Bunun sebebi beslenme faktörü mü, genetik mi yoksa tamamen kültür mü?
Beyaz tenleri, aslında yaşlanmaya en elverişli bir tondayken nasıl oluyor da 50’lerinde bile bu kadar genç kalabiliyorlar?
Asyalıların yaşlanma sürecinin olabildiğince geç olması, genetik faktörler, yaşam tarzı ve cilt bakımı alışkanlıklarıyla ilişkili.
Uzmanlara göre Asyalıların cilt yapıları, diğer etnik kökenlere nazaran daha kalın bir yapıda. Kimyager Chanho Park'a göre bu durum, Asyalıların ciltlerinin ince çizgiler oluşturmasını veya kolayca yırtılmasını engelleyen temel etmenlerden birisi.
E tabii sadece bununla da sınırlı değil. Verilen doğal nimetleri en iyi şekilde kullanmak da Asyalıların hamurunda var.
Bildiğiniz gibi cilt bakım konusunda hep dünya markasıydılar.
Kore ürünü gördüğümüz bir ürünü gözümüz kapalı, büyük bir güvenle satın alıyoruz. Çünkü ciltlerine kullandıkları ürünler hem temiz içerikli hem de oldukça etkili.
Güzellik endüstrisinde Amerika ve Avrupa'nın çok ilerisinde olduklarını görmemek işten bile değil. Bu titizlik, cilt yaşlanmasını geciktirebilecek ve yaşlanma belirtilerini azaltabilecek bir dizi yenilikçi cilt bakımı ürününün ortaya çıkmasına da yol açtı.
Fakat tabii ki yaşlanma süreçlerini yalnızca bu faktörlere bağlamak mümkün değil.
Çünkü işin içinde genetik faktörler de var. Asyalıların genetik yapısı, ciltlerindeki kolajen ve elastin miktarını etkiliyor. Bu da ciltlerinin daha uzun süre genç ve sağlıklı görünmesini sağlar.
Göz çevrelerindeki yağ dokusunun fazla olması, göz çevrelerinde kırışıklık görmememizi sağlarken yüzlerindeki geniş kemik yapıları, yumuşak doku kaybını minimuma indiriyor.
Tabii bunlar tek başına yeterli değil. Dengeli beslenme alışkanlığı, sağlıklı yaşam, stres yönetimi gibi faktörler, Asyalıların daha geç yaşlanmalarına olumlu katkı sağlıyor. Biz de bu faktörlere dikkat edersek aynı sonucu alamasak bile şu ankinden çok daha iyi bir sonuç elde ederiz.
Kaynaklar: Regelice, The Jakarta Post, Dermletterİlginizi çekebilecek diğer içerikletimiz: