İmamoğlu'ndan kayyum tepkisi: Dünya çapında itibar kaybı

İBB Başkanı İmamoğlu, DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınarak yerine kayyum atanmasına ilişkin "Dünya çapında itibar kaybı. Dünyanın bütün olimpiyat komite başkanları temsilcilerine sunum yapacağım. Avrupa'nın bütün ülkeleri o

Gündem - 3 hafta önce

İBB Başkanı İmamoğlu, DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınarak yerine kayyum atanmasına ilişkin "Dünya çapında itibar kaybı. Dünyanın bütün olimpiyat komite başkanları temsilcilerine sunum yapacağım. Avrupa'nın bütün ülkeleri orada, komite başkanları orada. Onlar bile bu durumu bize soruyorlar. Bu hoş bir durum değil." dedi. İmamoğlu, şu anki sürecin kötüye gittiğini ifade etti.Abone ol

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı seçilmesinin ardından belediyeler binasını ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıylayan İmamoğlu, DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınarak yerine kayyum atanmasıyla ilgili konuştu. Yaşanan durumu "Dünya çapında itibar kaybı." olarak değerlendiren İmamoğlu, "Yarın dünyanın bütün olimpiyat komite başkanları temsilcilerine sunum yapacağım. Avrupa'nın bütün ülkeleri orada, komite başkanları orada. Onlar bile bu durumu bize soruyorlar. Bu hoş bir durum değil." dedi.

İmamoğlu, "Hukuk, yargı, Anayasa, kanunlar her şey Ekrem'e göre ne ise Hakkari Belediye Başkanına da öyle, Gaziantep Belediye Başkanına neyse İzmir Belediye Başkanı'na da öyle, Trabzon Belediye Başkanı'na neyse Mersin Belediye Başkanı'na da aynı olmak zorunda. Bunu sağladığımız gün gerçekten herkes kurumlarına da hukukuna da yargı sistemine de Anayasal zemine de güven duyar. Verimli yegane talebim budur. Şu andaki süreç de kötü gidiyor nokta." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu şöyle konuştu:

"Aslında bir nezaket buluşması. Sonuçta resmi süreç devam ediyor. Belediyeler Birliği binamızı ziyaret ettim. Çünkü daha önce gelmemiştim açıkçası. Bir davet de almamıştım. Benim bir programım da olmamıştı. Ama geldim. Zaten binayı çok beğenerek yıllardır takip ediyorum sadece belediyeler birliği döneminden değil. Şekerbank döneminden ödüllü bir bina olarak bildiğim özel bir bina. Yapının içini görmek istedim. Ki bu işin en başında kurum olarak kazandırılmış Türkiye Belediyeler Birliği'ne o dönemde de emeği geçenlere teşekkür ederiz. Hızlıca kurumsal yapısının analizini yapıp önümüze bakacağız inşallah. Güzel hizmetler üretme konusundaki karar birliğimizi ve gönül birliğimizi paylaştık encümendeki arkadaşlarımızla. İnşallah çok güzel olur.

Meclis'e de tam kapı komşusu gibi. Yoğun bir bina olacağını düşünüyorum. Halkla ilişkileri, kurumlarla ilişkileri, belediye yönetimleriyle başkanlar ayrım yapmaksızın hatta daha kapsayıcı toplantıları da burada yaparak ve davetleri daha da ısrarlı yerine getirerek buranın kim gelirse gelsin Türkiye'deki bütün yerel yönetimlere ait olduğunu hissettiren çok özel bir çalışmayı sürdürüyor olacağız. Komşuluğumuzda da iyi bir diyaloğu inşallah sağlarız Türkiye yerel yönetimlerin daha çok gelişmesi adına."

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu’nun ‘ihaleye fesat’ duruşmasında ara karar açıklandı

2024-05-31 13:02 - Politika

Hulusi Akar'dan F-35 açıklaması: Bizim orada bir hesabımız var

2024-05-30 18:03 - Gündem

Dikkat çeken değişiklik! Akşener, Özer Çiller'in cenaze töreninde görüldü

2024-06-03 15:17 - Gündem

İmamoğlu'ndan kayyum tepkisi: Dünya çapında itibar kaybı

2024-06-06 10:37 - Gündem

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'e zorunlu askerlik devam edecek mi sorusu soruldu

2024-06-01 13:08 - Gündem

Kütahya'da feci olay: 2 vatandaş hayatını kaybetti

2024-06-03 03:18 - Gündem

CHP lideri Özgür Özel duyurdu: Türkiye Belediyeler Birliği adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu

2024-06-02 07:22 - Politika

İmamoğlu'ndan Esenler'e ziyaret: Başkan Göksu'nun deneyimlerinden faydalanacağız

2024-05-31 20:58 - Politika

Çalışan annelere ayda 11 bin 500 TL bakıcı desteği ödemesi başladı! Nasıl başvuru yapılır?

2024-06-04 11:33 - Ekonomi

Migros, A101, CarrefourSA 2024 kurbanlık fiyatları ne kadar? Küçükbaş ve büyükbaş kurban...

2024-06-02 14:08 - Gündem

İlgili Haberler

İsmail Küçükkaya kahroldu! Annesi Halise Küçükkaya yaşamını yitirdi

14:17 - Gündem

MSB açıkladı: 7 terörist etkisiz hale getirildi

14:13 - Gündem

Beton mikseri gelin arabasının üzerine devrildi! Korkunç kazadan acı haber

14:12 - Gündem

Bakan Yerlikaya'dan Tahmazoğlu'na ziyaret etti

14:02 - Gündem

Korkunç kaza: Beton mikseri gelin arabasının üzerine devrildi

13:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Kahramanmaraş depremi vitiligo hastalığını patlattı

14:22 - Sağlık

Türkiye'nin uyduları savaşta da afette de imdada yetişiyor

14:18 - Teknoloji

Beton mikseri gelin arabasının üzerine devrildi! Korkunç kazadan acı haber

14:12 - Gündem

Dünyada 62 yıldır yanan tek kasaba: Centralia’da alevler neden söndürülemiyor?

14:07 - Yaşam

Bakan Yerlikaya'dan Tahmazoğlu'na ziyaret etti

14:02 - Gündem