Kenya, Doğu Afrika'nın en gelişmiş ülkesi olarak tanınıyor. Nüfusun çoğunluğu başkent olan Nairobi'de nispeten daha modern bir hayat yaşıyor. Vahşi yaşamın bulunduğu millî parklara ve doğal güzelliklere sahip bir ülke. Öyle ki bu güzelliklere bayraklarında bile yer verilmiş.
Yukarıda bahsettiklerimizden de önce, insanlık tarihine tuttuğu ışıkla dikkat çeken Kenya hakkında ki bilgileri sizler için hazırladık. Gelin birlikte bakalım.
Kenya hakkında bilgiler:
Bayrağında yer alan her sembolün bir anlamı var.Afrika’nın en yüksek ikinci zirvesine sahip yanardağ, ülkeye adını vermiştir.Cehennem Kapısı adı verilen lav koridorları ülkenin turizmini geliştiriyor.50 tane millî parka ve koruma alanına sahip.Oluşum sürecini 30 milyon yıl önce tamamlayan Büyük Rift Vadisi burada.Dünyanın en büyük alkalin gölü olan ve insanlık tarihine ışık tutan Turkana Gölü'ne sahip.Her yıl Büyük Göç adı verilen hayvan göçlerine başlangıç ve bitiş noktası olarak ev sahipliği yapıyor.43'ten fazla dil ve lehçe konuşuluyor.Dünyanın en tehlikeli şehri olan Nairobi, Kenya'nın başkenti.Bayrağında yer alan her sembolün bir anlamı var.
Bir bayrak ne kadar anlamlı olabilirse, Kenya Cumhuriyeti'ne ait olan bayrak da o kadar anlamlıdır. Bayrakta yer alan her bir sembolün bahsetmek istediği bir anlam var. Öncelikle bayrakta yer alan renklerin temsil ettikleri anlamlara bakalım. Siyah şerit nüfusun çoğunluğunu, kırmızı şerit bağımsızlık için verilen mücadeleyi ve son olarak yeşil şerit ise ülkenin doğal zenginliğini temsil ediyor. Bayrağın orta kısmında ise bir savaş sembolü görüyoruz. Maasai savaş kalkanı ve etrafındaki iki mızrak ülkenin savunmasını temsil ediyor.
Afrika’nın en yüksek ikinci zirvesine sahip yanardağ, ülkeye adını vermiştir.
1997 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Kenya Dağı, ülkeye ismini vermektedir. Tatlı su kaynakları için önemli olan Kenya Dağı, sönmüş bir yanardağ. Dağda yaşayan canlılar, o bölgeye özgüdür. Öyle ki nadir bulunan bir tür olan Afrika mandası bu bölgede yaşamını sürdürmekte. 5199 metrelik zirvesiyle, Tanzanya'daki Klimanjero dağından sonra Afrika'nın en yüksek dağı olarak bilinmekte.
Cehennem Kapısı adı verilen lav koridorları ülkenin turizmini geliştiriyor.
150 yıl önce gerçekleştiği tahmin edilen volkan patlamaları sonucunda oluşan bu lav koridorları, turizm alanında Kenya'ya oldukça fazla gelir sağlamakta. Büyüklüğü 50 kilometreyi bulabilen lav koridorlarına Cehennem Kapısı (Hells Gate) adı verilmekte. Ülkenin elektrik ihtiyacının yaklaşık %70'inin bu koridorlardan çıkan sıcak su sayesinde sağlandığı bilinmekte.
2003 yılı yapımı Lara Croft Tomb Raider: Yaşamın Kaynağı filmi ve 1994 yılı yapımı olan Aslan Kral filminin çekimleri bu lav koridorlarının bulunduğu alanda gerçekleşmiştir.
50 tane millî parka ve koruma alanına sahip.
582.646 km² yüz ölçümüne sahip Kenya'da 50 tane millî park ve koruma alanı bulunmakta. Bu millî parklar Afrika fillerine, leoparlar ve aslanlar gibi birçok vahşi yaşama ev sahipliği yapmakta. Bu nedenle millî parklar önemli safari noktaları. Özellikle, büyük antilop göçlerinin yaşandığı Maasai Mara Ulusal Koruma Alanı en ünlü ve safarilerin en fazla yapıldığı alanlardan biri.
Oluşum sürecini 30 milyon yıl önce tamamlayan Büyük Rift Vadisi burada.
Yaklaşık 6400 kilometre uzunluğunda olan ve dünyanın en büyük fay hattı olarak kabul edilen Büyük Rift Vadisi, Kenya'da bulunuyor. Vadinin oluşum süreci, bölgenin coğrafi yapısında değişikliklere neden olmuş. Ekvator üzerinde yer almasına rağmen levha hareketleri sebebiyle bölgede kuraklaşma var.
2.4 milyon yıl öncesinde yaşadığı tahmin edilen insan iskeleti, Büyük Rift Vadisi'nde yer alan Omo bölgesinde bulunmuştur. Bu bölge, 1980 yılında UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne alınmıştır.