?>

Elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeyler

Elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeyler arasında; cam kırığı, sıvı madde ve inşaat kalıntısı yer alır. Elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeyler listesinin tamamı için haberin devamına göz gezdirebilirsiniz.

Yaşam - 1 yıl önce

Ev temizliği söz konusu olduğunda en temel araçlardan bir tanesi elektrikli süpürgelerdir. Ev temizliğinde bazı durumlarda elektrikli süpürge yerine manuel süpürge kullanılması gerekir. Bu durumlar hem güvenlik hem elektrikli süpürgenizin ömrü hem de çekim gücünü korumak için önem arz eder. Bu yüzden elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeyler listesini bilmeniz gerekir.

Elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeyleri bilip bunu dikkate alarak temizlik yapabilirsiniz. Bu sayede elektrikli süpürgenizi daha uzun süre ve her zaman ilk günkü performansı ile kullanabilirsiniz.

İşte ister güvenlik için isterseniz de elektrikli süpürgenizin zarar görmemesi için bilmeniz gereken elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeyler…

CAM KIRIĞI

Elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeylerin başında herkesin bildiği gibi cam kırıkları geliyor. Cam kırıldığında manuel bir el süpürgesi ile süpürmelisiniz. Hiçbir şekilde cam kırığı elektrikli süpürge ile çekmemelisiniz. Cam kırıkları gibi keskin nesneler elektrikli süpürgenin boruları dâhil olmak üzere delebilir ve bu da geri dönüşü olmayan problemler ortaya çıkarır.

SIVI MADDELER

Sıvı maddelerde elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeylerden bir tanesi. Elektrikli süpürge ile sıvı madde çekmek, su dolu küvete saç kurutma makinesi atmakla eş değerdir. Elektrikli süpürge ile çekilen sıvı madde makinenin kısa devre yapmasına sebep olur. Aynı zamanda vakumlanan sıvı madde makinenin içerisinde zamanla küflenmeye neden olabilir. Bu yüzden sıvı maddeleri, ıslak halıları asla süpürmemeniz gerekiyor.

Gardıroplarda kötü koku nasıl önlenir?

YAPIŞKAN MADDELER

Elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeylerden bir diğeri ise yapışkan maddelerdir. Yapışkan özelliği olan maddeler elektrikli süpürgenizin içerisine de yapışır. Sakız, bant, bal gibi maddeler vakumlama sırasında elektrik süpürgenizin borularına ve iç haznesine yapışarak zamanla tıkanıklık oluşmasına sebep olur.

TÜY VE SAÇ KALINTILARI

Tüy ve saç kalıntılarını süpürmenin en doğru yolu elektrikli süpürge gibi gözükebilir. Ama tüy ve saç kalıntıları elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeylerden bir tanesidir. Evde saç kesiminden sonra kalan saçları ve evcil hayvanlarınızın tüylerini topladıktan sonra oluşan tüy yumağını manuel süpürge ile süpürmelisiniz. Büyük tüy ve saç yumakları elektrikli süpürgeyi tıkayabilir. Uzun saç tutamları elektrikli süpürgenin iç haznesindeki çırpıcının etrafına dolanabilir ve zamanla makinenizin performansının düşmesine sebep olur.

Pampas otu nedir? Pampas otunun dökülmemesi için ne yapılmalı?

KÂĞIT YIĞINLARI

Büyük kesilmiş kâğıt yığınları da tıpkı tüy ve saç kalıntısı gibi elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeyler arasında yer alır. Kâğıt parçaları elektrikli süpürgeyi tıkayabilir ve hatta motorun yanmasına bile sebep olabilir.

BOZUK PARA

Bozuk paralar da elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeyler arasında bulunuyor. Çoğu zaman farkında olmadan çektiğimiz bozuk paraları çıkardığı sesten tanırız. Bozuk para süpürmenin zararı yaptığı gürültüden daha fazladır. Elektrikli süpürgenin iç kısmı ve motorunda çiziklere, eziklere neden olur.

KÜÇÜK SERT PLASTİK PARÇALAR

Bozuk para gibi küçük sert plastik parçalarda elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeylerden bir tanesidir. Küçük sert plastik parçalar, elektrik süpürgeyle çekildiğinde parçalanabilir. Parçalanan plastik makinenin içerisine sıkışarak iç kısmın tıkanmasına sebep olur.

ATAÇ VE RAPTİYE

Küçük keskin nesnelerin hepsi gibi ataç ve raptiye de elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeyler arasında yer alır. Bu gibi maddeler elektrikli süpürgenin hortumundan geçerken delinmesine sebep olur.

Halıdaki yağ lekesi nasıl çıkar?

KAHVE TELVESİ

Elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeyler listesinde bir diğer madde kahve telvesi. Kahve telvesi ıslak ise elektrik problemleri yaratabilir. Telvelerin süpürülmesi ise elektrikli süpürgenin parçalarının tıkanmasına sebep olur. Her ne kadar torbasını temizleseniz de makine içerisine kalan organik parçalar küflenmesine ve mantar oluşmasına neden olur. Bu sorunda motorun fazla çalışıp yanmasına sebep olur.

İNŞAAT KALINTILARI

İnşaat kalıntıları elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeyler arasında en bilinendir. Bu kalıntılar motorun fazla çalışarak yanmasına sebep olur. Elektrikli süpürgenizin ömrünü kısaltır. Aynı zamanda inşaat kalıntı tozları hava filtresinden geri salınır ve hem sizin hem de makineniz için tehlikeli durum yaratabilir.

TOPRAK VE BİTKİ ARTIKLARI

Toprak ve bitki kalıntıları elektrikli süpürgenizi tıkayabilir. Bu yüzden elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeyler arasında yer alır. Eğer çektiğiniz toprak ve bitki kalıntıları nemli ya da ıslak ise küflenmeye sebep olabilir.

KÜL

Tıpkı inşaat kalıntı tozları gibi küllerde elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeyler arasında bulunur. Kül gibi ince toz birikintileri makinenin hava filtresi kısmından dışarı atılır ve hem sizin için hem de makineniz için tehlike oluşturur.

MAKYAJ MALZEMELERİ

Makyaj malzemeleri de elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeyler arasında yer alır. Ruj, göz kalemi gibi mumlu kozmetik ürünleri elektrik süpürgesi ile çekildiğinde içerdeki ısı ile birlikte eriyecek ve makinenizin iç haznesine yapışacaktır. Ve bu kalıntılar zamanla makinenizin tıkanmasına sebep olur. Yüksek pigmentli makyaj malzemeleri ile yine makinenizin tıkanmasına sebep olacak ve süpürgenizin hem başlığında hem içerisinde lekeler oluşturacaktır. Başlığınıza bulaşan leke ise süpürmek istediğiniz her yere bulaşarak başka sorunlar oluşmasına neden olur.

SİM

Sim gibi parıltılı ürünlerde elektrikli süpürge ile asla süpürmemeniz gereken şeyler listesinde bulunur. Küçük parçacıklar olduğu için her süpürmede hava filtresinden dışarı çıkacak ve makinenizi değiştirmediğiniz sürece evinizi hep simli süpürmek zorunda kalabilirsiniz.

Sert ve taze kalmaları için: Üzüm nasıl saklanır?

Haftanın Öne Çıkanları

Kuşlar Dönünceye Dek filmi konusu nedir? Kuşlar Dönünceye Dek filmi oyuncuları kim?

2023-05-30 10:22 - Gündem

1. tur 2. tur sandık görevli ücretleri toplam mı yatacak? Sandık görevlisi ücreti ne kadar?

2023-05-26 15:47 - Gündem

Twitter'daki Enes Halifekan Hesabı Hakkında Bilinen Her Şey

2023-05-24 22:28 - Teknoloji

Gültekin Uysal'dan seçim sonuçları hakkında şaşırtan açıklama

2023-05-30 00:07 - Gündem

Mehmet Şef'in oğlu Emre Yalçınkaya kiminle evlendi, eşi kimdir?

2023-05-30 16:07 - Gündem

Renault Austral Türkiye'de: İşte Fiyat ve Özellikleri

2023-05-25 15:32 - Teknoloji

Teoman hiç evlendi mi, kiminle evlendi? Teoman kaç yaşında, kızı Zeyno kimdir?

2023-05-29 10:28 - Gündem

Rapçi Asya Alizade kimdir? Alizade neden gözaltına alındı?

2023-05-27 14:17 - Gündem

HKP Genel Başkanı Nurullah Efe Ankut kimdir? Nurullah Efe Ankut kaç yaşında, nereli?

2023-05-25 20:28 - Politika

Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener kimdir, ne iş yapıyor?

2023-05-26 13:07 - Gündem

İlgili Haberler

Basit ve ekonomik güvenlik hilesi: Kış aylarında dikiz aynasına poşet geçirmek ne işe yarar?

18:33 - Yaşam

Fazla hamur işi midenizi ağrıtıyorsa bu ikiliyi deneyin! Mantının yanında ne yenir (gider)

16:58 - Yaşam

Afrika'nın en önemli çağdaş sanat etkinliğinde tema: Uyanış

14:02 - Yaşam

Fatsa’da feci kaza! Otomobil, gelinlikçi dükkanına daldı

17:27 - Yaşam

Limon suyuyla çamaşır makinesi bakımı yaparak çamaşır makinenizin performansını arttırın!

16:32 - Yaşam

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitim-öğretim siyaset üstüdür

20:13 - Politika

Mourinho'dan Galatasaray'a olay gönderme!

20:07 - Spor

Emine Erdoğan: Sanat, insanı ön yargı ve nefret zincirlerinden kurtarır

20:03 - Gündem

Kara yollarında kış hazırlıkları tamamlandı

19:57 - Ekonomi

Son dakika: İstanbul Boğazı gemi trafiği çift yönlü askıya alındı

19:53 - Gündem