İstanbul Kavacık'ta tedavi gördüğü özel hastanede yaşamını yitiren 86 yaşındaki Kundakçı için Üsküdar'daki Selimiye Camisi'nde yarın öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlenecek.
Kundakçı'nın cenazesi, törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.
TERÖRLE MÜCADELENİN ÖNDE İSİMLERİNDEN
1957'de Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Hasan Kundakçı, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli görevlerde bulundu.
Özel Harp Dairesi Başkanlığı da yapan Kundakçı'nın ismi, 90'lı yıllarda görev yaptığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terörle mücadelede gösterdiği başarılarla duyuldu.
1993'te Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın şehit olması üzerine ateş altındaki bölgeye gitti.
14 SAAT BOYUNCA ÇATIŞTI
Teröristlerin telsiz konuşmalarından tekrar saldıracaklarını öğrenen Kundakçı, okulda yaralı halde olan 55 askerden tekrar silah kuşanmalarını istedi. Kundakçı, bu askerlerle birlikte tam 14 saat boyunca çatıştığı teröristlerin bölgeye girmesine izin vermedi.
TÜRK BAYRAĞINI İNDİRMEK İSTEYEN RUM VATANDAŞI İÇİN VUR EMRİ
Kundakçı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı olarak görev yaparken 14 Ağustos 1996 tarihindeki protestolar sırasında Türk bayrağını indirmeye çalışan bir Rum vatandaşı için vur emri vermişti.
27 YIL YURT DIŞINA ÇIKMADI
Bu gelişmenin ardından Kıbrıs Rum Kesimi’nin başvurusu üzerine Kundakçı hakkında yakalanması ve tutuklanması için Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarıldı. Kundakçı bu nedenle 27 yıldır yurt dışına çıkmıyordu.
Hasan Kundakçı, bu konuyla ilgili "Bayrak indirilirse biz orada duramayız. Bayrağı indirilmiş bir komutan olarak anılmaktansa, yurtdışına çıkamayan komutan olarak bilinmeyi tercih ediyorum" açıklamasını yaptı.
"TAMBURALI PAŞA" UNVANI
Sürekli yanında taşıdığı tambura şarjörlü piyade tüfeği nedeniyle "Tamburalı Paşa" olarak anılan Kundakçı'nın terörle mücadeleyi anlattığı "Güneydoğu'da Unutulmayanlar" adlı bir de kitabı bulunuyor.