?>

Cahit Suluk’tan Fikri Mülkiyet Rehberi: Yeni Kitap İTO’da Lansman Yaptı

Ekonomi - Av. Doç. Dr. Cahit Suluk’un “Hukukçu Olmayanlar İçin Telif Hakları, Markalar, Patentler” adlı kitabı, İTO iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. Kitap, fikri mülkiyet alanında hukukçu olmayanlara yönelik bir rehber sunuyor.

Ekonomi - 3 saat önce

Türkiye'nin ilk fikri mülkiyet doçenti Av. Doç. Dr. Cahit Suluk tarafından kaleme alınan “Hukukçu Olmayanlar için Telif Hakları, Markalar, Patentler” adlı yeni kitabın lansmanı, İstanbul Ticaret Odası (İTO) iş birliğiyle düzenlendi. Kitap lansmanına, iş ve hukuk dünyasından birçok önemli isim katıldı. Etkinlikte, İTO Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu ve Av. Doç. Dr. Cahit Suluk açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Lansmanda, Av. Doç. Dr. Cahit Suluk, kitabın amacını ve içeriğini katılımcılara aktardı. Fikri mülkiyet alanındaki hukuki kavramları daha geniş bir kitleye, özellikle hukukçu olmayanlara anlaşılır bir şekilde sunmayı hedeflediğini belirtti. Kitabın, telif hakları, markalar ve patentler gibi fikri mülkiyetin temel alanlarını ele aldığını vurgulayan Suluk, bu alandaki farkındalığı artırmayı amaçladığını ifade etti.

İTO Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu ise, fikri mülkiyetin iş dünyası için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, bu tür çalışmaların ekonomiye katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, İstanbul Ticaret Odası olarak bu tür projelere olan desteğin devam edeceğini dile getirdi.

Av. Doç. Dr. Cahit Suluk'un kaleme aldığı kitap, mülkiyet haklarına dair önemli bilgiler içermesiyle beraber yoğun ilgi gördü.

İTO’DAN TELİF HAKLARI İÇİN EĞİTİM VE DESTEK ÇALIŞMALARI

İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu, dijitalleşmenin yol açtığı telif hakkı krizine yönelik Türkiye’de yapılan çalışmaları değerlendirdi. Develioğlu, "Dijitalleşen çağda telif hakları her konuyu kapsar hale geldi. Türkiye büyük bir ülke olarak yurt dışı ticaretini artırıyor ve bu süreçte marka, patent ve telif hakları önemli bir yer tutuyor" dedi.

 

 

İstanbul Ticaret Odası'nın bu konularda çeşitli yayınlar ve seminerler düzenleyerek üyelerine telif hakları konusunda eğitimler verdiğini belirten Develioğlu, "Birçok kişi telif haklarıyla ilgili maddi ve hukuki sorunlar yaşıyor, bu sorunların çözümü için de destek vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Ayrıca, İstanbul Ticaret Odası'nın yurtdışındaki fuarlarda da fikri mülkiyet haklarıyla ilgili tanıtımlar yaparak, firmaları bu alandaki sorunlardan korumaya yönelik çalışmalarına devam ettiğini vurguladı. Develioğlu, "Bu tür programlarla üyelerimize ulaşmayı sürdüreceğiz" diyerek, yapılan çalışmaların önemini dile getirdi.

DİJİTAL DÜNYADAKİ TELİF SORUNUNA 'KANUNİ DÜZENLEME' ÇAĞRISI

Türkiye'nin ilk fikri mülkiyet doçenti Av. Doç. Dr. Cahit Suluk, Haber7'ye yaptığı açıklamalarda dijitalleşmenin yol açtığı telif hakkı krizine dikkat çekti. Suluk, "Dünya dijitalleşti ve yapay zeka çağına girdik. Yasak koyucuların artık pozisyon almaması mümkün değil" dedi. Avrupa Birliği'nin dijital telif haklarıyla ilgili birçok düzenleme yaptığını belirten Suluk, dijitalleşmenin sadece haberle sınırlı olmadığını, müzik, sinema, sanat ve kitaplar gibi pek çok alanı da kapsadığını ifade etti.

 

 

Yapay zekanın fikri ürünleri kullanarak içerik üretmesiyle ilgili endişelerini dile getiren Suluk, "Eğer bu içerikler korunmazsa, içerik sahipleri üretmeye devam edemez" uyarısında bulundu.

Atatürk'ün imzasının izinsiz kullanımıyla ilgili de açıklamalar yapan Suluk, "Atatürk’ün imzası aslında bir sanatçıya ait ve izinsiz kullanımı telif hakkı ihlali oluşturur" dedi. Telif yasalarının ağır yaptırımlar içerdiğini vurgulayan Suluk, "İzinsiz kullanımda 3 katı tazminat ve 5 yıla kadar hapis cezası uygulanabilir" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Tüm OpenAI Sistemleri Çöktü: İşte Yaşananlar

2024-12-12 09:13 - Teknoloji

Meta CEO'su Zuckerberg, Trump'ın Açılış Fonuna Milyon Dolarlık Bağış Yaptı

2024-12-13 00:47 - Teknoloji

Huawei FreeBuds Pro 4 Resmen Tanıtıldı

2024-12-14 00:02 - Teknoloji

ChatGPT'nin Arama Motoru, Herkes İçin Yayımlandı

2024-12-17 08:53 - Teknoloji

ChatGPT Nasıl 6 Yaşındaki Bir Çocuğun Hayatını Kurtardı?

2024-12-16 21:57 - Teknoloji

Mafia: The Old Country’nin Fragmanı ve Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı

2024-12-12 23:28 - Teknoloji

Elon Musk'tan Sonra Meta da OpenAI'ya Savaş Açtı!

2024-12-15 21:23 - Teknoloji

Meta'nın Akıllı Gözlüğüne Güncelleme Geldi: Anlık Çeviri Özelliği Eklendi

2024-12-17 20:02 - Teknoloji

Eski Bir OpenAI Çalışanı İntihar Etti

2024-12-14 10:53 - Teknoloji

Starbucks’ın Yılbaşı Bardaklarının Arkasındaki Taktik

2024-12-14 23:03 - Teknoloji

İlgili Haberler

BİST'ten volatil seyreden 3 hisse hakkında tedbir kararı

18:48 - Ekonomi

FED faiz kararı bekleniyor: İşte Aralık ayı faiz kararının açıklanacağı saat!

17:52 - Ekonomi

ABD üçüncü çeyrekte rekor cari açık verdi

17:42 - Ekonomi

AB, üyelerine sıkı maliye politikası tavsiye etti

17:28 - Ekonomi

El Salvador Bitcoin zengini oldu

17:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Mevlana'nın 751. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri gerçekleştirildi

19:07 - Gündem

Suç makinesi genç kadın yakalandı! 53 yılı aşkın cezası bulunuyor

19:03 - Gündem

Mersin'de denizi kirleten gemiye 20,5 milyon TL ceza

18:43 - Gündem

Kar bastıracak! Sıcaklık dibe vuruyor...Meteoroloji'den son dakika uyarısı

18:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati'yi kabul etti

18:32 - Politika