OpenAI, ChatGPT iOS uygulamasını ilk olarak Mayıs ayı ortasında ABD'de yayınlamaya başladı ve şimdi 11 yeni ülkede yayınlamaya başlayarak "önümüzdeki haftalarda" daha fazla ülkeye yayılma sözünü yerine getirmişti.
Bu ülkeler Arnavutluk, Hırvatistan, Fransa, Almanya, İrlanda, Jamaika, Kore, Yeni Zelanda, Nikaragua, Nijerya ve Birleşik Krallık olarak belirtildi.
OpenAI bu ülkelere kısa bir süre içinde Türkiye'yi de dahil ederek, iOS kullanıcıları için ChatGPT uygulamasını AppStore mağazası üzerinden yayınladı.
The ChatGPT app for iOS is now available to users in 11 more countries — Albania, Croatia, France, Germany, Ireland, Jamaica, Korea, New Zealand, Nicaragua, Nigeria, and the UK. More to come soon!
— OpenAI (@OpenAI) May 24, 2023SES GİRİŞİ KULLANMASINA OLANAK TANIYOR
ChatGPT uygulaması, bilgisayar ve iPhone arasında senkronize edilen konuşma geçmişi ile web sitesi gibi çalışacak. Uygulama, web sitesine kıyasla yeni bir özelliğe sahip: Kullanıcıların OpenAI'nin Whisper konuşma tanıma özelliği aracılığıyla ses girişi kullanmasına olanak tanıyor. Şimdilik sadece iPhone'lar için formatlanmış durumda olan uygulama iPad'lerde çalışmamakta.
ChatGPT'nin dünya çapında akıllı telefonlarda ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda OpenAI "yakında" şeklinde açıklama yaparak cevap verdi.
ANDROİD KULLANICILAR BEKLEMEDE
Ayrıca OpenAI'nin orijinal iOS uygulaması duyurusunda "Android kullanıcıları, sıra sizde!" denmesine rağmen, Android kullanıcıları için hala bir ChatGPT uygulaması bulunmadığını hatırlatmakta fayda var.
"CHATGPT AVRUPA'DAN ÇEKİLEBİLİR" İDDİASI
Genişlemenin kendisi ve yapay zekaya erişimin sürekli olarak kolaylaştırılması, politikalar üzerindeki küresel tartışmayı hızlandırıyor. OpenAI CEO'su Sam Altman, şirketin yaklaşan düzenlemeler dahilinde çalışamayacağına karar vermesi halinde ChatGPT'yi Avrupa Birliği'nden çekme olasılığını dile getirmişti.
Ancak CEO, kısa bir süre içinde "şaka yapıyorum, Avrupa'dan ayrılma planımız yok." dedi.
Bu arada Alphabet CEO'su Sundar Pichai, yapay zeka yönergelerini yürürlüğe koymak için Avrupa Komisyonu ile yakın bir şekilde çalışıyor.