?>

ESKADER Kültür Sanat Ödülleri sahiplerini buldu

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından her yıl verilen 'Kültür Sanat Ödülleri' bu yıl 23 dalda verildi. Ödüller Fatih Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen ESKADER Ödül Töreni ile sahiplerini buldu.

Yaşam - 11 saat önce

ESKADER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Ersem Yargıcı, seçici heyet tarafından sürdürülen titiz bir süreç sonrasında ödüle layık görülen isimlerin belirlendiğini söyleyerek, ödüllerin bu yıl da alanlarında yetkin ve kıymetli ürünler ortaya koyan isimlere verildiğini dile getirdi.

2023 yılının 'Aşık Veysel Yılı" ilan edildiğini, Aşık Veysel ile ilgili yazdığı 'Sır Nihan Oldu' romanıyla Şule Köklü'nün ödül alan isimler arasında olduğunu, 2023 yılının ayrıca  Türkiye ve Azerbaycan'ın ortaklaşa aldıkları kararla 'Ahmet Kabaklı Yılı' olarak belirlendiğini, bu anlamda Prof. Dr. Erol Ülgen'in, 'Son Şeyhü'l-Muharirin Ahmet Kabaklı' eserinin de yine ödül alan çalışmalar arasında yer aldığını belirtti. 

Fatma Yargıcı, bu yıl "Özel Ödül"ün de Prof. Dr. Mehmet Kaplan'ın öğrencilerinden, Tanzimat, Meşrutiyet, Milli Mücadele ve Cumhuriyet dönemi edebiyat araştırmalarıyla tanınan Prof. Dr. Birol Emil'e verildiğini ifade etti.

2018 yılından beri verilen ESKADER ödüllerinin iyi bir okuyucu için güzel ve kıymetli bir yol haritasını olduğunun altını çizen Yargıcı, "Ödül verdiğimiz eserlerin, önemli bir referans değeri taşıdığını düşünüyorum. ESKADER, imkanları çok büyük bir kurum olmasa da yaptıklarıyla gelecek yıllara kalacak işler bırakmaktadır" şeklinde konuştu. 

ESKADER 2024 Ödülleri'ne kayık görülen eserler ve isimler şöyle:

Araştırma: Şerif Eskin-İnkılâp Edebiyatı adlı eseri ileBiyografi: Erol Ülgen-Son Şeyhü’l-Muharririn Ahmet Kabaklı adlı eseri ileÇizgi: Osman Suroğlu-Yıllardır yaptığı karikatürler, çizgi dünyasına getirdiği yenilikler ve üstün ifade gücü ileÇocuk Edebiyatı: Vural Kaya-Bir Kardeşlik Bildirisi Yaz Yıldızlara adlı eseri ileDeneme: Bayram Bilge Tokel-Sular Mürekkep Olsa adlı eseri ileDergi: Yayın yönetmeni Duran Boz-Yitik Söz adlı dergi ile (Kahramanmaraş)Dil: Leyla Şerif Emin-Türkçenin Rumeli Yakası adlı eseri ileGezi: Selvigül Kandoğmuş Şahin-Kadim Şehirler adlı eseri ileGünlük: Fethi Erhan (Hazırlayan)-Bir Hac Yolculuğunun Günlükleri, Abbas Hilmi Erhan adlı eser ile (Dergâh Yayınları)Hatıra: Turan Türkmenoğlu-Sahaflar Çarşısında Görüp İşittiklerim adlı eseri ileHikâye: Halil Ziya Doğruöz-Müzmin Susuzluk adlı eser ileKlasik Sanatlar: Hattat Kâmil Nazik-Yıllardır sürdürdüğü başarılı sanat hayatı ileMüzik: Salih Turhan-Taş Plak Türkü Külliyatı ve Darül Elhan Halk Müziği Külliyatı adlı eserleri ilePortre: Bekir Sıddık Soysal-Simalar ve Dünyalar adlı eseri ileTV Programı: Fehmi Atay-Anıların İzinde adlı TV programı ileRoman: Şule Köklü-Sır Nihan Oldu adlı eseri ile (Şule Yayınları)Sinema: Yönetmen ve senarist Bekir Bülbül-Bir Tutam Karanfil filmi ileŞehir Kitabı: Alper Lütfi Göncü-Niğde Şehrengizi adlı eseri ileŞiir: İsmail Karakurt-Gözağaç adlı eseri ileTarih: Prof. Dr. Tuncer Baykara-Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Tarihçileri adlı eseri ileTenkit: Mehmet Narlı-Eleştirinin Eleştirisi adlı eseri ileÜstün Hizmet Ödülleri: Prof. Dr. Mehmet Maksudoğlu, Prof. Dr. Zeynep Kerman, Haşim VatandaşÖzel Ödül: Prof. Dr. Birol Emil

Haftanın Öne Çıkanları

Meta'da Yeni Toplu İşten Çıkarma

2024-10-17 09:53 - Teknoloji

Meta, o çalışanlarını işten çıkardı

2024-10-18 07:57 - Ekonomi

Meta, Yeni Bağımsız Yapay Zekâ Aracını Duyurdu

2024-10-19 12:28 - Teknoloji

META'dan yeni skandal: Mustafa Şentop'a sansür!

2024-10-18 22:13 - Gündem

Emtia piyasasında geçen hafta değerli metaller pozitif ayrıştı

2024-10-21 12:07 - Ekonomi

WhatsApp, Meta AI ile Daha Kişisel Deneyim Sunacak

2024-10-19 23:52 - Teknoloji

Seren Serengil siyasete gireceğini açıkladı

2024-10-14 15:47 - Magazin

Reha Muhtar taburcu oluyor! 2 kez entübe edilmişti

2024-10-15 08:57 - Magazin

Hakkari'de feci kaza: Asansör boşluğuna düşen kadın öldü!

2024-10-19 23:33 - Gündem

Mustafa Sandal 750 lira için kredi kartı limitini 99 bin liraya düşürdü

2024-10-15 15:37 - Magazin

İlgili Haberler

Başıboş köpeklerden kaçarken kaza yapan genç, günlerdir yaşam savaşı veriyor

00:18 - Yaşam

Tunceli’de iki araç kafa kafaya çarpıştı: 8 kişi yaralandı

22:33 - Yaşam

Islak hamburger tarifi nasıl yapılır? MasterChef kaptanlık yarışının en lezzetli hali!

16:27 - Yaşam

Siirt'te sağlık ekibinin aracı köprüden aşağı düştü! Doktor ve hemşire yaralandı

22:27 - Yaşam

Roma'da Yunus Emre esintisi

18:18 - Yaşam

Günün Manşetleri

Juventus'un yıldızına hırsızlık şoku! Servetini çaldılar

02:22 - Spor

Yenidoğan Çetesi'ni çökerten savcı Yavuz Engin'den yeni mesaj

01:22 - Gündem

CHP lideri Özel’den terör hükümlüsü Demirtaş’a ziyaret

01:12 - Gündem

Merkez Bankası rezervlerinde zirve bekleniyor

01:08 - Ekonomi

CHP'li Balıkesir Gençlik Kolları Başkanı ceza falan dinlemiyor!

00:58 - Gündem