?>

Bakan Tekin’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli açıklaması

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili konuşan Bakan Tekin, “Müfredatımızı toplamda yüzde 35 oranında sadeleştirmiş olduk” dedi.

Eğitim - 2 saat önce

Küçükçekmece’de Avrasya Bir Vakfı 2024-2025 dönemi cumartesi konferanslarının açılışı yapıldı. Konferansa Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanı sıra Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avrasya Bir Vakfı Başkanı Şaban Gülbahar, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Eray Güçlüer ve vakıf yönetim kurulu üyeleri katıldı.

YILIN İLK KONFERANSINI MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN VERDİ

Program neticesinde “Millî Eğitim Bakanlığı’nın Stratejik Vizyonu ve Türk Milli Eğitim Sisteminin Geleceği” isimli yılın ilk konferansını ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından selamlama konuşmaları yapıldıktan sonra Bakan Tekin sunum eşliğinde konferansını gerçekleştirdi.

YABANCI OKULLARIN DENKLİK SORUNUYLA İLGİLİ KARŞILIKLI BİR ANTLAŞMA YAPILMAK İSTENDİĞİNİ BELİRTTİ

Bakan Tekin konuşmalarında Milli Eğitim İstatistikleri adı altında öğretmen, öğrenci, okul ve derslik sayıları hakkında bilgi verdi. Milletler arası okullar ile ilgili yaptığı konuşmada ise özel okullardan bahseden Tekin, Lozan Antlaşması’nda yer almayan yabancı okulların denklik sorununa da değinerek karşılıklı bir antlaşma yapılmak istendiğini belirtti. Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde yapılan yenilikler neticesindeki eğitim sistemini de anlattı. Yusuf Tekin program sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı. Programda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e Avrasya Bir Vakfı Başkanı Şaban Gülbahar tarafından çeşitli hediyeler verildi.

“ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİMİZİN 800 BİNİ SON 22 YILDA ATANDI”

Konferansta son 22 yılda öğretmen ve derslik sayıları hakkında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Büyük eğitim ailesi olarak öğretmenlerimizle Türkiye’de 750 bin derslikle öğrencilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Çalışan öğretmenlerimizin 800 bini son 22 yılda atandı. Bu da yüzde 80’e yakın bir rakam yapıyor. Yapılan dersliklerin sayısı ise son 22 yılda iki katından daha fazla artmıştır. Güçlendirme, yıkılıp yeniden yapılan dersliklerle birlikte bu sayı üç kata kadar çıkıyor. 22 yılda daha önceki derslik sayısının iki buçuk katı, öğretmen sayısı iki katı artmış ve dersliklere etkileşimli tahtalar kurulmuştur. Birleşmiş Milletler’in ve diğer eğitimle ilgili yayınlanan raporlarda ‘Türkiye neredeyse bütün dersliklerinde bu imkanı sağlamış dünyadaki tek ülke’ şeklinde geçiyor” dedi.

“TÜRK KÜLTÜRÜ İLE İLGİLİ DERS ALMA HAKLARINI GARANTİ ALTINA ALMAK İSTİYORUZ”

Yabancı okullar konusuna değinen Bakan Tekin, “Cumhuriyet’imizin kurucu kadroları Lozan Antlaşması ile beraber ülkemizde yaşayan ülkeye sadık durumdaki azınlıkların eğitim öğretim hakları başta olmak üzere bütün haklarını güvence altına aldı. Türkiye’de Ermeni, Rum ve Musevi vatandaşlarımızın devam ettiği okullarımız var. Diğer yabancı okullar ise Lozan Antlaşması’nda yok. 1940’lı yıllardan itibaren açılmaya başlıyorlar. Bu yıl bu okullara Türk öğrenci kaydını yasakladık. Eğer Türk öğrenci kaydederseler suç sayılacağı ve kapatma gerekçesi olacağını söyledik. Eğer uluslararası sözleşme imzalarsak bu okullar legal statüye kavuşacak. Biz de bunun karşılığında özellikle Almanya ve Fransa’nın yaşayan Türk çocuklarının Türkçe ve Türk kültürü ile ilgili ders alma haklarını uluslararası bir sözleşme ile garanti altına almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“MÜFREDATIMIZI TOPLAMDA YÜZDE 35 ORANINDA SADELEŞTİRMİŞ OLDUK”

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile uygulanan müfredattan bahseden Tekin, “Kendi milli manevi değerlerimizi bu ülkeyi ve toplumu ayakta tutacak temel değerlerimizin müfredatın içerisinde olmasını istedik. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hem uluslararası verilerden beslenen hem de kendi değerlerimizi yansıtan bir model oldu. Yetkin ve erdemli insanı önceleyen bir öğrenci profili tanımlaması ile becerileri tetikleyici bir eğitim sistematiği yaptık. Her bir çocuğun farklı bir birey olduğu eğitim öğretim süreci inşa etmeye çalıştık. Müfredatımızı toplamda yüzde 35 oranında sadeleştirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor taraftarlarından Enis Bardhi'ye tepki

2024-10-07 12:25 - Spor

Japonya'daki Metabo Yasası Nedir?

2024-10-10 15:13 - Teknoloji

OpenAI, 2029'a Kadar Kâr Elde Edemeyecek

2024-10-10 23:22 - Teknoloji

Meta itiraf etti: Görüntülerinizle yapay zekayı besleyecek!

2024-10-07 23:43 - Teknoloji

Meta Yapay Zekâ İle Düzenlenmiş Reklamlar Getiriyor

2024-10-09 23:08 - Teknoloji

Meta, bu ürünün fişini daha piyasaya çıkmadan çekti!

2024-10-12 13:38 - Teknoloji

Duty Free'ler Nasıl Çalışıyor?

2024-10-05 18:28 - Teknoloji

Meme kanserinde farkındalık için Kız Kulesi'ne pembe kurdele asıldı

2024-10-10 23:23 - Gündem

Silahlı kavgada iki kuzeni öldüren şüpheli tutuklandı

2024-10-05 18:32 - Gündem

Türkiye'den kıtalar arası yeni enerji hamlesi!

2024-10-05 18:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ara tatile kaç gün kaldı? 2024 MEB ara tatili ne zaman, hangi gün?

16:38 - Eğitim

DUS sınavı ne zaman? DUS sınavı saat kaçta olacak?

11:03 - Eğitim

Öğretmene 10 bin TL ek maaş! Yeni düzenleme resmen yasalaştı!

07:38 - Eğitim

MEB AÖL 1. dönem sınav tarihleri açıklandı mı? Sınavlar ne zaman yapılacak?

13:23 - Eğitim

Üniversitelere ek kontenjanla yerleşen öğrencilerin yurt başvuru sonuçları açıklandı

10:07 - Eğitim

Günün Manşetleri

Çengelköy'de çorbacıya uğrayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli

20:02 - Gündem

FETÖ'den ihraç edilen zanlı çocuğa cinsel tacizden tutuklandı

19:38 - Gündem

Galatasaray'da Osimhen gelişmesi!

19:33 - Spor

Kontrolü kaybeden sürücü çay bahçesine yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralı

19:28 - Gündem

Manzarasını gören inanamıyor! İşte turistlerin Türkiye'deki yeni gözdesi

19:23 - Gündem