?>

Erkan Baş: Karanlığı sonlandırmak için iki oy istiyoruz!

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yurt dışında oy verme işleminin başlaması sebebiyle diğer ülkelerde yaşayan yurttaşlara seslendi. Baş, Sizden bu karanlığı sonlandırmak için iki oy ile destek vermenizi istiyoruz… Bir oyunuzu Recep Tayyip Erdoğan’ı göndermek için kullanın, K?

Politika - 1 yıl önce

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, yurt dışında yaşayan Türkiye yurttaşlarına bugün Twitter hesabında bir video yayınlayarak seslendi. Yarın yurt dışında oy verme işleminin başlayacağını belirten ve 3 milyon kişiye seslenen Baş, bir oyu Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için bir oyu da TİP’in Meclis’e girebilmesi için istedi.

Yurt dışında yarın itibarıyla oy kullanmaya başlayacak arkadaşlarım…İki dakikanız varsa sizinle paylaşmak istediğim birkaç sözüm var. pic.twitter.com/qdwkhT17nd

— Erkan BAŞ (@erkbas) April 26, 2023

Baş, “Yurt dışında yarın itibarıyla oy kullanmaya başlayacak arkadaşlarım. İki dakikanız varsa sizinle paylaşmak istediğim birkaç sözüm var” notuyla paylaştığı videoda şunları söyledi:

“İKİ OY İLE DESTEK İSTİYORUZ”

“Ekmek parası için gurbete giden büyüklerim. Benim gibi olanlarınız yani gurbetçi emekçilerin çocukları. Ülkesini terk etmek zorunda bırakılanlar. Aradığı özgürlük ortamını yurt dışında bulma umuduyla gidenler. Bu tarihi dönemde hepinize ihtiyacımız var. Bu ülkeyi istediğiniz zaman gönül rahatlığıyla dönebileceğiniz bir ülke haline getirmek hepimizin elinde. Uzaktan baktığınızda karanlık görülen hava değişiyor. Bulutlar dağılıyor. Bundan emin olun. Sizden bu karanlığı sonlandırmak için iki oy ile destek vermenizi istiyoruz.

“ATTIĞINIZ HER OY DOĞRU YERE GİDECEK”

Belki uğraşacaksınız. Konsolosluğa ulaşmak için yol gideceksiniz. Gidin, oyunuzu kullanın. İstediğiniz zaman özgürce dönebileceğiniz bir ülke için ya da sevdiklerinizin aydınlık bir ülkede yaşaması için oy kullanın. Sizi ve ülkenizi geldiğiniz ülke için yargılayan, yadırgayan iklimi dağıtmak, yaşadığınız ülkede gururla, başınız dik gezmek için oy kullanın. TİP, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ve genel olarak muhalefetin toplam kazancını önemsediği için her yerde seçime girmiyor. Ama bunun yanında, kazanabileceğimizi bildiğimiz bazı büyükşehirler de dahil olmak üzere pek çok bölgede pusulada yer alacağız. Yurt dışı pusulalarında da TİP yer alacak. O yüzden TİP’e yurt dışından atılan her oy TİP hanesine yazılacak yani attığınız her oy doğru yere gidecek.

“OY SENİN, TİP SENİN”

Bizden önce siz oy kullanmaya başlayacaksınız. Oyunuzun değerini bilin. Bizi, Türkiye’deki yakınlarınızı, sevdiklerinizi gülümsetmek için oy kullanın. Bir oyunuzu Recep Tayyip Erdoğan’ı göndermek için kullanın, Kılıçdaroğlu’na gitsin. Bir oyunuzu da Meclis’te sizin sesiniz için kullanın. TİP için kullanın. Benim oyum neye yarar demeyin. Belki bir oyunuz sayesinde Erdoğan’ın saray dönemi son bulacak. Bir oyunuz sayesinde Sera, Barış, Ahmet yeniden vekil olacak. Belki oylarınız Can Atalay için eksik kalan 40-50 oyu tamamlayacak ve cezaevinden çıkmasını sağlayacak. Belki Mısra Öz’ü, Meryem Göktepe’yi sizin oylarınızla Meclis kürsüsüne göndereceğiz. Belediye işçisi Anıl, öğretmen Duygu, motokurye Gökay veya çiftçi Mehmet. Senin oyunla Meclis’e gelip hepimizin haklarını savunacak. Yurt dışındaki dostum, çağrım sana. 27 Nisan’da oy kullanma işlemi başlıyor. Oyunu kullan. Oy senin. TİP senin. Meclis senin. Bu ülke senin."

Haftanın Öne Çıkanları

Bayram mesajları kısa 2023 resimli Ramazan bayramı kutlama sözleri

2023-04-20 15:13 - Gündem

Ünlü oyuncu Hande Erçel, astsubay dedesini kaybetti

2023-04-26 01:13 - Magazin

Survivor Asena eşi kim? Survivor Asena Demirbağ evli mi, eşi kimdir?

2023-04-26 19:48 - Spor

Birlikte tatile çıkan Mert Ramazan Demir ve Afra Saraçoğlu, aşk iddiasını yalanladı

2023-04-25 08:03 - Magazin

Meral Akşener kocama sorayım dedi kocası Tuncer Akşener merak konusu oldu

2023-04-25 14:28 - Gündem

Unutamadığımız Çizgi Film Karakterleri

2023-04-23 09:17 - Teknoloji

PKK'lı terörist Selim Adıyaman'ı yakalayan korucu Abdullah Erçel şehit edildi

2023-04-26 00:02 - Gündem

Mauro Icardi'nin durumu netleşti!

2023-04-23 10:28 - Spor

CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE

2023-04-24 16:07 - Spor

Yaprak Dökümü dizisinin başrolleri Bennu Yıldırımlar ve Güler Ökten yıllar sonra bir araya geldi

2023-04-22 15:17 - Magazin

İlgili Haberler

Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması! İmamoğlu'nu çıldırtacak sözler

23:12 - Politika

TCG Alemdar gemisini Portekiz'de öğrenciler ziyaret etti

21:23 - Politika

Basketbol Gelişim Merkezi açıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan törene katıldı

20:58 - Politika

Kula MHP’nin acı kaybı

20:07 - Politika

2 ahır ve 2 samanlık alevlere teslim oldu

17:07 - Politika

Günün Manşetleri

Emniyetten Elif Çakır açıklaması! İddialar yalanlandı

07:17 - Gündem

Merakla beklenen hatta tarih belli oldu! Seyahat süresi 57 dakikaya düşecek

06:22 - Ekonomi

İstanbul'da sağanak aniden bastırdı! Şimşekler peş peşe çaktı! Vatandaşlara uyarı

02:53 - Gündem

Malatya'da askeri araç otomobille çarpıştı: 5'i asker, 8 yaralı

01:28 - Gündem

İsmet Taşdemir: Bu ligde her maçın zorluğu var

01:22 - Spor