?>

Dudak damağı yarığıyla dünyaya gelen Muhamed Medipol'de sağlık yolculuğuna başladı

İki haftalık Muhamed Nasif bebek, doğuştan dudak damak yarığıyla dünyaya geldi ve Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde başlayan tedavi süreciyle sağlığına kavuşmak için ilk adımlarını attı.

Sağlık - 1 ay önce

İki haftalık Muhamed Nasif bebek, doğuştan dudak damak yarığıyla dünyaya geldi ve Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde başlayan tedavi süreciyle sağlığına kavuşmak için ilk adımlarını attı.Abone ol

Muhamed’in ailesi, hastalıkla mücadelede Medipol Sağlık Grubu’nun yanlarında olduğunu belirtti. Baba Obayda Nasif, “Üç gün yoğun bakımda kaldık. Burada çocuğuma çok iyi bakıldı. Taburcu olduk, ancak tedavimiz rutin kontrollerle devam edecek.” dedi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Ortodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hilal Yılancı, “Muhamed bebek yaklaşık 7 günlükken kliniğimize başvurdu. Ağız içi ölçüsünü alarak buna uygun bir aparey yaptık. Tedavisi başarıyla devam ediyor.” diye konuştu.

Doğuştan dudak damak yarığı nedeniyle 2 haftalık Muhamed bebeğin sağlık yolculuğunda Medipol Sağlık Grubu önemli bir rol üstlendi. Anne Ghına Nasif, hamilelik süreci boyunca yapılan rutin ultrason muayenelerinde oğlunun doğuştan bir gelişimsel anomaliye sahip olduğunu öğrendi. Dudak damak yarığı tanısı koyulan Muhamed bebek, doğar doğmaz ailesi tarafından Medipol Mega Üniversite Hastanesi’ne getirildi. Aile, hem tedavi sürecinin profesyonel bir şekilde ilerlemesi hem de bebeğinin sağlıklı bir yaşam sürebilmesi adına hastanenin uzman kadrosuna güvenerek tedavi sürecine burada başladı.

Aile, tedavi süreci için ilk adımı attı

Çocuklarının doğuştan dudak damak yarığı ile dünyaya geleceklerini bildiklerini ve hastane arayışına girdiklerini söyleyen Muhamed’in babası Obayda Nasif, “Çocuğumun hastalığını doğumdan önce biliyorduk. Doğduktan sonra hastane arayışına girdik. Medipol Mega Üniversite Hastanesi’ne geldik ve tedavimiz burada başladı. Üç gün yoğun bakımda kaldık. Burada çocuğuma çok iyi bakıldı. Taburcu olduk, ancak tedavimiz rutin kontrollerle 4 ay boyunca devam edecek.” dedi.

Doğumda fark edilen gelişimsel anomali

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Ortodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hilal Yılancı, Muhamed’in anne karnında tespit edilen dudak damak yarığı hakkında şu bilgileri verdi: “Muhamed, anne karnında tespit edilen bir gelişimsel anomaliye sahip. Dudak damak yarığı, gebelik sırasındaki ultrason takiplerinde tespit edilir. Dudak, burun, dişlerin bulunduğu kemik yüzeyi ve damağı ilgilendiren bir yapı bozukluğuna yol açar. Bu durumda, bir yarık oluşur. Yapılarımız sağ ve sol olarak ayrılır ve gebelik sırasında birleşir. Ancak bazı durumlar nedeniyle bu kısımlar birleşmez ve ortada bir yarık meydana gelir. Bebeklerde doğum sonrası en sık görülen sorun da beslenme güçlüğüdür. Bebek emdiği sırada süt, burnundan gelmesine neden olabilir. Muhamed bebek de yaklaşık 7 günlükken kliniğimize başvurdu. Ağız içi ölçüsünü alarak buna uygun bir aparey yaptık. Bu apareyin amacı, ilk aşamada dudaklar arasındaki yarığı yaklaştırmaktır.”

4 aylık zorlu süreç

Muhamed’in tedavisinde kullanılan apareyin 7 gün 24 saat boyunca ağzında olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Yılancı, “İkinci aşama, dişlerin dizildiği kemik kısmındaki yarığın kapanmasını sağlamaktır. Üçüncü aşama ise damağındaki yarığın tedavisidir. Bu tedavi, bebek emdiği sütün burnundan gelmesini engellemeye yönelik olup, beslenme sırasında nazal kavite ile ağız kavitesini birbirinden ayırmayı sağlar. Bebeklerimiz bu apareyi 7 gün 24 saat ağızlarında kullanırlar ve tedavi süresi yaklaşık 4 aydır. Sonrasında plastik cerrahi, ağız dışındaki yarığı, dudakları yaklaştırıp yarığı küçülttüğümüz bölgenin operasyonunu gerçekleştirir. Bu 4 ay içinde hastamızı her hafta görüyoruz. Her hafta, ağız içindeki yarığı yavaşça birbirine yaklaştırıyoruz.” dedi.

İki aşamalı tedavi

Bu 4 aylık ilk dönemi tamamladıktan sonra, bebeklik dönemi tedavisi sonlandığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Yılancı, “Daha sonra, daimi dişlerin çıkmaya başladığı 7-8 yaşlarında tedaviye yeniden başlanması gerekir. Bu hastalarda, diş eksikliği, yapı bozukluğu ya da yarığa bağlı olarak üst çene veya alt çenede konum bozuklukları gelişebilir.” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yazılım Güncellemesi, Meta Quest Gözlükleri Bozdu!

2024-12-31 13:07 - Teknoloji

Meta'dan Yapay Zekâ Profillerine İlişkin Açıklama

2024-12-31 20:42 - Teknoloji

Galatasaray'dan Abdülkerim Bardakcı'ya plaket

2025-01-04 20:48 - Spor

Meta Eleştiri Yağmuruna Tutulan Yapay Zekâ Profillerini Kaldırdı

2025-01-06 23:03 - Teknoloji

Murat Övüç gözaltına alındı! Dini değerler ve simgeler ile...

2025-01-04 23:02 - Magazin

Hadise'nin O Ses Türkiye'de Narin için söylediği şarkı tepki topladı

2025-01-01 14:12 - Magazin

Ferdi Tayfur'un ölüm nedeni belli oldu hastaneden açıklama

2025-01-03 07:32 - Magazin

Eski İstİhbarat Daire Başkanı Sabri Uzun gözaltına alındı

2025-01-02 11:27 - Gündem

İstanbul'da ekmeğe zam mı geldi? 200 gram ekmek 12.50 oldu iddiası

2024-12-31 13:28 - Gündem

Memur maaş zammı birçok kalemi etkiledi

2025-01-04 10:03 - Ekonomi

İlgili Haberler

Elektronik sigaranın ciğerlerine verdiği zararı Türkiye'de fark etti!

13:32 - Sağlık

Hava kirliliğinin yoğun olduğu günlerde dolaşanlar dikkat! Uzman isim uyardı

12:17 - Sağlık

15 yaşındaki Ethan'ın basit sandığı baş ağrısı sonu oldu!

11:18 - Sağlık

Spor öncesi içtiği enerji içeceği sonu oluyordu!

18:07 - Sağlık

Şişkinlik ve hazımsızlığa iyi gelen kürler! Kesin çözüm için bunları beraber tüketin

14:27 - Sağlık

Günün Manşetleri

Beşiktaş'ın yeni transferi Arroyo İstanbul'a geldi

02:13 - Spor

Murat Sancak'tan Galatasaray maçı öncesi hakem Oğuzhan Çakır hakkında açıklama!

01:42 - Spor

Otomobil tıra ok gibi saplandı

01:38 - Gündem

Tahkim Kurulu, Ali Koç'un cezasında indirime gitti!

01:33 - Spor

Kar geri dönüyor! Çok daha kuvvetli olacak! Peş peşe açıklamalar

00:58 - Gündem