?>

Herkes yanlış biliyormuş! Diş fırçasını sakın ıslatmayın çünkü...

Vücut temizliği kadar ağız sağlığımız da çok önemli. Uzmanlar dişlerimizi günde 3 kez fırçalamamız gerektiğini her fırsatta söylüyor. Peki siz de fırçanıza diş macunu sürdükten sonra ıslatanlardan mısınız? Sakın bu hatayı yapmayın, bu haberi okuduktan sonra fikriniz

Sağlık - 2 yıl önce

Vücut temizliği kadar ağız sağlığımız da çok önemli. Uzmanlar dişlerimizi günde 3 kez fırçalamamız gerektiğini her fırsatta söylüyor. Peki siz de fırçanıza diş macunu sürdükten sonra ıslatanlardan mısınız? Sakın bu hatayı yapmayın, bu haberi okuduktan sonra fikriniz değişecek.Abone ol

Ağız ve diş sağlığı şüphesiz çok önemli. Erken yaşlarda diş çürüğü problemleri yaşamamak için uzmanlar ne yapmanız gerektiğini anlatıyor. Günde en az 2 kez diş fırçalamak bunların başında. Peki diş fırçalarken en çok yapılan hata daha doğrusu doğru bilinen yanlış hangisi dersiniz? Tabi ki dış fırçasını ıslatmak meğer çok yanlışmış uzmanlar uyardı.. Bakın neden 

Diş macununun ıslatılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, yemeklerden hemen sonra dişlerin fırçalanmasını ise tavsiye etmiyor. Memorial Etiler Tıp Merkezi Diş Hastalıkları Bölümü'nden Dt. Hacer Esved Alireisoğlu, yemeklerden hemen sonra dişleri fırçalamak besinlerdeki asitlerin ağızda dağılmasına neden olduğu için dişleri zayıflattığını belirterek, dişlerin yemeklerden en az bir saat sonra fırçalamanın daha uygun olduğunu söyledi.

Türkiye'de ağız ve diş sağlığına yeterince önem verilmediğini kaydeden Dt. Alireisoğlu, diş sağlığı konusunda yapılan hataları şöyle sıraladı: Diş macununun bilinenin aksine suyla ıslatılmaması gerekir. Islanan diş macunu etken maddesini kaybeder. Diş macunu leblebi tanesi büyüklüğünde kullanılmalıdır. Unutmayalım ki diş macunu sadece diş fırçalamayı kolaylaştırıcı bir ajandır.

Dişinizi uzun süre fırçalamayın

Diş temizliği hakkında bilinen yanlışlardan biri de dişleri uzun süre ve sert şekilde fırçalayarak daha çok bakteri öldürüldüğü inancıdır. Yapılan araştırmalar iki dakikayı aşan fırçalamanın daha çok bakteri öldürmediğini gösteriyor. Dişlerin günde en az bir kez iki dakika süreyle çok sert olmadan fırçalanması ve diş ipi kullanımıyla ideal bir diş temizliği sağlanabilir. Sigara, çay ve kahve tüketimi fazla olanlarda meydana gelen dil pası kokuya neden olabilir. Bu durumda dişler fırçalandıktan sonra dili de fırçalamak gerekir.

Sabahları sirke ile gargara

Doğal diş fırçası olarak bilinen elmanın yanı sıra çiğ havuç, patlamış mısır ve kereviz özellikle yemek aralarında tüketildiğinde mekanik bir temizlik sağlayacaktır. Sabahları elma sirkesiyle gargara yapın ve sonra dişlerinizi fırçalayın. Sirke, lekelerin yok olmasına, dişlerinizin beyazlamasına ve diş etlerinizdeki mikropların ölmesine yardım eder.

Ağız kokusu için kahve çekirdeği çiğneyin

Ağız kokusu gündelik yaşamda insanı sosyal ve psikolojik olarak etkileyen bir rahatsızlıktır. Kötü ağız kokusu, hem kişiyi etkiler hem de çoğu zaman mahçubiyete sebep olur. Ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü kokuya yol açar. Kahve çekirdeği çiğnemek bu sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır. Kakao çekirdeğindeki antibakteriyal içerik nedeniyle, çikolata dişlere zarar vermiyor. Şekerlemeler ise dişlerin baş düşmanı. Meyve sularındaki asit ise her türlü dişe zararlı. Aynı şekilde laktoz içeren süt de, diş çürüklerine yol açıyor.

Yemeği peynirle sonlandırın

Meyve suları, tatlılar, sert kıvamlı şekerler, karamel, muz gibi yiyecekler dişlerde çürük oluşturma riskini artırıyor. Tatlı yedikten sonra süt, ayran içmek ve peynir yemek, şekerin ve ortaya çıkan asidin zararlı etkilerini önler. Ph seviyesini kontrol ettiğinden dişler için koruyucu kalkan oluşturur.

Haftanın Öne Çıkanları

Yurt time projesi ücretleri ne kadar? Yurt time projesi ücretleri belli mi?

2022-10-21 14:58 - Eğitim

Eski model Sinem Üretmen, ötenazi ile yaşamına son verdirdi

2022-10-24 17:14 - Magazin

Kıyamet Sonrası filminin konusu ne, oyuncuları kim? Kıyamet Sonrası filminin IMDb puanı kaç?

2022-10-20 14:56 - Yaşam

Yüzüm yuvarlak hiç bir saç bana gitmiyor demeyin! İşte oval yüze gidecek saç modelleri

2022-10-24 09:55 - Gündem

UFC'de dünyanın beklediği maç! Islam Makhachev'in rakibi Charles Oliveira

2022-10-22 15:52 - Spor

Cinsiyet değiştiren Mika Can Raun'dan skandal paylaşım! Tuvalette yarı çıplak pozunu yayınladı

2022-10-20 11:14 - Magazin

Doğum günü partisine pelerinle katılan şarkıcı Doja Cat'in arabaya binerken göğüsleri göründü

2022-10-23 16:19 - Magazin

Akasya Durağı'nın Dilek'i yıllar sonra ortaya çıktı! Son hali, eski halinden de bomba

2022-10-23 17:55 - Magazin

Yerli Silahlı Robot Köpek 'Araklandı' İddiası Gündem Oldu

2022-10-26 17:24 - Teknoloji

Erden Timur kimdir? Erden Timur kaç yaşında, nereli? Erden Timur hayatı ve biyografisi nedir?

2022-10-20 17:12 - Spor

İlgili Haberler

Anılarımızın yalnızca beynimizde depolanmadığı ortaya çıktı!

13:12 - Sağlık

Kadın Sağlığına “Demir Gibi Destek"

11:38 - Sağlık

Hastane randevu sistemi değişiyor mu? Bakan Memişoğlu duyurdu

09:43 - Sağlık

Pankreas kanseri neden hep geç fark ediliyor? Pankreas kanserindeki bilinmeyenler

16:47 - Sağlık

Havalar soğudu, grip vakaları arttı!

16:13 - Sağlık

Günün Manşetleri

Antalyaspor-Sivasspor! CANLI

20:32 - Spor

Gaziantep'te ev yangını: Acı haber geldi

20:23 - Gündem

Son dakika! Bahçesaray Belediyesi'ne kayyım atandı... DEM'li Ayvaz Hazır görevden alındı

20:17 - Gündem

Meteoroloji’den azot dioksit uyarısı: İstanbul dahil birçok şehir kötü kokacak…

20:12 - Gündem

Araç yakıt tüketimi nasıl düşer? Aracım ne yaparsam daha az yakar?

20:07 - Ekonomi