Cambridge Üniversitesinde çalışan Bilgisayar Bilimci William Tunstall-Pedoa’ya göre 11 Nisan 1954, dünyanın en sıkıcı günü olarak nitelendirildi.
Peki bu sonuca nasıl mı vardılar? Bilgisayar bilimini kullanarak! Bir dahakine arkadaşınız “Bugün dünyanın en sıkıcı günü.” derse üstüne fırlatacağınız bilgiyi hemen anlatalım.
“True Knowledge” adlı bilgi motorunu kullandılar.
True Knowledge, 1900 yılından itibaren dünya genelindeki olayları, ölümleri doğumları ve diğer önemli haberleri kaydetmişti. 300 milyon veri vardı.
11 Nisan 1954 yılında ise Belçika’da genel seçimler olmuştu, Türk akademisyen Abdullah Atalar doğmuştu ve çocuk suçluluğuyla ilgili bir konferansa iki polis katılmıştı.
Bilgisayar programı bugünü, en sıkıcı gün seçti.
William’ın geliştirdiği programa göre 1900’den beri doğru düzgün anlamlı bir olayın gerçekleşmediği gündü 11 Nisan 1954. Tabii ki bireysel olarak bakıldığında insanların hayatında çok şey değişmiş olabilirdi ancak tarihteki önemli olaylara bakıldığında pek bir anlamı yoktu.
William, 11 Nisan 1954 hakkında şunları söyledi: “İronik tarafı, bu hesaplamayı yaptıktan sonra dünyanın en sıkıcı günü bile ilginç bir özellik kazandı. Tabii Abdullah Atalar isen senin için zaten sıkıcı değildi.”
Kaynaklar: The Atlantic, CBS Newsİlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz: