Beyaz duvarları nasıl temizleyeceğinizi bilmek onları ilk günkü kadar parlak hale getirmek evinizin ışığını başlı başına değiştiren bir detaydır. Beyaz renk her türlü kiri, lekeyi ve aşınmayı direkt olarak yansıtır. Ancak doğru adımlar izlendiğinde duvarları tekrar boyatmadan eski parlaklığına kavuşturabilirsiniz.
Ev temizliğinde akla en son gelen şey duvar temizliğidir. Duvar temizliği çoğu zaman derin temizlik yapılırken ya da yeni eve taşınırken yapılır. Hatta bazen duvar temizlemek yerine boya yapmak daha cazip gelebilir.
Beyaz duvarlar, diğer renk duvarlara göre daha sık kirleneceği ve leke göstereceği için en az yılda iki kez temizlenmelidir. Özellikle çocukların, evcil hayvanların yaşadığı evlerde duvarlar daha sık kirleneceği için duvar temizliği daha sık yapılmalıdır.
Viral sert su lekesi temizleme tüyosu işe yarıyor mu? Sert su lekelerini temizlemenin en kolay yolu
BEYAZ DUVARLAR NASIL TEMİZLENİR?
Beyaz duvarları temizlemek için duvarı çizmeyeceğinden emin olduğunuz bir sünger ya da mikrofiber bez alın. Eğer duvar üzerinde inatçı lekeler varsa sihirli sünger ya da orta setlikte bir fırça tercihe edebilirsiniz.
Beyaz duvarları temizlerken yüzeylerdeki lekeleri çıkarması için çok amaçlı temizleme solüsyonu, bulaşık sabunu ya da karbonat gibi temizleme ürünlerinden yardım alabilirsiniz.
Sararmış plastik nasıl beyazlatılır? Sararan plastiği beyazlatmanın en basit ve güvenilir yolları
Beyaz duvarları temizlerken kullandığınız bez ya da sünger kirlendikçe temizleyip tekrar yüzeye kullanın. Kirli temizleme bezini yıkamadan devam ederseniz lekelerin dağıtabilir ve duvarın daha çok kirlenmesine sebep olabilirsiniz.
Yöntem 1: Çok Amaçlı Temizleyici Kullanın
Beyaz duvarları temizlemek için sabun formunda çok amaçlı temizleyici solüsyonu tercih edebilirsiniz. Sabun formunda bulunan temizleyiciler yemek lekelerini ve yağları da etkili şekilde çözecektir. Bir mikrofiber bez üzerine ve birazda duvara dökerek nazikçe ovalayarak temizleyin.
Eğer beyaz duvarlarınız da çok lekeler varsa lekeleri fark ettiğiniz ilk anda bu temizleme yöntemini denerseniz kalıntı olmadan bir temizleme işlemi yapabilirsiniz.
Akıllı telefonunuzu şarj ederken sıkça yaptığınız 10 şarj hatası
Yöntem 2: Bulaşık Deterjanı Kullanın
Beyaz duvarları temizlemek için yumuşak bir süngeri ıslatın ve üzerine bulaşık deterjanı döküp köpürtün. Bu şekilde beyaz duvarları temizleyin. Özellikle lekeli olan yüzeyleri iyice ovalayın. Birkaç dakika bekletin ve ardından nemli bir mikrofiber bez ile durulayarak köpükten arındırın.
Eğer beyaz duvarlarınızdaki lekeler ilk denemede çıkmadıysa işlemi birkaç kez tekrar edin.
Ev yapımı bulaşık makinesi deterjanı nasıl yapılır? Sadece 4 malzeme ile bulaşık makinesi deterjanı yapımı
Yöntem 3: Karbonat Kullanın
Beyaz duvarları temizlemek için bir ölçü suya üç ölçü karbonat ekleyerek hafif yapışkan kıvamlı bir macun elde edin. Hazırlamış olduğunuz bu macunu nemli bir sünger ile duvarın lekeleri olan yüzeylerine yaydırın.
Bu şekilde birkaç dakika hatta saat bekletin. Macun duvarı ne kadar ıslatır ve işlerse o kadar lekeleri çıkarmada etkili olacaktır. Yeterince durduktan sonra nemli bir mikrofiber bez ile yüzeyi temizleyin.
Baharatların son kullanma tarihi geçer mi? Son kullanma tarihi geçmiş baharatlara ne yapmalı?
Yöntem 4: Sihirli Sünger Kullanın
Yukarıdaki 3 yöntemde işe yaramadıysa boya yaptırmadan önce son kozumuz olan sihirli süngeri kullanabilirsiniz. Sihirli sünger, güçlü leke çıkarma özelliği sayesinde güç kullanımı gerektirmeden etkili sonuç verecektir.
Sihirli sünger ile beyaz duvarları temizlemek için süngeri ıslatın ve leke çıkana kadar duvarı ovalayın.
Sirkeyle asla temizlememeniz gereken 8 şey