?>

Bitdefender yeni ürünü GravityZone PHASR’ı duyurdu!

Bitdefender GravityZone Proaktif Güçlendirme ve Saldırı Yüzeyi Azaltma'yı (PHASR) tanıttı.

Teknoloji - 4 ay önce

Global siber güvenlik lideri Bitdefender, bugün işletmelerde derinlemesine savunma güvenliğinin uygulanışını ve yönetimini değiştiren, çığır açan bir teknoloji olan Bitdefender GravityZone Proaktif Güçlendirme ve Saldırı Yüzeyi Azaltma'yı (PHASR) tanıttı. Güvenlik politikalarının ve kontrollerinin tam olarak kullanıcının amaçlanan ayrıcalıkları ve davranışlarıyla eşleştirilmesini sağlayan PHASR, işletmelerin saldırı yüzeyi geliştikçe proaktif olarak ayarlanmasını sağlıyor.

Güvenlik ekipleri, saldırılar daha gelişmiş ve sık hale geldikçe buna ayak uydurmakta zorlanıyor. Bu zorluk, reaktif tespit ve müdahaleye aşırı güvenen ve saldırı yüzeylerini, maruz kalma yönetimini ve uç nokta güvenlik çözümlerini genişletmek için 'herkese uyan tek bir yaklaşım' kullanan mevcut güvenlik modelleri ve endüstri odağı ile daha da artıyor.

Global siber güvenlik lideri Bitdefender, alışılagelmiş siber güvenlik önlemlerinden doğan sorunların önüne geçmek için siber güvenlik alanında devrim niteliğinde olan PHASR’ı tanıttı. Bitdefender’ın amiral gemisi Bitdefender GravityZone'a entegre edilen PHASR, veri erişim hakları, uygulama kullanımı ve güvenlik izinleri gibi kritik alanları ele alan gruplar arasında, davranış normları oluşturmak için tescilli AI algoritmaları uyguluyor.

SIBER SALDIRILARI GERÇEKLEŞMEDEN TESPIT EDIYOR

İşletmeleri etkileyebilecek güvenlik açıklarını ve potansiyel saldırı vektörlerini kapsamlı bir şekilde değerlendiren PHASR, güvenlik önlemlerinin her zaman iş hedefleriyle uyumlu kalmasını sağlamak için tehditler ve kullanıcı rolleri geliştikçe sorunsuz bir şekilde uyum sağlıyor.

Örneğin, bir kullanıcının sorumlulukları değişirse veya yeni bir saldırı tekniği ortaya çıkarsa, GravityZone PHASR korumayı sürdürmek için otomatik olarak politika ayarlamaları öneriyor. Bu proaktif yaklaşım, kurumların değişken saldırı yüzeylerini önemli ölçüde azaltmalarını sağlıyor.

GRAVITYZONE PHASR'IN SAĞLADIĞI 3 TEMEL FAYDA

1. Her İşletmeye Özel Dinamik Güvenlik Kontrolleri: GravityZone uç nokta güvenliği ve risk analitiği ile entegre hareket eden GravityZone PHASR, kullanıcı davranışlarını iş türü, endüstri ve coğrafya gibi etkenlere göre analiz ederek, bilinen tehdit risklerine ve saldırılara karşı işletmelere stratejik bir plan sunar. Bu, her şirkete özgü optimum saldırı yüzeyi yapılandırmasını belirleyerek operasyonel verimlilikten ödün vermeden riskleri en aza indirir.

2. Proaktif Önleme ve Ortam Sağlamlaştırmaya Temel Geçiş: GravityZone PHASR, olası bir saldırıyı gerçekleşmeden önce tespit eder ve kapatır. Böylece işletmeler, geleneksel reaktif tespit yaklaşımından, öncü bir proaktif önleme modeline geçiş sağlar. Kullanıcı gruplarına, uç noktalara ve ağa bağlı herhangi bir üçüncü tarafa özgü güvenlik sağlamlaştırması sunan PHASR güvenlik ekiplerinin, şüpheli bir kullanıcıyı veya uygulamayı tek tıklamayla engelleme de dahil olmak üzere alınması gereken eylemleri önerir.

3. Mevcut Güvenlik Yatırımlarını Optimize Etme: GravityZone PHASR, tedarik zinciri saldırıları, kurum içinde oluşabilecek tehditler, birleşme ve satın almalar ve daha fazlası ile ilişkili olan tehditler için genel riski azaltmada en büyük etkiye sahip politika değişikliklerini belirleyerek ve uygulayarak bir kuruluşun mevcut güvenlik yatırımlarını en üst düzeye çıkarır. 

Bitdefender’ın yeni çıkan ürünü GravityZone PHASR hakkında açıklamada bulunan Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, “Saldırı yüzeyi genişlemeye devam ediyor ve bu da güvenlik ekiplerinin kurumlarında çalışanlardan, müşterilerden, üçüncü taraf ortaklardan ve çeşitli sistemlerden kaynaklanan değişken risk seviyelerine ayak uydurmasını son derece zorlaştırıyor.

GravityZone PHASR, gerçek bir oyun değiştirici ve tek bir birleşik platformda kurumsal riskin bütünsel bir görünümünü sağlama konusundaki geniş vizyonumuzla uyumlu.

Bu yaklaşım, işletmelere gelişmiş güvenlik otomasyonu ve risk duruşları üzerinde gerçek zamanlı kontrol sağlayarak savunmalarını güçlendirmelerini ve gelişen saldırıların önüne geçmelerini sağlıyor. Özellikle IT ekibine yeterli yatırımı sağlayamayan küçük işletmeler, PHASR sayesinde saldırıları önceden kolaylıkla öngörebiliyor.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Fitch altı Türk bankasına yatırım yapılabilir notu verdi

2024-09-24 09:17 - Ekonomi

Deniz Akkaya babasını kaybetmenin acısıyla sarsıldı

2024-09-25 23:18 - Magazin

Survivor Nisa Bölükbaşı böyle duyurdu: Biz bir nikah yapıp geliyoruz

2024-09-22 17:03 - Magazin

Şarkıcı Metin Arolat için cenaze namazı kılındı

2024-09-22 15:52 - Magazin

8 gollü çılgın maç! Tolgay Arslan yıldızlaştı

2024-09-22 17:27 - Spor

Tahliye olan Engin Polat'tan dikkat çeken derbi paylaşımı!

2024-09-22 09:37 - Magazin

Serdar Ortaç'tan "Kumar yüzünden ne kadar kaybettin?" sorusuna yanıt!

2024-09-24 12:12 - Magazin

Dilan Polat'ın namaz paylaşımı Nevşin Mengü'yü çıldırttı! Ulan sanki...

2024-09-25 15:47 - Magazin

Düğün çıkışı otobüse binen oyuncu Nur Sürer sessizliğini bozdu

2024-09-21 08:27 - Magazin

Ege Denizi'nde bir şiddetli deprem daha

2024-09-22 16:17 - Gündem

İlgili Haberler

Kedileri Neden Asla Yıkamamalısınız?

20:33 - Teknoloji

Google uyardı! Milyonlarca Android cihazı tehlikede...

20:12 - Teknoloji

Lenovo'dan Söylenenleri Anında Çevirebilen Yeni Kulaklık

20:08 - Teknoloji

Lenovo Ekranı ve İşlemcisiyle Dikkat Çeken İki Yeni Tabletini Tanıttı

19:33 - Teknoloji

Spor Otomobillerde Aerodinami İçin Kullanılan Teknolojiler

19:13 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Acun Ilıcalı'ya büyük şok! 4. Lig takımına elendiler

20:42 - Spor

Ticaret Bakanlığı'ndan internet alışverişlerinde "cayma hakkı" iddialarına açıklama

20:32 - Ekonomi

Sivasspor ile Alanyaspor karşılıklı gollerle berabere kaldı

20:23 - Spor

DEM Parti heyeti, Figen Yüksekdağ ile görüştü: İlk açıklama

20:18 - Politika

Google uyardı! Milyonlarca Android cihazı tehlikede...

20:12 - Teknoloji