?>

İstanbul'a yakın denize girilecek yerler ve plajlar: 2023 plaj ücretleri belirlendi!

Sıcak havaların bastırmasıyla nemden bunalan vatandaş hızla yakın tatil rotaları oluşturmaya başladı. Serinlemek için çoğunlukla denizi tercih edenler İstanbul'a yakın denize girilecek tatil yerlerini ve 2023 plaj ücretlerini araştırmaya başladı.

Yaşam - 1 yıl önce

Yaz mevsiminin gelmesiyle İstanbul'daki sahillerde ve civar plajlarda hareketlilik başladı. Sezonun başlamasıyla denize girmek isteyen vatandaş ücretsiz halk plajlarını, özel plaj işletmelerini araştırmaya başladı. İstanbul ve civarındaki plaj işletmelerinin özel tatil bölgelerini aratmıyor. İşte, İstanbul’a yakın tercih edebileceğiniz plajlar ve ücretlerini sizin için sıraladık!

İSTANBUL’A YAKIN KONUMDA BULUNAN PLAJLAR VE ÜCRETLERİ

1- KİLYOS HALK PLAJI

Kilyos, İstanbul’un Karadeniz kıyısındaki konumda yer alan birçok plaja ev sahipliği yapan tatil beldelerinden biridir. Kilyos’ta bulunan halk plajı, kilometrelerce uzunlukta ve geniş bir kumsal alana sahip olması nedeniyle hafta sonu günübirlik tatiller için tercih edilen favori plajlardan biridir. Sarıyer Belediyesine ait olan bu plaj halka ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

2- FLORYA MENEKŞE PLAJI

Florya Güneş Plajı ile Küçükçekmece Gölü arasında  yer alan Florya Menekşe Plajı 600 metrelik bir sahil şeridi alanında şezlong, şemsiye, duşa kabin, tuvalet hizmetlerinin ve 3 tane büfenin mevcut olduğu, İBB tarafından işletilen bir halk plajı.

Buraya gelen vatandaşlar istediği gibi güneşlenip yüzüyor veya piknikle beraber mangal yapabiliyor. Hafta sonları, bilhassa resmi tatillerde yoğunluk olabiliyor. Olası kaza durumlarında kurtarma botu ve ambulans hazır şekilde bekletiliyor. Menekşe plajında 120 araçlık otopark da mevcut. Plaja dışarıdan getirilen yiyecek ve içecek alınmıyor.

Plaja giriş ücreti yetişkinler için 40 TL, öğrenciler için ise 18 TL. 0-7 yaş arası çocuklar ve engelli vatandaşlar plajdan ücretsiz yararlanabiliyor. Giriş ücretine soyunma kabinleri, duş ve tuvalet kullanım alanlarının hepsi dahil. İsteğe bağlı olarak şezlong (18 TL) ve şemsiye (18 TL) kiralanabiliyor. Emanet dolabı kiralama ücreti ise 5 TL.

3- FLORYA GÜNEŞ PLAJI

İstanbul’un en eski plajlarından biri olan Güneş Plajı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor. 800 metre uzunluğundaki bu plaj yaz aylarında İstanbullulara şehrin içinde denize girme imkanı sağlıyor. Florya Güneş Plajı’nda 2 adet cankurtaran kulesi, 1500 adet şezlong,1500 adet şemsiye, 42 adet WC, 234 adet soyunma kabini, 48 adet duş,  2 adet büfe, 228 adet emanet dolabı ve 240 araçlık otopark hizmeti bulunuyor. Florya Güneş Plajı’nda plaj voleybolu ve müzik yayını da ek olarak mevcut.

Plaja giriş ücreti yetişkinler için kişi başı 40 TL iken öğrenciler için 18 TL. 0-7 yaş arası çocuklar ile engelli vatandaşlar ve engelli vatandaşların bir refakatçisi plajdan ücretsiz yararlanabiliyor. Giriş ücretine soyunma kabinleri, duş ve tuvalet alanlarının kullanımı dahil ediliyor. İsteğe bağlı olarak şezlong (18 TL) ve şemsiye (18 TL) kiralanabiliyor. Emanet dolabı kirası ise 3.5 TL. Ücretler İstanbul Kart ile yapılabiliyor.

4- YEŞİLKÖY ÇİROZ PLAJI

Yeşilköy Çiroz Halk Plajı iki kısımdan oluşur. 2 adet koy mevcuttur. Plaj toplam 660 metre uzunluğunda, 500 adet şezlong ve 500 adet şemsiye, 2 cankurtaran kulesi, 12 cankurtaran personeli, 1 kurtarma botu, 1 ambulans, 2 büfe, 80 soyunma kabini, 228 adet emanet dolabı, 20 adet tuvalet kabini, 12 duş, 2 adet voleybol sahası, 1 adet mini futbol sahası, 19 adet yuvarlak oturma grubu, 660 metre deniz bariyeri kapasitelidir. Çevre aydınlatmasının bulunduğu plajda müzik imkanı da sağlanıyor.

Yeşilköy Çiroz Halk Plajı, Bakırköy semtinde bulunan belediyeye bağlı ücretsiz bir hal plajı olarak hizmet vermektedir.

5- ŞİLE AYAZMA PLAJI

Şile’nin giriş tarafında yer alan, geniş ve zemini kum plajlardan olan Ayazma Plajı, Şile Halk Plajı olarak da bilinir. Şile’nin ‘en sakin’ deniz şeridinde yer alan Ayazma Plajı, 1175 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindedir. Kumbaba Plajına doğru uzanan sahil bandı üzerinde bulunan işletmeler mevcuttur.Şile Ayazma Plajı’nın sahip olduğu hizmetler ve olanaklar içerisinde, cankurtaran, duş, şezlong, şemsiye, soyunma kabinleri ve WC yer almaktadır. Halka ücretsiz olarak hizmet veren bu plajda şezlong kiralamak ise 200 TL.

6- ŞİLE KUMBABA PLAJI

Bizans İmparatorluğu döneminden kalma alanlardan bir tanesi olan Kumbaba Plajı; o dönemin halkı tarafından kum banyosu için kullanılan oldukça görkemli bir konumdu. Eğlence mekanı olma özelliğini halen taşıyan ve Kumbaba Tepesi’ne oldukça yakın bir yerde bulunduğu için yıl içerisinde turistlerin de ilgi gösterdiği bu yerde bulunan plaj görülmeye değer.

 Bu bölgede bulunan kumların pek çok hastalığa iyi geldiği söylentisi sağlık turizminin de bölgede etkinlik göstermesine sebep olmuştur. Alanda karavan veya çadır kampçılığı imkanı bulunmaktadır. Siz de sevdiklerinizle kısa ama keyifli bir deniz kaçamağı planlıyorsanız bu yeri Şile plajları arasına ziyaret etmeyi unutmayın.

Şile Kumbaba Plajına giriş ücretleri hafta içi 200 TL iken, hafta sonu 250 TL’dir.

7- POYRAZKÖY PLAJI

Poyrazköy Plajı, İstanbul’da Anadolu Yakası’nda Beykoz sınırları içerisinde yer almaktadır. Karadeniz’in kıyısındaki bu plaj küçük bir balıkçı köyü olan Boğazköy’e bağlıdır. Beykoz’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün hemen çıkışında bulunan plaj özellikle Beykoz halkı tarafından tercih ediliyor.

Poyrazköy Plajı; 1000 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde kum sahile sahiptir. Sahilin bir kısmında da kayalıklar bulunmaktadır. Denizin çok derin olmadığı belirtilse de dibinde bulunan yosunlar hakkında bilgi vermek gerek. Plaja gelen misafirlerden 35 TL alınırken, şezlonglardan ise 70 TL ücret kesilmektedir.

8- BÜYÜKADA AYA NİKOLA PLAJI

İstanbul adaları içerisinde en büyüğü olan Büyükada’ya Avrupa ve Anadolu yakasından vapur seferleri ile ulaşmak çok kolay. Büyükada plajları içerisinde en çok turist ziyareti alan plajlardan biri olan Aya Nikola Plajıdır.

Aya Nikola Plajı, Büyükada Halk Plajı olarak bilinir ve adanın en az dalgalı plajıdır. Yüzme bilmeyen ve küçük yaştaki ziyaretçiler için en güvenli plajdır.. Hafta içi 270 TL olarak ücret belirleyen plaj, hafta sonu 285 TL olarak belirlemiştir. Şezlong kiralama ücretleri ise 120 TL’dir.

9- BÜYÜKADA HALİK KOYU PLAJI

800 metre sahil uzunluğu ve 450 kişilik kapasitesiyle Büyükada’nın en büyük plajı olma özelliğini taşır. Plajın etrafında kamp ve piknik alanı da mevcut. Büyükada plajı Halik Koyu tertemiz denizi ve sessiz ortamı ile özellikle sakinlik isteyenlere uygundur. Halik Koyu Plajı ise sessiz ve sakin bir ortam sevdalıları için doğru bir tercihtir. Ayrıca adada bulunan en büyük ve en temiz plaj da burası olarak bilinir.

Halik Koyu Plajı misafirlerinden hafta içi 280, hafta sonu ise 300 TL almaktadır.

10- HEYBELİADA AKVARYUM KOYU

Akvaryum Koyu, doğal bir park içinde yer alan ve kayaların arasından gizlice inilen patika bir yol ile ulaşılabilen gerçek bir cennet köşesi. Plajın zemini, kum ve midye kabuklarından oluşan bir yapıya sahip. Bu eşsiz plajın restoranında, en lezzetli spesiyalitenin midye tavası olduğu söyleniyor.

Misafirler, bu meşhur lezzeti tatmadan ayrılmıyorlar. Akvaryum Koyu, doğayla ve denizle baş başa huzur dolu zamanlar geçirmek isteyenlere kesinlikle tavsiye edilen plajlardan biri. Giriş ücretleri hafta içi için 30 TL, hafta sonları ise 40 TL olarak belirlenmiş, böylece plaj keyfini yaşamanız için cazip bir seçenek sunulmuş.

11- HEYBELİADA DEĞİRMENBURNU PLAJI

Değirmenburnu Plajı, Heybeliada'nın en popüler plajlarından biridir. Doğal bir tabiat parkı içinde bulunan plaj, hem piknik alanı olarak hem de güneşlenme ve deniz keyfi için ideal bir yer olarak misafirlerine hizmet vermektedir. 2020 yılında, plaja giriş ücreti hafta içi 30 TL, hafta sonları ise 40 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücrete, duş, kabin ve şezlong gibi hizmetler de dahildir. Plaj ayrıca Heybeliada İskelesi'nden sadece 400 metrelik bir yürüyüş mesafesinde olmasıyla da tercih edilen bir konumdadır.

12- HEYBELİADA ÇAM LİMAN KOYU

Koyun ismi, çevresinde bulunan büyük sayıdaki çam ağaçlarından kaynaklanmaktadır. Ancak bazı araştırmacılar, bu güzel koyun aslında doğal bir şekilde oluşmadığını ve yüzyıllar önce yapılan maden kazıları sonucunda bugünkü halini aldığını iddia etmektedir.

Milattan önce 4. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar, koyda bakır ve altın madenleri yoğun bir şekilde çıkarılmıştır. Uzun yıllar süren bu maden kazıları sonucunda koyun şekli ve yapısı değişmiştir. Burada denize girmek için plajı kullanacak vatandaşların hafta içi 200 TL, hafta sonu ise 250 TL ödemeleri gerek.

13- BURGAZADA 6 NUMARA PLAJI

Denizi yosunlu ve kumsalı olmamasına rağmen Taşlık plajı ile ilk tercih edilen Burgazada plajlarından biri. Bunun sebebi ise deniz suyunun berraklığı ve denizin içerisinde bulunan atlama rampası. Ulaşımı İstanbul’dan oldukça kolay olan bu plaja giriş ücretsiz. Fakat şezlong ve şemsiye kullanmak istenirse ikisi için 150 TL ödenmesi yeterli.

14- BURGAZADA ÇAMAKYA AİLE PLAJI

En kalabalık olan ve yoğun ilgi gören plajdır. En çok tercih edilen plajlardan olmasını sebebi ise, yosun ve çakıl bakımından çok bakımlı olmasıdır. Bunun yanı sıra aile plajı olması da güvenli bir tatil imkanı sunuyor. Plaja giriş ücretsiz olsa da şezlonglar için girişte 150 TL ödenmesi şartı bulunuyor.

15- BURGAZADA KALPAZANKAYA PLAJI

Burgazada'nın en güzel koyunda bulunan Kalpazankaya Plajı, temiz denizi ve benzersiz atmosferiyle adanın en popüler plajlarından biridir. Aynı zamanda bir mesire yeri olarak da hizmet vermektedir.

Plajın hemen yanında bir iskele de bulunmaktadır. Tepede konumlanan Kalpazankaya Balık Restoranı, tatilciler için harika bir seçenek sunmaktadır. Kayalık bir koy olması sayesinde, rüzgarlara karşı korumalı bir ortam sağlamaktadır. Plajın denizi taşlık olsa da, berrak ve keyifli bir yüzme deneyimi sunmaktadır. Giriş ücreti 240 TL olan plajda duş için ayrıyeten 20 TL talep ediliyor. Şezlong kiralama ise 120 TL.

Haftanın Öne Çıkanları

Google'dan büyük önlem! Gizli takipçilere karşı uyaracak

2023-07-28 18:03 - Teknoloji

Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor? Adalet Bakanlığı CTE 2023 cezaevi izinleri uzatıldı mı?

2023-07-28 13:47 - Sağlık

Meral Akşener 'İlk defa konuşuyorum" diyerek seçimle ilgili itirafta bulundu

2023-07-29 07:53 - Politika

Borçlarını yapılandıranlara SGK’dan taksit uyarısı!

2023-07-28 13:42 - Ekonomi

Acemi birliği kaç gün, hangi birlik nereye gönderiyor? Piyade er ne demek?

2023-07-28 13:52 - Eğitim

Yumuşatıcı nedir ve gerçekten kullanılmalı mı?

2023-07-28 14:43 - Yaşam

Gönen'de traktöre arkadan çarpan otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı

2023-07-29 01:13 - Gündem

KPSS sınavı saat kaçta başlayacak? KPSS sınavı saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?

2023-07-29 08:47 - Eğitim

Dereden geçip düşünce bacağı kırıldı

2023-07-28 17:33 - Gündem

Malatya'da FETÖ firarisi yakalandı

2023-07-28 10:47 - Gündem

İlgili Haberler

Ankara Sosyal Bilimler Vakfı’nda bu haftanın konusu Zanzibar

17:57 - Yaşam

"Hisart Canlı Tarih Müzesi" 10. yılını kutluyor

16:17 - Yaşam

Genç yetenek Zeynep Hilal Karademir'den Halı Tasarımı Yarışması’nda önemli başarı

17:38 - Yaşam

Gaziantep ve Ege mutfağını evinize taşıyın: Parmak yeme garantili! Ekşili kuru dolma nasıl yapılır?

17:32 - Yaşam

Batman'in arabaları 3 milyon dolara satılacak!

02:38 - Yaşam

Günün Manşetleri

İsrail Konsolosluğu yakınında havaya ateş açan şüpheli yakalandı

04:32 - Gündem

İzmir'de apartmanda haşere ilaçlaması sonrası zehirlenen bebek öldü

03:12 - Gündem

Anadolu Efes, Real Madrid'e acımadı

02:43 - Spor

Noterlik Kanunu'na ilişkin düzenleme: Etki Ajanlığı maddesi tekliften çıktı!

01:18 - Politika

Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri Daire Başkanlığı hizmete başladı

01:12 - Eğitim