Boeing, Starliner aracını uzaya göndermeden önce testlerde sorunlar yaşamıştı. Sonrasında da Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile kenetlenen Starliner, çeşitli sızdırma sorunlarıyla karşı karşıya gelmişti. Sonrasında da aracın geri dönüşü süresiz olarak ertelenmişti.
Bu gelişmelerin ardından da Boeing ve Starliner aracı ile ilgili çok sayıda haber çıkmıştı. Bu haberlerin de büyük kısmı olumsuz bir dille kaleme alınmıştı. NASA ve Boeing ise aracın tamamen kullanılabilir durumda olduğunu, herhangi bir zamanda Dünya'ya dönebileceğini ve iki astronotun uzayda mahsur kalmadığını savunuyor.
"Oldukça acı verici"
Boeing yetkilileri, yapılan haberleri "oldukça acı verici" olarak nitelendirirken, test görevinin ana amacının ise toplayabildikleri kadar çok veri toplamak olduğunu ifade ediyor. Yine de gelen bilgilere göre süreç pek de NASA'nın ya da Boeing'in istediği gibi gitmiyor.
Öte yandan, her ne kadar Beoing'in mekiği ISS'e kilitlenmiş durumda testlere devam ediyor olsa da uçuş testleri sonlandıktan sonra görevin nasıl devam edeceği de bilinmiyor. Starliner'ın ilk görevi, bir an önce çözülmesi gereken sorunları da ortaya çıkarmıştı.
Orijinal görev yalnızca 8 gün sürecekti ancak ekibin dönüşü birkaç defa ertelenmiş, en sonunda da görevin tamalanma tarihi süresiz olarak ertelenmişti. Bu süreçte de yerdeki ekipler, kapsül üzerinde incelemeler yaptı. Bu testlerin sonuçları da astronotların ne zaman dönebileceğini belirlemekte önemli olacak.
NASA tarafından gelen açıklamada ise astronotların uzayda mahsur kalmadıklarını ve astronotların istenen anda gezegenimize geri dönebileceği yönünde oldu.