?>

Bahar alerjisine ne iyi gelir? Bahar alerjisi nasıl geçer?

Bahar alerjisi, ilkbaharın gelmesi ile kendini gösterdi. Bunun üzerine bahar alerjisine neyin iyi geleceği araştırılmaya başlandı. İşte, bahar alerjisine karşı korunma yöntemleri...

Sağlık - 2 yıl önce

İlkbahar, doğanın uyanışını ve yeniden canlanmasını simgeliyor. Doğanın bizlere sunduğu tüm güzellikler ilkbahar mevsimi ile filizleniyor. Ancak bu mevsim tüm güzelliklerinin yanında birtakım sorunları da beraberinde getiriyor. Bahar alerjileri, hayat kalitesini büyük ölçüde etkiliyor ve bireylerin iş ve sosyal yaşamını kısıtlıyor.

Generali Sigorta, bahar alerjilerinden etkili bir biçimde korunmanın yollarını detaylıca anlattı. İşte yapılması gerekenler...

Polen takibi yapın 

Bahar aylarında polen seviyelerinin yüksek olduğu günlerde, dışarıda daha az zaman geçirmeniz alerjik reaksiyonları önlemeye büyük ölçüde yardımcı olacaktır. İnternet veya çeşitli aplikasyonlar üzerinden polen tahminlerini ve hava durumu raporlarını kontrol ederek plan yapmalısınız. Öte yandan uzmanlar alerjik reaksiyonlara sahip ve polenlerden etkilenen bireylerin, polen seviyesinin daha düşük olduğu sabahın erken saatlerinde veya akşam saatlerinde dışarıya çıkmasını öneriyor.

Evdeki hava kalitesini iyileştirin 

Bahar alerjilerinden kaçınmanın bir diğer yolu da ev ortamındaki hava kalitesinin iyileştirilmesinden geçiyor. Pencereleri kapalı tutarak ve hava temizleyiciler kullanarak ev ortamının hava kalitesini yükseltmelisiniz. HEPA filtreli hava temizleyiciler polenleri ve diğer alerjenleri hapsederek hayat standartlarınızı artırır. Ayrıca uzmanlar evdeki nem seviyesinin düşük tutulması gerektiğini de vurguluyor.

Düzenli temizlik yapın 

Bahar alerjilerini engellemek için yaşadığınız ortamı sık sık temizlemelisiniz. Tozları ve alerjenleri uzaklaştırmak için elektrik süpürgesi, toz kağıdı ve mikrofiber bezler kullanarak haftada en az 2 defa evinizi temizlemeniz gerekiyor. Ayrıca yatak çarşaflarını düzenli olarak yıkayarak alerjenlerin etkisini önemli ölçüde düşürebilirsiniz. Eğer evcil hayvanınız varsa, düzenli olarak tüylerini taramayı da ihmal etmemelisiniz.

Kişisel hijyeninize dikkat edin 

Alerjenlerle teması azaltmak için gün içinde ve dışarıdan döndüğünüzde ellerinizi yıkamanız gerekiyor. Ayrıca dışarıdan eve döndüğünüzde kıyafetleriniz değiştirmeli, duş alarak saçınızdaki ve vücudunuzdaki polenleri temizlemelisiniz. Son olarak polenlere maruz kalmayı azaltmak için özel maske ve gözlük de kullanabilirsiniz. Uzmanlar özellikle alerjik bir yapıya sahip olan bireylerin maske ve gözlük kullanmasını, dışarıda oldukları esnada ise sık sık alkol oranı yüksek el temizleme jeli kullanarak alerjenlerin etkisini azaltması gerektiğini belirtiyor.

Doğal alerji çözümlerinden yararlanın 

Alerji belirtileri için reçetesiz satılan ve dermatolojik açıdan onaylanmış ilaçlar kullanmanın yanı sıra doğal çözümlerden de yararlanabilirsiniz. Tuzlu su ile burun yıkama, kuru ve kaşıntılı gözlere yapay gözyaşı damlatma gibi çeşitli uygulamalar alerji belirtilerini önlemeye yardımcı oluyor. Ayrıca doğal anti-enflamatuar ve antihistaminik özelliklere sahip belli gıda takviyeleri de alerjileri hafifletecektir. Uzmanlar; bal, taze meyve ve sebzeler, probiyotikler ve omega-3 yağ asitleri içeren gıdaların alerji semptomları üzerinde olumlu etkileri olduğunu ifade ediyor.

Doktorunuza başvurun 

Alerji belirtilerinin dozu giderek artıyorsa kesinlikle doktorunuza başvurmanız ve doktorunuzun önerdiği ilaçlar düzenli bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bahar mevsimi başlamadan önce ilaç kullanmaya başlamak, semptomların verdiği zararı azaltmaya yardımcı olacaktır. Reçeteli veya reçetesiz satılan anti-hitaminikler, koktikosteroid burun spreyleri ve dekonjestanlar gibi ilaçlar alerji belirtilerini hafifletecektir. Doktorunuza danışarak en uygun tedavi yöntemini planlayabilirsiniz.

Haftanın Öne Çıkanları

Bayram mesajları kısa 2023 resimli Ramazan bayramı kutlama sözleri

2023-04-20 15:13 - Gündem

Rasim Ozan Kütahyalı cephesinden "Okşan" iddiaları hakkında ilk yorum

2023-04-17 19:38 - Gündem

Kadir gecesi mesajları dualı ve ayetli yeni 2023 sözlü Kadir gecesi mesajları

2023-04-16 14:08 - Gündem

AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 AÖF sonuç ekranları

2023-04-19 15:37 - Gündem

İstanbul'da Görülen 7 Kilometrelik Bulut [Video]

2023-04-19 11:12 - Teknoloji

Bir Fiat Palio, TOGG’a Arkadan Çarptı

2023-04-15 11:16 - Teknoloji

Ünlü şarkıcı Murat Başaran, iş insanı Ayten Öztürk ile evlendi

2023-04-16 09:18 - Magazin

Togg'un ilk kazası Ankara'da yaşandı! Sosyal medyada herkes aynı soruyu soruyor

2023-04-14 22:28 - Ekonomi

İsmailağa bağlantılı bir dinci vakıf daha

2023-04-16 04:23 - Politika

Boğa Boğa filminin konusu ne? Boğa Boğa filmi oyuncuları kimler ve ne zaman yayınlanacak?

2023-04-15 13:08 - Gündem

İlgili Haberler

Hafife almayın! Görme bozukluğunun altında bu hastalık olabilir

13:13 - Sağlık

Prof. Dr. Levent Akçay keratokonus hastalığına karşı uyarıyor!

12:28 - Sağlık

Prof. Dr. Şahiner safra kesesi taşı hakkında uyarıyor: Vakalar arttı

14:52 - Sağlık

7 saniyelik hafıza: Enfeksiyonların beyin sağlığı üzerindeki etkileri

12:37 - Sağlık

Dr. Karan Raj'dan uyarı: Bacak ağrısını hafife almayın!

16:43 - Sağlık

Günün Manşetleri

Özel'in 'sokak çağrısına' MHP'den sert yanıt!

03:48 - Politika

Asgari ücret fırsatçılığı: Marketlere ceza yağdı!

03:12 - Ekonomi

Roblox ve Discord'a yasak kalkıyor mu? Bakan Uraloğlu açıkladı

01:58 - Gündem

Alkollü sürücü polis aracına çarptı!

01:03 - Gündem

Üniversiteden kızını almaya giden adam cipinde fenalaşıp hayatını kaybetti

00:58 - Gündem