?>

Adım adım fotoğraflar ile kule tipi vantilatör nasıl temizlenir?

Kule tipi vantilatörü temizlemek için öncelikle tüm tozları gevşetin ve ardından bir elektrik süpürgesi ile bu tozları çekin. Kule tipi vantilatörü temizlemek için daha detaylı bilgiye haberin devamında ulaşabilirsiniz.

Yaşam - 1 yıl önce

Kule tipi vantilatörler, son zamanların en popüler ve en az yer kaplayan yaz aylarının kurtarıcısı haline gelen soğutucu fanlarıdır. Klasik vantilatöre göre daha minimal ve ergonomik bir yapısı olan kule tipi vantilatörler, zamanla toz ve kirle tıkanarak performans sorunları yaşayabilirler.

Kule tipi vantilatörünüzün ilk güne göre performansında azalma fark ediyorsanız ilk yapacağınız iş onu temizlemek olmalıdır.  Kule tipi vantilatörü temizlemek için oldukça basittir. Bazı kule tipi vantilatör modellerinde çıkarılabilir paneller bulunmaktadır. Bu panelleri çıkararak daha detaylı ve derin bir temizlik yapabilirsiniz.

Kule tipi vantilatörünüzü ilk günkü kadar iyi çalışmasını sağlamak için en kolay ve detaylı temizleme adımlarını öğrenmek için okumaya devam edin!

KULE TİPİ VANTİLATÖR NASIL TEMİZLENİR?

Kule Tipi Vantilatörü İçini Açmadan Temizlemek

Adım 1: Vantilatörü kapatın ve fişini çekin

Kule tipi vantilatörü temizlemek için öncelikle onu kapatın. Ardından prizden çıkarın. Elektriğe takılı iken temizlik yapmak olası bir kazaya davetiye çıkarabilir.

Adım 2: Kule tipi vantilatörün havalandırma deliklerini vakumlayın

Kule tipi vantilatörü temizlemek için öncelikle bir elektrikli süpürge ile vantilatörünüzün ön ve arka kısmında yer alan havalandırma deliklerinin üzerinden geçin. Havalandırma delikleri üzerinde elektrikli süpürgenizi mümkün olduğunca çok tutun ve olabilecek tüm toz, kir ve diğer kalıntıları çekmesi için doğru konuma yerleştirin.

Kule tipi vantilatörü bu aşamada elektrikli süpürgenin fırça aparatıyla rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

Adım 3: Yapışan toz ve kirleri çıkarmak için basınçlı hava üfleyin

Kule tipi vantilatörü temizlemek için bir sonraki adım elektrikli süpürgenin ulaşamadığı yapışan kir ve tozları çıkarmaktır. Bunun için hava kompresörü kullanabilirsiniz. Hava kompresörünün püskürtme başlığını havalandırma deliğinin tam üzerine yerleştirin ve makinenin iç kısmına doğru tutun.

Basınçlı havayı kısa kısa aralıklarla olmak kaydıyla havalandırma deliği üzerinde yukarı aşağı şekilde çalıştırın. Bu işlemi tüm havalandırma delikleri için sırayla yapın.  

Adım 4: İçeride kalan tozları üflemesi için kule tipi vantilatörü çalıştırın

Yapışan kalıntıları da temizledikten sonra kule tipi vantilatörünüzü tekrar prize takın ve içeride kalan tozları dışarı çıkarması atması için çalıştırın. Kule tipi vantilatörünüzü en yüksek ayarda birkaç dakika çalıştırın.

Adım 5: Kule tipi vantilatörünün dış yüzeyini temizleyin

Kule tipi vantilatörün içindeki tüm kalıntıların çıktığından emin olduktan sonra kapatın ve prizden çıkarın. Kuru bir mikrofiber bez ile havalandırma deliklerinin olduğu yüzeyin temizleyin. Bu sayede kule tipi vantilatörün havalandırma deliklerinde kalan kalıntıları toplamış olacaksınız.

İçi Açılabilir Kule Tipi Vantilatörü Temizlemek

Kule tipi vantilatörlerin bazılarının içi kolaylıkla açılabilir şekilde üretilmektedir. Bunu öğrenmek için kullanım kılavuzunu muhakkak okumanız gerekmektedir. Bazı kule tipi vantilatörlerde içini açmak onu garanti kapsamından çıkarmaktadır.

İçi açılabilir bir kule tipi vantilatörünüz varsa ve onu temizlemek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Adım 1: Kule tipi vantilatörünüzü fişten çıkarın

Kule tipi vantilatörü temizlemek için her zaman olduğu gibi öncelikle kapatın ve ardından prizden çıkarın. Kule tipi vantilatörün içini açarak temizleyeceğiniz için herhangi bir yaralanma ve elektrik çarpması ile karşılaşmamak için mutlaka elektrik akımını kesin.

Adım 2: Kule tipi vantilatörün havalandırma deliklerinin bulunduğu kasanın vidalarını sökün

Kule tipi vantilatörünüzü temizlemek için havalandırma deliklerinin bulunduğu yerin ön ve arkasında yer alan vidaları tornavida yardımıyla sökün. Çıkarmanız gereken vida sayısı vantilatörünüzün marka ve modeline göre farklılık göstermektedir.

Adım 3: Havalandırma deliklerinin bulunduğu kasayı yavaşça çıkarın          

Kule tipi vantilatörü temizlemek için açtığınız havalandırma kasasının yüksek ihtimalle dişli bir yapısı vardır. Ve bu yapı vidaları sökmenize rağmen yine de onu vantilatöre sabit tutar. Vantilatörün kasa kısmını sabit tutun ve ön paneli kendinize doğru çekin. Bu sırada tornavida yardımıyla dişli yapıyı esnetmeye çalışın.

Birbirinden farklı modelde olan kule tipi vantilatörlerini bazısında ön ve arka paneli bir arada tutan bir üst panel bulunabilir. Bu kısımları çıkarmak için öncelikle o bağlantı panelini açmanız gerekebilir.

Eğer tüm ihtimalleri denediniz ve yine de ön paneli açamadıysanız vantilatörünüze zarar vermemek için işlemi durdurun. Gözden kaçırdığınız bir detay olup olmadığını kontrol edin, eğer her şeyi doğru yaptığınıza eminseniz profesyonel bir destek alın.

Adım 4: Ön panellerin tırnaklarını kırmadan çıkarın

Ön paneli çıkarabilir hale getirdikten sonra yan kısımlarda bulunan tırnakları arayın. Paneli yavaşça yukarı kaldırın ve tırnaklardan kurtulun. Bu aşamada oldukça dikkatli olmanız gerekir. Tırnaklardan birinin kırılması ile kule tipi vantilatörünüzün havalandırma paneli yerine tam oturmayacak ve çalışırken ses yapmasına sebep olacaktır.

Havalandırma deliklerinin olduğu panelleri vantilatörden ayırdıktan sonra detaylı temizliğe başlayabilirsiniz.

Adım 5: İçerideki kalıntıları çıkarmak için hava püskürtün

Kule tipi vantilatörü içini açtıktan sonra temizlemek için bir hava kompresörü kullanın. Kompresörün püskürtme ucunu yukarı aşağı hareket ettirerek vantilatörün iç kısmına doğru tutun. Bu esnada kule tipi vantilatörünüzü yere yatık pozisyonda koyarak daha rahat hareket edebilirsiniz.

Adım 6: Kalan kalıntıları elektrik süpürgesinin fırça başlığı ile fırçalayın

Elektrikli süpürgenize fırça aparatını takın ve vantilatör bıçaklarının orada kalan tüm kalıntıları fırçalayın Fırçanın kılları ile içerde kalan inatçı kalıntılarında sökülmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlem sırasında elektrik süpürgenizi çalıştırmanıza gerek yok.

Adım 7: Elektrikli süpürgenin hortum başlığı ile kalanları temizleyin

Elektrikli süpürgenizin hortum başlığını takın ve çalıştırın. Ara kısımlara zarar vermeden girerek gevşeyen tüm kalıntıları çekin. Eğer imkânınız varsa elektrikli süpürgenizin fırça başlığı ile fırçalarken hortum kısmı ile çıkan tozları çekebilirsiniz. Bu hem etrafın daha az toz olmasına hem de çıkan kalıntıların hemen çekilmesine yardımcı olur.

Adım 8: Kule tipi vantilatörünüzün bakımını yapın

Kule tipi vantilatörünüzü temizledikten sonra kapamadan önce üst ve alt kısımlarda bulunan, vantilatörün dönmesine yardımcı olan gümüş ya da siyah halka şeklindeki uçları yağlayın. Bu hem kule tipi vantilatörünüz dönerken ses çıkarmasını önleyecek hem de daha düzgün dönmesine yardımcı olacaktır.

Adım 9: Kule tipi vantilatörün tekrar tüm parçalarını birleştirin

Kule tipi vantilatörü temizledikten ve bakımını yaptıktan sonra çıkardığınız panelleri yerlerine tırnaklarına dikkat ederek oturtun. Ardından çıkardığınız tüm vidaları yerine takın ve iyice sıkın. Kule tipi vantilatörünüzü birleştirildikten sonra tekrar prize takın ve açık alanda çalıştırın. Bu sayede içerde kalan son toz parçaları da dışarı çıkacaktır.

Haftanın Öne Çıkanları

Doğuş Otomotiv, Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Kuruyor! - Webtekno

2023-10-16 21:17 - Teknoloji

Eski MHK Başkanı Lale Orta'dan Erden Timur'un iddialarına cevap!

2023-10-18 16:32 - Spor

Türkiye milli maçı kaç kaç bitti? Türkiye-Letonya maç özeti!

2023-10-15 22:17 - Spor

Eski Güzel Günlere Ait Fiyat Listeleri - Webtekno

2023-10-16 13:23 - Teknoloji

Sıfır araç kampanyaları başladı: İşte en ucuz sıfır otomobiller!

2023-10-21 00:07 - Teknoloji

Seat'tan Ibiza ve Leon için dev indirim: İşte sıfır otomobil fırsatları!

2023-10-20 23:32 - Teknoloji

Kamuda TOGG dönemi: Yabancı marka araçların kullanımına son verilecek

2023-10-17 11:47 - Ekonomi

Fenomen Benekli Ayhan sokak ortasında bayıltana kadar dövüldü

2023-10-17 09:12 - Magazin

AK Parti'den istifa etmişti! O isim İYİ Parti'ye transfer oldu

2023-10-20 15:03 - Gündem

Herkes, "Dişi Fatih Terim" diye anılan Selen Erdem'de aynı detaya takıldı

2023-10-19 11:52 - Spor

İlgili Haberler

Hüsn-i Hat Sanatının Derinliklerine Yolculuk: 1. Hüsn-i Hat Söyleşileri

17:39 - Yaşam

Hediye kabul etmeyen öğretmenlerin adına Afrika'daki çocuklara çikolata dağıttılar

09:48 - Yaşam

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Ediz Hun yeni yaşını kutladı

09:23 - Yaşam

Türkiye'nin Oscar adayı "Hayat" New York'ta izleyicilerle buluştu

22:08 - Yaşam

Basit ve ekonomik güvenlik hilesi: Kış aylarında dikiz aynasına poşet geçirmek ne işe yarar?

18:33 - Yaşam

Günün Manşetleri

Ertuğrul Sağlam'dan Türk futbolu için sürpriz öneri

00:52 - Spor

Muz yüklü tır alev alev yandı

00:47 - Gündem

Yarım asra yakın aynı okulda görev yapan emekli öğretmene vefa

00:42 - Gündem

Ergin Ataman: Bir galibiyete ihtiyacımız var

00:37 - Spor

Bölgesel Amatör Lig maçı sonrası kavga

00:32 - Spor