Hulusi Akar'dan FETÖ açıklaması

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, FETÖ mensuplarının, yurt dışında korunup kollandığına dikkati çekti.

Gündem - 2 ay önce

 

Akar, Birlik Vakfınca düzenlenen "İhanet Gecesi ve Kıbrıs Davamız" konulu etkinliğe katıldı.

Burada konuşan Akar, tarihin olmadığı yerde milletin de olmayacağını belirterek, "Tarihin sıkıntılı bölümleri varsa oradan ibret alacaksın ki bir daha tekerrür etmesin. Eğer başarılı bölümleri varsa ilham alacaksın ve bu bayrak bizim. Dolayısıyla biz diyoruz ki bu bayrağın altında, bu memlekette, bu şekliyle, bu tarihle bizim varlığımızı sürdürmemiz lazım." görüşünü paylaştı.

AA'nın haberine göre; Hulusi Akar, 85 milyonun, hiçbir şekilde ayrım yapılmaksızın tarihe yaraşır şekilde yaşaması gerektiğine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle son dönemlerde dillerine pelesenk oldu. İçeriden dışarıdan Türk-Kürt meselesini kullanıyorlar. Ne yapıyorlar, PKK'yı çıkarıyorlar. PKK Kürt değil, YPG Kürt değil. Bunlar terör örgütü. PKK'nın, YPG'nin içinde Alman da var, Türk de var, Fransız da var, Çin de var, Kürt de var. Ama Kürt değil, Kürtlerin temsilcisi değil. Bir terör örgütü. Diğer taraftan da bizim Kürt kardeşlerimiz PKK'lı değil. Öyle bir şey asla yok."

İsrail'in, Filistinlilere yönelik saldırılarına da değinen Akar, son verilere göre 16 bin 174 çocuk ve 10 bin 799 kadın olmak üzere toplam 39 bin 90 Filistinlinin İsrail tarafından katledildiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin "AK Parti'ye karşı yapıldığına" ilişkin söylemlere karşı çıkan Akar, "Bu asil milletimize karşı, 85 milyona karşı yapıldı." ifadesini kullandı.

Akar, FETÖ mensuplarının yurt dışında korunup kollandığına işaret ederek, "Bunlar oralarda yuvalanıyorlar. Zaten orada olanlar vardı, bir de şimdi buradan kaçanlar var, yuvalanıyorlar ve oradan dijiteröristlik yapıyorlar. Sosyal medyadan her türlü fitneyi fesadı, Cumhurbaşkanımıza karşı, bizlere karşı, tehditler, hakaretler gibi her türlü alçaklığı sütre gerisinden, gizlenip karanlık odalardan yaptılar, yapmaya devam ediyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

"AKIN ÖZTÜRK SEN GELME, MEHMET SEN DE GELME"Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişiminin ertesi günü yani 16 Temmuz'da yaşadıklarına ilişkin, şunları anlattı:

"Binali Bey'e, 'Bunlar vazgeçtiler, durdurdular, bundan sonra herhangi bir şey olmayacak, teslim olacaklar, ben Genelkurmay'a gidiyorum' dedim. 'Genelkurmay'a gitme, ora hala bizim kontrolümüzde değil, sen Çankaya'ya git' dedi. 'Tamam' dedim ve kimsenin yüzüne bakmadan çıktım. Bu Akın Öztürk, 'Ben de geleyim' dedi. 'Sen gelme Akın Öztürk' dedim.

Bizim arabanın önüne Mehmet Dişli bindi, bizi helikopter pistine götürdü. Orada 5-10-20 tane helikopter var. Yanlış hatırlamıyorsam birine bindik, arıza yaptı indik diğerine bindik falan. Bindik helikoptere, gideceğiz. 'Mehmet sen de gelme' dedim. 'Komutanım, bu darbeciler ateş ediyorlar, benim irtibatım var, burada Genelkurmay Başkanı var, ateş etmeyin diyeceğim' dedi. Bindik, Çankaya'da indik, yürüdük, Yıldırım Türkeş'in odasına girdik. Allah'tan o, televizyonda dedi ki, 'Paşa içeri girerken dedi ki, onlardan biri de buydu. Daha girerken söyledi' dedi. Yani koruma kollama diye bir şey yok."

Haftanın Öne Çıkanları

Lugano - Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu maçı (CANLI YAYIN)

2024-07-23 21:12 - Spor

Köpek sorunu için akıl veren İmamoğlu 6 yılda sıfır çekti! İhmal üstüne ihmal

2024-07-20 15:17 - Gündem

Acun Ilıcalı'nın sevgilisi Çağla Altunkaya'nın tektaşının değeri dudak uçuklattı

2024-07-20 11:32 - Magazin

Ekrem İmamoğlu’na taşlı saldırı davasında karar

2024-07-17 16:32 - Politika

Kadir Ezildi sır gibi sakladığı nişanlısını paylaştı! 'Hayatıma hoş geldin'

2024-07-19 08:58 - Magazin

Adidas, Bella Hadid’i reklam kampanyasından çıkarttı

2024-07-22 18:07 - Magazin

Hercai'nin Miran'ı Akın Akınözü annesinin ölümüyle yıkıldı! Paylaşımı yürek yaktı

2024-07-22 10:03 - Magazin

Gözünü altınlardan ayıramadı! Kadir Ezildi "Gelin hiç gülmüyor" eleştirilere patladı

2024-07-21 11:13 - Magazin

Esen Yenenler 15 günde 7 kilo verdi! Son haline bakın...

2024-07-18 10:03 - Magazin

Galatasaray - Lecce maçı hangi kanaldan şifresiz izlenir? GS-Lecce maçı bugün mü, saat kaçta?

2024-07-21 10:18 - Spor

İlgili Haberler

Fransa'da kırmızı bültenle aranan dolandırıcı Bodrum'da yakalandı

01:02 - Gündem

Mehmet Şimşek'ten istifa iddialarına cevap: Hizmet dışında başka bir gündemim yok

00:57 - Gündem

Ali Yerlikaya: El birliğiyle Hatay’ı yeniden inşa ediyoruz

00:18 - Gündem

Narin'in mezarı yapıldı; başucuna Türk bayrağı dikilecek

23:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Gazze' paylaşımı: Destek vermeye devam edeceğiz

23:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Fransa'da kırmızı bültenle aranan dolandırıcı Bodrum'da yakalandı

01:02 - Gündem

Kıbrıs'ta çirkin pankart! Panathinaikos'tan Türkiye'ye büyük saygısızlık

00:58 - Spor

Adana Demirspor'un hocası maç sonu fenalaştı

00:32 - Spor

Galatasaray - Gaziantep FK! Muhtemel 11'ler

00:27 - Spor

Mehmet Aurelio: Son saniyeye kadar pes etmedik

00:17 - Spor