?>

Akıllı telefonunuzu şarj ederken sıkça yaptığınız 10 şarj hatası

Akıllı telefon kullanan kişilerin yaptığı en büyük şarj hatalarından biri şarjı %100 doldurmaktır. Akıllı telefonunuzu şarj ederken bunun gibi yaptığınız 10 şarj hatasını sizler için derledik.

Yaşam - 1 yıl önce

Çağımızın en yaygın kullanılan teknolojik aletlerinden biri olan akıllı telefonlar, belirli şarj döngüsüne dayalı olarak üretilmiştir. Akıllı telefonların pil ömürleri zamanla düşerek eski performansını kaybeder. Bu durum kullanıcının yaptığı şarj hatalarına bağlı olarak bazen kısa bazen de uzun süreler sürmektedir.

Akıllı telefonların çoğu bilinen üzerine lityum pillerden üretilir ve lityum piller şarj dolumu tamamlandığında elektrik akımını keser. Ama bu durum telefonunuzun pil ömrünü korumaya yetmez.

Akıllı telefonlarınızı en iyi performansla uzun süreler kullanmak için bilmeniz gereken şarj hataları bulunur. Bu şarj hatalarını yapmayı bırakarak telefonunuzun pilini koruyabilir ve uzun süreler sağlıklı bir şekilde telefonunuzu kullanabilirsiniz.

Haber7.com ekibi olarak akıllı telefonların pil ömrüne destek olabilecek ve bilmeniz gereken şarj hatalarını sizler için derledik. İşte mutlaka bilmeniz ve yapmamanız gereken 10 şarj hatası…

SIKÇA YAPILAN 10 ŞARJ HATASI

Şarj Cihazını Sürekli Prizde Unutmak

Akıllı telefonunuzu şarj ettikten sonra şarj aletini prizde unutmak büyük bir hatadır. Prizde unutulan şarj aletleri devamlı bir güç emer ve bu elektrik faturanız için iyi bir durum değildir. Sürekli olarak prizde unutulan şarj aletleri zamanla ısınarak alev alabilir ya da kısa devre yaparak yangına neden olabilir. Bu yüzden şarj doldurma işleminiz bittikten sonra şarj cihazınızı prizden mutlaka çekin.

Pili %100’e Kadar Şarj Etmeyin

En sık yapılan şarj hatalarından biri telefonu %100’e kadar şarj etmektir. Telefonunuzu her seferinde %100’e kadar şarj etmek pil ömrünüzü kısaltacaktır. Bunun nedeni ise her telefon pilinin belli bir sayıda şarj döngüsüne sahip olmasıdır. Siz her zaman telefonunuzu %100 şarj ederseniz bu döngünün hızlıca bitmesine sebep olabilirsiniz.

Pili her seferinde %100 şarj etmek yerine ayda bir kere tam şarj ve diğer günlerde ile %80 arasında tutarak pil sağlığını koruyabilirsiniz.

Telefonu Şarj Etmek İçin Telefonun Tamamen Şarjının Bitmesini Beklemeyin

Akıllı telefon kullanımında yapılan şarj hatalarından bir diğeri şarjın tamamen bitmesini beklemek. Pilin %0 olup telefonun kendini kapatmasına izin vermek de pilin ömrünü yemektedir. Bu yüzden şarjınız tamamen bitmeden şarja takmaya özen gösterin.

Akıllı Telefonunuzu Gece Boyunca Şarjda Bırakmayın

Gece boyunca telefonu şarjda bırakmak farkında olmadan yaptığımız bir şarj hatasıdır. Lityum piller her ne kadar telefon şarjı dolunca elektrik akımını kesse de yine de şarj adaptörünün yediği bir elektrik vardır ve bu elektrik israfına sebep olur. Bunun yanı sıra telefonunuzun şarj döngüsünün bozulmasına da sebep olabilirsiniz.

Gece boyunca şarjda bırakılan telefonlar hem telefonun hem de adaptörün fazla ısınmasına sebep olarak tehlike oluşturabilir. Bu yüzden mümkün olduğunca gündüz kontrollü olarak telefonunuzu şarj edin.

Akıllı Telefonunuzu Şarj Ederken Kullanmayın

Akıllı telefonunuzu şarj ederken aynı zamanda kullanıyorsanız eğer bu pilin aşırı yüklenmesine yol açan bir şarj hatasıdır. Bir yandan pili doldurmaya çalışırken diğer yandan telefonu kullanarak şarjın bitmesine sebep olursunuz. Bunun yerine telefonla işiniz olduğunda şarj adaptörünü prizden ve telefonunuzu şarjdan çıkartıp işinizi halledin. Daha sonra tekrar şarja takın.

Akıllı Telefonunuzu Şarjı ’nin Altına Düşmeden Şarj Etmeyin

Akıllı telefonları sürekli şarj etmek en çok bilinen şarj hatalarından biridir. Bu şekilde sürekli şarj etmek telefon pilinin daha kısa süre dayanmasına sebep olabilir. Akıllı telefonunuzu en doğru şarj etme yolu ’nin altına düştüğünde anca %5’in üzerinde olduğu zamandır.

Akıllı Telefonunuzu Şarj Ederken Telefon Kılıfınızı Çıkarın

Akıllı telefonların pillerinin en büyük düşmanı ısıdır. Ve ısınan telefonda yapılan en büyük şarj hatalarından biridir. Telefonunuzu şarj ederken normalden daha fazla ısınmasını önlemek için telefon kılıfınızı çıkarın.

Akıllı Telefonunuzun Orijinal Şarj Aletini Kullanın

Akıllı telefon şarj ederken en sık yapılan şarj hatalarından biri orijinal olmayan ve telefona uyumlu olmayan şarj aletlerini kullanmaktır. Eğer telefonunuz için doğru şarj aletini kullanmazsanız pilinize iletilen enerji gücü ya çok fazla ya da çok az olabilir. Bu şekilde şarj etme de telefonunuzun aşırı ısınmasına ve şarj edilmesini yavaşlatabilir.

Akıllı Telefon Pil Sağlığı İçin Bilmediğiniz Pil Sağlığı Uygulamalarını Kullanmayın

Akıllı telefonunuzun pil sağlığını takip etmek için uygulama mağazalarında yer alan her uygulamayı telefonunuza yüklemeyin. Pil sağlığı için yüklediğiniz uygulamaların çoğu aslında bir şarj hatası sebebidir. Bu uygulamaların bazıları telefonunuzun pil sağlığı için size yardımcı olsa da çoğu güvenilir olmayan kaynaklar tarafından üretilmiştir. Bilinmeyen kaynaklar tarafından geliştirilen uygulamalar pilinizi aşırı zorlayabilir ve telefonunuza siz farkında olmadan reklam indirebilir.

Akıllı Telefonunuzu Bilgisayardan Şarj Etmeyin

Akıllı telefon kullanımında sıklıkla yapılan şarj hatalarından birisi de normal priz kullanımı yerine telefonu bilgisayar üzerinden şarj etmektir. Bu şekilde şarj edilen telefonlar normal süresinden daha uzun sürede dolacak ve pilin hızlı şarj özelliğini aktif etmeyecektir. Bu da akıllı telefonunuzun pil ömrünün kısalmasına sebep olur.

Haftanın Öne Çıkanları

Otobüste sinir krizi geçiren kadın "Benim ülkemi lezbiyen yapamayacaksınız" diye bağırdı

2023-09-04 18:23 - Gündem

Adana Demirspor-Genk maçı (CANLI YAYIN)

2023-08-31 20:53 - Spor

Hatayspor - Adana Demirspor! Gol iptal edildi | CANLI

2023-09-03 22:23 - Spor

Osman Ateşli'den Şanlıurfa mesajı: Dünyanın hiçbir şehrinde bulamazsınız

2023-09-04 21:12 - Gündem

"Belediye gücüyle yapamazsınız" demişlerdi! Kentin 40 yıllık hayali gerçekleşti

2023-09-06 18:57 - Gündem

Aşiret paket yoksa Superb var: İşte 2024 yeni Skoda Superb!

2023-09-06 13:52 - Teknoloji

Uzmanından İstanbullulara uyarı: Tasarruf yapılmazsa musluktan hava akacak!

2023-09-03 13:38 - Gündem

1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları başladı

2023-09-02 11:53 - Gündem

En fazla para girişi olan hisseler 04/09/2023

2023-09-04 21:10 - Ekonomi

Cupra Seat'ı yedi! Seat yakında tarih olacak!

2023-09-07 11:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Meraklılarının dikkatine! Sosyal Bilim Söyleşileri devam ediyor

21:17 - Yaşam

Meraklıların dikkatine! Sosyal Bilim Söyleşileri devam ediyor

20:38 - Yaşam

Böyle ev sahibi düşman başına! Evden çıksın diye baca deliğinden horon dinletti

15:18 - Yaşam

Esenyurt’ta minibüs şoförü, küçücük çocuğu aracıyla çiğneyip kaçtı

11:28 - Yaşam

İş yerinin kapısını açan madde bağımlısı, kedileri köpeklere parçalattı

10:37 - Yaşam

Günün Manşetleri

Real Madrid'de Arda Güler'in oynamama nedeni ortaya çıktı!

04:37 - Spor

Türk lirası mevduat ve fonlarda stopaj oranları artırıldı

01:32 - Ekonomi

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda korkunç olay! 1 ölü, 9 yaralı

01:03 - Gündem

Eski futbolcu duyurdu! Icardi'ye sürpriz talip

00:52 - Spor

Yüzlerce tavuk telef oldu, binlercesi mahsur kaldı

00:48 - Ekonomi