?>

Altın alacaklar Cuma gününü beklesin diyerek açıkladı! Elinde altın bulunanlar dikkat...

Ekonomi - ABD’de açıklanacak olan tarım dışı istihdam raporunun altın için kritik olduğunu vurgulayan ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, altının gözünün Cuma gününde olduğunu söyledi.

Ekonomi - 2 saat önce

Haber7

Küresel piyasalarda ABD'den gelecek makroekonomik verilerin yanı sıra, özellikle istihdam ve büyüme raporlarının takip edileceği yoğun bir hafta bekleniyor.

Bugün veri gündeminin yurtiçinde sakin olması beklenirken, ABD'de ekim ayına ait Dallas Fed imalat sanayi endeksi izlenecek.

ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, Kasım ayına ilişkin beklentilerini Haber7’ye değerlendirdi.

 

UZMAN İSİMDEN DİP VURGUSU 

Haftanın öne çıkan başlıklarını aktaran ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, BIST100 endeksinde de hafta itibarıyla genel görünümü değerlendirdi.

8.700’ün altına gerilemeyen bir endeks hareketi olduğunu belirten Eryılmaz, temel teknikte 8.700’ün ‘kesin’ dip olmadığını vurguladı.

Üçüncü çeyrek bilançoları ile 9 bin puanın üzerinde bir hareket beklemediğini söyleyen Filiz Eryılmaz, borsada yatay seyrin uzun süreli devam edeceğinin altını çizdi.

 

 

PİYASALARIN GÖZÜ O GÜNDE!

Piyasalarda yoğun veri haftasına girildiğini dile getiren ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, imalat PMI verisinin yurt içinde kritik olduğunu vurguladı. Ekim ayı imalat PMI verisinin beklenti altı olabilecek şekilde, 42 seviyelerinde gelmesinin ‘resesyon’ belirtisi olduğunu söyleyen Eryılmaz, borsa tarafında satış baskısını bu seviyenin tetikleyebileceğini ifade etti.

Yurt dışında takip edilecek en önemli verinin Cuma günü ABD’den gelecek olan tarım dışı istihdam verisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, Fed’in faiz adımlarına ilişkin bu verinin önemi ipuçları vereceğini belirtti.

Piyasanın 7 Kasım’da Fed’ten 25bp faiz indirimi beklediğini dile getiren Filiz Eryılmaz, Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin beklenti altı gelmesi ile 50 bp faiz indirim beklentisinin fiyatlamaya dahil olabileceğini belirtti.

 

 

ALTIN ALACAKLAR DİKKAT

ABD’de açıklanacak olan tarım dışı istihdam raporunun altın için kritik olduğunu vurgulayan ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, altının gözünün Cuma gününde olduğunu söyledi.

Cuma günü açıklanacak veri sonrası Fed’in faiz toplantısı olduğunu ve dolayısıyla altında hareketliliğin oldukça yüksek olacağına dikkat çeken Eryılmaz, “Altın alacaklar Cuma gününü beklesin” dedi.

Altında tarihi rekorların kırıldığını söyleyen Filiz Eryılmaz, altının haftaya hafif bir düşüşle başladığını hatırlattı.

Altındaki güçlü yükselişlerin ana nedeninin ‘seçim belirsizliği’ olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Eryılmaz, Trump’ın seçimi kazandığı senaryoda altının yükselişinin devam edeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

KASIM AYINDA PİYASALARI NELER BEKLİYOR?

Ekim ayının bitmesi ile yılın son çeyreğine girildiğini söyleyen ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, Kasım ayına ilişkin beklentilerini dile getirdi. Eryılmaz, Kasım ayının ekim ayına göre daha olumlu geçebileceğine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Eylül ve Ekim ayının borsa açısından zayıf hareket ettiğini belirten Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, 1 Kasım’da S&P kredi derecelendirme kuruluşundan bir not artışı beklediğini vurguladı.

Eryılmaz, öte yandan ekim ayı enflasyon verisinde de iyileşme potansiyellerinin görülebileceğini açıkladı. Hem not artışı hem de beklenen enflasyon verisinin borsayı toparlayacağını vurgulayan Filiz Eryılmaz, erken faiz indirim senaryolarının güçlenmesi ile 9.200 seviyesinin kırılacağının altını çizdi. 

Haftanın Öne Çıkanları

Ünlü CEO açıkladı: Metaverse projesi çöp mü oldu?

2024-10-23 07:58 - Teknoloji

Meta Ünlülerin Sahte Reklamlarını Yüz Tanımayla Engelleyecek

2024-10-22 11:28 - Teknoloji

OpenAI, Yeni Yapay Zekâ Modeli Orion’u Tanıtmaya Hazırlanıyor

2024-10-25 09:53 - Teknoloji

Google’ın Facebook’a Karşı Örgütlenme Girişimi: OpenSocial

2024-10-25 21:03 - Teknoloji

OpenAI'ın Whisper Aracının Halüsinasyon Sorunu Keşfedildi

2024-10-27 18:58 - Teknoloji

OpenAI ile Microsoft'tan, Medya Şirketlerine Hibe Programı

2024-10-23 14:38 - Teknoloji

Meta, Yapay Zekâ Haberciliği İçin Büyük Bir Anlaşma Yaptı

2024-10-25 23:33 - Teknoloji

OpenAI, Kâr Amacı Güden Bir Kuruluş Oluyor

2024-10-23 21:33 - Teknoloji

iOS 18.2 güncellemesi tüm yenilikler! – Siri'ye ChatGPT geldi!

2024-10-24 18:42 - Teknoloji

Çeltik üretiminde damla sulama, metan gazı salımını ve su sarfiyatını azaltıyor

2024-10-21 16:52 - Teknoloji

İlgili Haberler

Osmaneli ayvasında hasat mesaisi devam ediyor

18:00 - Ekonomi

İş dünyasından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

17:43 - Ekonomi

Hamsinin ağlara nadir takılması balıkçıları endişelendiriyor!

17:08 - Ekonomi

ABD'de piyasa açılışı öncesi dikkat çeken hisse hareketleri

16:47 - Ekonomi

Nvidia, Apple'dan liderliği alıp Dünyanın en değerli şirketi oldu!

16:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Rizesporlu Grbic: Kazanmak her şeyden önemli

18:17 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamalarda bulunuyor

18:12 - Politika

Türkiye Kupası'nda hakemler açıklandı

18:02 - Spor

Osmaneli ayvasında hasat mesaisi devam ediyor

18:00 - Ekonomi

Galatasaray - Beşiktaş: Muhtemel 11'ler

17:53 - Spor