Mert Sata ve Berk Sata, Akademisyen Doç. Dr. Ümit Sarı, Senarist-Yönetmen Leila Norouzi yer alıyor.BELGESEL FİNALİSTLERİ1. DUVAR -Evrim İnci 2. EL İZİ - Mert İzgi3. HAYATIMIN EN GÜZEL GÜNÜ - Semih Sağman 4. İYİ ÖLÜM - Hasan Ete 5. KÖKLER - Ömer GülerKURMACA FİNALİSTLERİ1. BURASI SİZE GÖRE DEĞİL - Ceyda Aşar 2. EKSİ BİR - Ömer Ferhat Özmen- İstanbul3. KAFAMDAKİ POLİS - Erdal Baran Şahin 4. MORİ - Yakup Tekintanğaç 5. REHBER - Mert ErezANİMASYON FİNALİSTLERİ1. KAÇINILMAZ -Alper Ceviz2. LIGHTFALL - Emre Ökten 3. MAGUS BABA’NIN MAVİ MAYMUNU-- Rümeysa Bora4. REZZAN - Özlem Baykuş Paçacıoğlu 5. SESSİZ YOL - Merve Çirişoğlu DENEYSEL FİNALİSTLERİ1. BEN SEN O BİZ SİZ ONLAR - Sevin Yaman 2. ÇAMAŞIR İPİ - Hüseyin Urçuk 3. DERLEMEK , DOLAŞMAK - Dilsu Atalay 4. EGALITER - Orhan Burak  Acar5. THE EXPERIMENT : ARK PROJECT - Baran Karaoğlan LİSE FİNALİSTLERİ1. DÜN BUGUN YARIN -  Nisanur Kirmik2. EVE DÖNÜŞ - Demir Demirbağ3. REPETITA MORS -  Başar Ertürk4. SINIR -Hiranur GökGÖSTERİM HAKKI KAZANAN FİLMLER1. AÇ KARNINA ÇIKMAYALIM -Yiğit Hepsev (kurmaca)2. ÇEKİLİŞ - Muhammet Emin Altunkaynak (kurmaca)3. GÜNAYDIN ANNE - Oben Yılmaz (kurmaca)4. HAYAT DEVAM EDİYOR  - Hümam Özkara  (kurmaca)5. HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ - Muaz Güneş  (kurmaca)6. VAZGEÇMEYENLER - Eren Aybars Arpacık (belgesel)7. YAREN- Mehmet Ali Poyraz (belgesel)YAPIM DESTEK FİNALİSTLERİ

1. Babam Öldükten Sonra  - Sinan Bal2. Bir Mucize Olana Kadar - Savaş Hamarat3. Cemile - Özkan Emre4. Herkesin Unuttuğu Hikaye - Tahir Altuntaş5. İçinde Pınarlar Saklayan Taş - Salih Aslan6. Karar Verilmiştir - Harun Yaşar7. Pizza Kulesi - Talha Yasin Yaman8. Portakal Kokusu - Esra Sevinç9. Sığınak - Sahar Alhoz10. Dinlenme Tesisi - Musa Can Servi

Haftanın Öne Çıkanları

Samsun'da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 23:07 - Gündem

Meta'da Yeni Toplu İşten Çıkarma

2024-10-17 09:53 - Teknoloji

Meta, o çalışanlarını işten çıkardı

2024-10-18 07:57 - Ekonomi

META'dan yeni skandal: Mustafa Şentop'a sansür!

2024-10-18 22:13 - Gündem

Meta, Yeni Bağımsız Yapay Zekâ Aracını Duyurdu

2024-10-19 12:28 - Teknoloji

Çocuklar Duymasın Mary’si Demet Tuncer'in CIA itirafı gündem oldu

2024-10-13 15:57 - Magazin

Günün önemli şirket haberleri 18/10/2024

2024-10-18 08:28 - Ekonomi

Son dakika: Yolcu otobüsü devrildi! Çok sayıda ölü ve yaralı

2024-10-18 08:17 - Gündem

Zehra Güneş'ten Melissa Vargas'a Küba esintili doğum günü sürprizi

2024-10-14 09:07 - Magazin

AK Partili Hamza Dağ duyurdu: Aydemir'e kesin ihraç istemi!

2024-10-15 00:08 - Politika

İlgili Haberler

Aç ayılar karavana saldırdı

09:22 - Yaşam

Beraat kararı bozuldu, ağırlaştırılmış müebbet verildi

08:12 - Yaşam

Semih Kaplanoğlu, Kısa’dan Hisse Film Festivali’nde jüri başkanı oldu

15:47 - Yaşam

Bu hafta 10 film sinemaseverlerle buluşacak

10:48 - Yaşam

Ayşe Kaddafi "Libya'nın Kızı" adlı sergisini açtı

10:18 - Yaşam

Günün Manşetleri

Eyüpspor - Göztepe! İlk 11'ler

18:42 - Spor

Numan Kurtulmuş Aliya İzzetbegoviç'i andı

18:38 - Politika

Emine Erdoğan, Uluslararası Farkındalık Zirvesi'nde konuştu

18:33 - Gündem

Bakan Bolat kişi başı milli gelir için yeni rakam verdi

18:27 - Ekonomi

Antalyaspor - Galatasaray! İlk 11'ler

18:22 - Spor