BORSAGUNDEM.COM
Aselsan geçtiğimiz hafta Kap’ta yaptığı açıklamada, finans sektörü ve finansal teknoloji girişimciliğinin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla yeni bir yapılanmada yer alacağını duyurdu.
Şirket konu ile ilgili açıklamasında yüzde 35,56’sı Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’ne, yüzde 44,44'ü Aselsan’a, yüzde 4,22'si Marmara Üniversitesi'ne, yüzde 4,22'si İstanbul Üniversitesi'ne, yüzde 7,33'ü İbn Haldun Üniversitesi'ne ve yüzde 4,22'si Bilişim Vadisi Teknopark’a ait olmak üzere yeni bir şirket kurulduğunu belirtti.
İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü Anonim Şirketi unvanı ile kurulan şirketin sermayesi ise 45 milyon TL olduğu belirtildi.
Aselsan, bir süredir yüksek teknoloji gerektiren sivil elektronik alanlarında da faaliyetlerini geliştirmek istiyor. Şirket bu kapsamda, başta savunma elektroniği olmak üzere, güvenlikten ulaştırmaya, sağlıktan enerjiye, pek çok alanda, son yıllarda dikkat çekici bir gelişim sergiliyor.
Şirket yeni girişimi ile birlikte finansal teknoloji alanına da giriş yapmış oldu. Aselsan’ın finansal teknolojiler alanındaki projeleri pek çok farklı alt başlığa ayrılıyor. yeni nesil bankacılık teknolojilerinden, ödeme kaydedici cihazlara kadar, farklı başlıklar içeren bu alanda, faaliyetini geliştirmeyi hedefliyor.
Aselsan ayrıca “Merkez Bankası Dijital Türk Lirası Ar-Ge projesinin”, araştırma, geliştirme ve test süreçlerini de üstlenmiş bulunuyor. Bu doğrultuda, Merkez Bankası; Aselsan, Havelsan ve Tübitak-Bilgem ile, ikili anlaşmalar imzaladı. Aynı zamanda "Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu" oluşturuldu.