?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir savaş planı yürütüldüğünü görüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail vasıtasıyla yeni bir paylaşım savaşının planının yürütüldüğünü görüyor, tedbirlerimizi buna göre alıyoruz. Herkes şunu çok iyi anlasın. Türkiye büyük bir ülkedir. Birikimi ile tecrübeli bir devlettir' dedi.

Politika - 2 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde AK Parti "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programında konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Kongre sürecimiz öncesinde bize rehberlik edecek bilgi havuzunu hazırlamış bulunmaktayız. "Türkiye Buluşmaları' AK Parti'nin milletimizin kalbindeki sarsılmaz yerini bir kez daha teyit etmiştir. Vatandaşımız ilk sırada partimizi görüyor. Ekonomideki zorlukların üstesinden bizim geleceğimize, ülkemizin güvenliğini ve huzurunu bizim sağlayacağımıza inanıyor. Bir başka ifade ile vatandaşlarımız muhalefet aktörlerine güvenmiyor. Daha doğrusu onlardan kendilerine hayır geleceğine inanmıyor. Zaman zaman serzenişte bulunsa da insanımız AK Parti ve Cumhur İttifakı'na güveniyor. 

"ZAFİYET GÖSTERMEDİK"

Burada şunu açık açık söylemek istiyorum. AK Parti olarak bize verilen bu desteğin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. 

AK Parti'ye gönül veren kardeşlerimiz bizden beklentilerinin gayet farkındayız. Bu beklentileri karşılamak noktasında en ufak bir zafiyet göstermedik.

8. olağan kongremiz milletimizin partimizden beklentilerinin hayata geçirildiği ana zemin olacaktır. Davamızın çilesini çekmiş emektarların tecrübelerini dışlamadan, yeni isimlerle kadrolarımızı takviye edeceğiz. Türkiye buluşmaları milletle kucaklaşma hamlemizin ilk adımıydı. Bunu 12 Ekim'de başlayacak kongrelerimizle birlikte tüm Türkiye'ye taşıyacağız. Türkiye'nin en büyük ailesiyiz. Biz çıkar birliği yapmış bir hareket değil, yol ve dava arkadaşlığı yapmış bir siyasi partiyiz. Bizden öncekilerden devraldığımız bu hizmet kervanı aynı şekilde devam edecektir. Öfke diline asla izin vermeyecek, gönüller fethederek yolumuzda ilerleyeceğiz.

"İSRAİL'E EKONOMİK TEDBİR UYGULAYAN YENGANE DEVLETİZ"

Son 1 yıldır bölgemizde çok kanlı çatışmalar yaşanıyor. İsrail'in Gazze halkına soykırımı birinci yılını tamamlamak üzere. 17 binden fazla çocuğu, yaşlıyı, kadını, sivili alçakça şehit ettiler. 50 bine yakın masum insan katledildi. Uluslararası hukuk, savaş hukuku, insana dair ne kadar değer varsa ayaklar altına alındı. İşlenmedik suç, işlenmedik barbarlık kalmadı. Ne yaparlarsa yapsınlar Gazze halkının direniş zeminin kıramadılar. Kendilerini buradan bir kez daha selamlıyoruz. Filistin'in gençlerimize muhabbetlimizi gönderiyoruz. Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. İsrail'e karşı ekonomik tedbir uygulayan yegane devlet biziz. Gazze'ye miktar olarak en çok yardım gönderen ülke biziz. Filistin halkının haykıran sesi biziz. İlk gün nerede duruyorsak, bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. İlk gün neyi savunuyorsak, bugün de aynı değerleri savunuyoruz.

Kimseden korkmadan, kimseye boyun eğmeden, mazlumun yanında, zalimlerin karşısındayız. İsrail'in Lübnan'a başlattığı saldırı sonrası en güçlü tepkiyi veren ülke biz olduk. Dini fanatizimle hareket eden İsrail'in niyeti bellidir. Batılı güçler ise bunların asıl niyetlerini çok iyi bildikleri halde, katliam çetesine seslerini çıkaramamaktadırlar. Bırakın Filistinli mazlumların hakkının savunulmasını, Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar.

"HERKES ŞUNU ÇOK İYİ ANLASIN, TÜRKİYE BÜYÜK BİR ÜLKEDİR"

On yıllardır savundukları değerleri sadece bir senede kendi elleriyle itibarsız hale getirdiler. Bugün burada şunu açık açık söylemek zorundayım. Coğrafyamızda sınırlarımızın kanla çizilmesine yönelik sinsi bir plan ortaya konulmuştur. Hamas ve Hizbullah sadece bir bahanedir. Yemen, Suriye sadece bir bahanedir. İsrail hükümeti her gün yeni bir mazeret üretmektedir. İçimizdeki bazı İsrail dostları, bazı kalemşörler, her ne kadar gerçekleri gizlemek istese de Netanyahu ve çetesine dur denilmezse bu yayılmacı politikanın nereye varacağını bizler tahmin edebiliyoruz. İsrail vasıtasıyla yeni bir paylaşım savaşının planının yürütüldüğünü görüyor, tedbirlerimizi buna göre alıyoruz. Herkes şunu çok iyi anlasın. Türkiye büyük bir ülkedir. Birikimi ile tecrübeli bir devlettir. Büyüklüğümüze yaraşır şekilde nasılsa milletimizin ve devletimizin güvenliğinde zafiyetine izin vermediysek, aynı kararlılıkla hamlelerimizi planlıyoruz.

İsrail hükümetini şımartanları buradan aklı-selim hareket etmeye davet ediyorum. Yularını elinizde tuttuğunuz bu zalimleri durdurun. Diğer türlü gözünü kan bürümüş katillerin harladığı bu ateş sizleri de yakacak. El ele verip söndürmezsek bu yangın size de ulaşacak. 

İslam alemini de ekonomik ve ticari tedbirleri almaya çağırıyorum. İsrail'e karşı önlem almadığımız her gün bu kan deryası her gün büyüyecek. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehditlerin bertaraf edilmesinde AK Parti teşkilatlarına düşen kardeşlik hukukunu yükseltmektir. Her zamankinden daha fazla kenetleneceğiz. Durmak duraklamak mola rehavet yılgınlık yok. Gözlerimizi hedeflerimizden ayırmak yok. Mesuliyetimizin ağırlığının sizler de farkındasınız.

"KOLTUK KAVGASINDAN BAŞLARINI KALDIRAMIYORLAR"

Muhalefetin hangi gündemlerin peşinde koştuklarını görüyorsunuz. Sabah akşam koltuk kavgasından başlarını kaldıramıyorlar. Sandıkta yaşadıkları hezimeti unuttular. 4 yıl sonra yapılacak seçimler için şimdiden birbirleriyle kavgaya tutuştular. Geçen sene koltuğundan tard edilen eski genel başkan bir köşeye atılmanın hırsıyla sağa sola sataşıyor. Zehirli dili ve söylemleriyle tansiyonun düşmesine müsaade etmiyor. Biz sıkılı yumrukları gevşetmek için samimi adımlar attıkça yıllardır gerilimden beslenenler elinden geleni yappıyor. Onlara şunu söylemek istiyorum. Türkiye'ye bir hayrım dokunsun istiyorsanız gölge etmeyin başka ihsan eylemem.

"BU KADROYA GÜVENİYORUM"

2017 yılından beri ülkemize önemli hizmetlerde bulunan Oruç Reis Somali'de 3 ruhsat sahasında sismik faaliyet yürütecek. Açlıkla yoklukla anılan Somali bölgesi Oruç Reis'in keşifleriyle huzurla refahla gündeme gelecek. Müjdeli haberler alacağımıza inanıyorum. Allah yolumuzu açık etsin. Ben bu kadroya güveniyorum.

Haftanın Öne Çıkanları

OpenAI Yeni "Canvas" Arayüzünü Kodlama Projeleri İçin Tanıttı

2024-10-04 00:38 - Teknoloji

OpenAI'ın Güncel Değeri Belli Oldu

2024-10-03 09:12 - Teknoloji

Facebook Takip Etmediklerinizin Paylaşımlarını da Gösterecek

2024-10-04 22:17 - Teknoloji

ChatGPT'nin kullanıcı sayısındaki gizem: 2 haftada rekor kırdı!

2024-10-04 17:12 - Teknoloji

ChatGPT'ye Sorduk: Yakın Bir Gelecekte Kaybolacak Meslekler

2024-10-04 20:12 - Teknoloji

Facebook Büyük Bir Tasarım Değişikliğine Gidiyor

2024-10-05 15:23 - Teknoloji

Meta Yeni Yapay Zekâ Video Aracını Tanıttı

2024-10-04 19:27 - Teknoloji

Duty Free'ler Nasıl Çalışıyor?

2024-10-05 18:28 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi: Eksiklerimizi siz telafi edeceksiniz

2024-10-04 22:03 - Politika

Çankırı'da feci kaza: Ölü ve yaralılar var

2024-10-04 22:42 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Ali Yerlikaya: Kadınların huzuruna kast edenlere rahat nefes aldırmayacağız

20:42 - Politika

AK Partili Özlem Zengin'den iftiralara sert yanıt

19:53 - Politika

AK Parti'de büyük değişim: 41 il başkanı ile 547 ilçe başkanı değiştirildi

19:13 - Politika

Erdoğan'dan İslam dünyasına çağrı: İsrail'e önlem alınmadıkça kan deryası büyüyecek

19:02 - Politika

CHP lideri Özel'den Erdoğan'a dikkat çeken İsrail oturumu uyarısı

18:13 - Politika

Günün Manşetleri

Galatasaray'da dikkat çeken istatistik Bu sezon sadece 1 kez başardılar

20:23 - Spor

İmam babanın en zor anı

20:18 - Gündem

Bakan Murat Kurum: 2025 yılı sonuna kadar teslim etmeyi planlıyoruz

20:12 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Önümüzdeki hafta inşallah yeni bir müjde bekliyoruz

20:07 - Ekonomi

Şişli’de silahlı çatışma: 4 yaralı

20:03 - Gündem